Clasa I * 2011-2012 [8]

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fabiola73 spune:

Buna ,
Va multumesc pentru culegeri.Vreau sa ma ajutati cu un sfat.Baiatul meu este cam neastamparat si de cand a inceput scoala nu imi povesteste ce invata ,daca are teme ,daca la certat d-na. La testul pshihologic dat la scoala mi s a spus ca este putin impulsiv.Nu mai stiu cum sa procedez cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

'Neata!

Flaviuta, f. draguta fetita ta si caietele arata f. bine, felicitari!

Faby, felicitari si voua pentru caiete! Si noi pe edit. Ana - la fel de batute de vant arata ultimele randuri, care nu-s liniate. Nu-ti zic ca alea cu bucle gen L mic de mana pe randurile de jos arata exact ca R mic... Nu stiu ce parere va avea azi d-na despre asta...

O zi buna, va dorim!

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Lora, alea erau bastonase....mai sunt cum mai sunt...dar a mea deja a ajuns la 3 si e durere.sincer. I-am dat frixionul, aluneca mult mai bine, e o diferenta ca de la cer la pamant intre stilou si frixionul. CLAR NU AM STILOU BUN.Va rog mult, sugestii de stilou bun. adica sa nu scrie foarte gros, si sa alunece cat de cat pe foaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Flaviuta, Giulia a ales my pen ul de la herlitz, scrie f subtire insa mie nu mi se pare cel mai alunecos, dar nu parerea mea conteaza

Si e deja luni, sper sa treaca cu bine pt toata lumea, cu mic, cu mare ca eu deja sunt obosita

Am vazut toate caietele prezentate, sunt fffff frumoase

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

wow dar ai vostri scriu mult,la noi se scriu 4-5 randuri in clasa si tot atat tema acasa pe caiet mic tip 1 jumatate din pagina maxim.

stilou bun... cel mai bun care lam gasit pana acum este un herlitz cu penita A, scrie mai subtire si mai fin decat cele din magazine care au penita M http://www.rik.ro/articole-scolare/stilouri/stilou-plastic-capac-metalic-cu-patron-tornnado-classic-herlitz-b.html

multumesc pentru culegeri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Neata,

Ati vorbit despre aparat dentar; noi nu am schimbat decat 2 incisivi pana acum, inca nu e cazul de aparat; dar am fost sambata la Evenimentul DC de la Clinica DentEstet4Kids si o dra. dr. f draguta ne-a vorbit vreo juma de ora despre aparate dentare, am "studiat" modelele, ne-a dat informatii interesante despre necesitate /psihologia copilului si adaptarea lui la noua situatie cu aparat. Pentru cele din Bucuresti, mai puteti merge cu copiii la o astfel de prezentare acolo pe 5 noiembrie (parca).

ochi-verzi - ma bucur mult ca te avem printre noi , multumesc pentru "solutii": am retinut "de la 0 la 10" este inclusiv cu 0 si cu 10, "intre 0 si 10" este fara 0 si 10.

Mai am cateva dileme / probleme interpretabile, te rog, poate ne spui care este "conventia" si in aceste cazuri:

1. sunt exercitii de genul: "coloreaza/incercuieste/numara obiectele din stanga ursuletului" (ursuletul este cu fata la noi in poza), caz in care copilul stie care este labuta stanga a ursuletului si coloreaza corect obiectele din stanga ursuletului, respectiv din dreapta sa (din dreapta scolarului); DAR, daca in loc de ursulet (=personaj cu brate) este un obiect "coloreaza obiectele din stanga copacului" aici ce coloram ?? tendinta este sa coloreze obiectele din stanga sa (din stanga scolarului) e corect ??? am mai gasit "coloreaza obiectele din stanga soarelui" si soarele era desenat stilizat cu brate mici din raze .... ufff foarte discutabil ...

2. alt gen de exercitii: sunt desenati 5 copaci aliniati in rand, se cere "coloreaza primul copac cu rosu si al treilea cu galben" aici e clar, primul copac din stanga scolarului este desenat cu rosu si al treilea, numarand tot de la stanga la dreapta este colorat cu galben; DAR daca in loc de copaci sunt 5 ratuste aliniate in rand si toate cu ciocul inspre dreapta, ca si cum ar merge in card spre dreapta scolarului, care este considerata prima ratusca ?? prima de la stanga la dreapta sau prima din fruntea cardului ??

Multumesc !

Conflicte intre copii .... bbrrrr ... ma ingrozesc de ce ati povestit voi aici ... dar sunt constienta ca mai devreme sau mai tarziu conflicte fizice sau verbale vor aparea si la noi . Cum le prevenim si cum le facem fata celor aparute ? aici trebuie sa "lucrez" mai mult ...

flaviutza - am admirat scolarita, caietele si domnisoara invatatoare (parca e o artista dintr-un film romanesc vechi si bun, asta-mi aminteste, dar nu mai stiu sa nominalizez );
- si mandra mea a lucrat fise cu silabe/sunete/buline pline si goale ... oral le stie bine, la reprezentarea grafica se mai grabeste, asociaza sunetul cu litera, mai greu este la sunetele ci, ce, ghe, ghi ;
- tot caiete speciale de la Ana avem si noi, la cele 2 randuri de jos fara liniatura verticala e jaaleee, semnele sunt de-a dreptul "stilizate" ;
- daca zici ca si stiloul Parker scrie gros, nu stiu ce sa mai caut... poate nu o fi Parker de-ala de 230 lei ; noi folosim BIC-uri, care scriu frumos, dar pe masura ce trec paginile, din ce in ce mai gros; Crina a gasit "solutia" (pe care o foloseam si noi cand eram scolari) sa scrie cu penita "pe dos", adica invarte stiloul cu 180 de grade si penita "pe dos" scrie mai subtire ... pana s-o toci si acolo ...
- subiecte Smart eu am gasit la ei pe site www.concursurismart.ro ... dar aproape le-am terminat pe cele de acolo ...de acord cu tine, mai grele sunt cele de la Cangur ! noi mai avem probleme de acomodare cu grilele, stie raspunsul dar se repede si incercuieste altul sau la alt subiect ...

cosmina_p - si Crina se mai joaca cu papusile !! ... dar mie mi se pare normal ! (eu si sora mea ne-am jucat cu papusile pana prin clasa 7-a ... si mergeam si la olimpiade si luam si premii in clasa)

fabiola73 - si eu am deseori probleme cu "comunicarea" - imi povesteste numai cand are ea chef ce a facut la scoala ... am aplicat "strategia" cu intrebarile "ce ti-a placut azi cel mai mult la scoala ?" si "ce nu ti-a placut azi deloc la scoala ? sau ti-a placut cel mai putin" ... functioneaza, dar nu cum as vrea eu.

O saptamana usoara !!

... noi tot cu tuse suntem si azi a aparut si o mica indigestie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

merg sa fac cap.nou

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167378&nm=Clasa-I-2011-2012-*-[9]

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput