Clasa I * 2011-2012 [8]

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Manuelacrina,serios???Sunt frumusele???Si mie mi se pare ca scrie ingrijit...o mai "toc" la cap la scris...dar nu stiu cat sa-ntind coarda cu tocatul asta...adica ma gandesc ca poate da tot ce-i mai bun din ea,nu???
Sper ca laudele voastre sa fie insotite si de ale invatatorului,la sedinta!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Cosmina sunt foarte frumoase caietele !
Sfatul meu este sa nu o mai "toci la cap" cat timp se mentine la acest nivel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Liviana, sincer, eu nu cred ca impartirea este chiar asa de transanta. Trebuie sa-l ascult si eu pe el, ca sa ma asculte el pe mine. Si uneori chiar trebuie sa fii ascultator, ca parinte

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui cosmina_p

Manuelacrina,serios???Sunt frumusele???Si mie mi se pare ca scrie ingrijit...o mai "toc" la cap la scris...dar nu stiu cat sa-ntind coarda cu tocatul asta...adica ma gandesc ca poate da tot ce-i mai bun din ea,nu???
Sper ca laudele voastre sa fie insotite si de ale invatatorului,la sedinta!!!!

Nu sunt "frumusele", sunt pagini foarte frumos scrise, sunt de nota 10 ! ... eu asa le-as nota.
Nu mai "toca" la cap fetita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui mina

Liviana, sincer, eu nu cred ca impartirea este chiar asa de transanta. Trebuie sa-l ascult si eu pe el, ca sa ma asculte el pe mine. Si uneori chiar trebuie sa fii ascultator, ca parinte

De acord !

... mi-am amintit de o vorba a tatalui meu cam din vremea cand eram adolescenta: " Vai de parintii care nu asculta de copii !" ... intelegeti voi sensul ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Da, frecusul meu a dat roade:a luat un FB pe tema ce a avut-o pt ieri. Temele pt azi abia luni le vom primi corectate, eu cred ca sunt bune si alea....sper sa primim alt FB...om vedea. Oricum FB-urile pt teme am impresia ca nu se trec in catalog sau in carnet...astea-s ca sa vad evolutia ei.
A avut azi prima dictare..a pus doamna un D langa randul dictat ca sa ma prind si io ce e aia . A primit doar un V (vazut) pentru ca nu a terminat ce a dictat...cel putin asa cred..erau mai multe elemente, si ultimele doua, doua zale una mica si una mare, erau cu rosu facute de doamna...ma gandesc ca e un fel de corectura, adica le-a dictat si pe alea si Bia nu le-a facut (probabil in timpul asta a gasit ea ceva de scarpinat).
Multumesc pentru culegerile primite pe mail

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Turtita fermecata, denumirile sunt asa: linie oblica - liniuta mica pe un spatiu; linie oblica suprarand - linie pe doua spatii incepand de la prima linie punctata pana la a doua linie continua; linie oblica subrand - linie pe doua spatii incepand de la prima linie continua pana la linia punctata de jos; bastonasele (aici depinde cum spune doamna/domnul despre intoarcere sau intorsatura); zala - asta e simplu de recunoscut; bucla mica - litera e mic de mana fara bastonas; bucla mare - litera l fara bastonas; carligul - elementul grafic ce seamana cu cifra 1; ovalul; semioval cu deschidere spre dreapta sau spre stanga; noduletul mic - cum incepe litera r mic; noduletul mare sau noduletul pe doua spatii - terminatia literei V mare de mana; biciul - noduletul acela jos cu ajutorul caruia se scrie litera D mare de mana.
Spune (descrie-mi) ce semn nu sti cum se numeste si incerc sa te ajut.
In link-ul ce l-am pus vad ca biciul nu era.
La matematica: carligul- seamana cu cifra 5; tot carlig este si gatul cifrei 2, dar sunt persoane care spun bastonas, bastonul mosului sau ceva asemanator, ~ - linie serpuita. In rest nu cred sa fie ceva care nu se poate denumi, dar depinde si de manualele utilizate. Eventual cautata o planificare anuala pe didactic pt clasa I, in functie de editura manualului.
Eu sunt impotriva pixurilor cu gel indiferent de care sunt. Singurul pix cu gel folosit este cel verde cu care scriem definitii, reguli... Copiii mei scriu pana in clasa a IV-a cu stiloul indiferent de ce vor parintii. Si Dianei i-am dat stilou la gradi din grupa pregatitoare chiar daca doamna nu ceruse, dar pix n-a vazut pt scris.
Cosmina, am admirat elemente grafice realizate impecabil. Felicitari!
No, legat de parat, paraciosi. Din punctul meu de vedere daca un copil este lovit, impins, jignit... nu consider ca a venit sa parasca, ci discut cu cel care a produs acte de indisciplina si ajunge sa stea in pauza in banca avand voie doar la toaleta, de la o zi pana la o saptamana chiar (sa nu ma certati, dar trebuie sa fac ceva si nu pedepsesc niciodata toata clasa). Cand sunt prea galagiosi, am fluier si e nevoie de un singur semnal iar in clasa se face liniste. Nu ma apuc sa tip pentru ca raman fara voce. Daca faptele sunt si mai grave chem parintele la scoala, le scad si puncte la purtare pe care le pot anula daca pana la sfarsitul semestrul imi demonstreaza ca s-a cumintit. Am avut caz in clasa a IV-a cand am ajuns si la gardian care a trimis parintilor avertisment.
Evelina, felicitari pt FB!
Prezentam si noi caietele ce le avem acasa. Daca la inceput erau tremurate vad ca acum le scrie mai frumusel. Sincer, inca n-o stresez prea tare. Îi atrag atentia doar cand vad ceva ingrosat sau prea stramb. La inceput a avut pic in penar, dar i l-am luat pentru ca nu vreau sa faca abuz mai ales ca nu stie prea bine cum sa-l foloseasca. La matematica scrie mai frumos, dar si elementele grafice sunt mai usoare. Stau linistita ca pana la vara se va schimba mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turtita fermecata spune:

Multumesc mult de numele semnelor, ca asa nu mai vorbim de chestii diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

V-am citit, am admirat caietele foarte frumoase; ale fetitei mele nu sunt asa de frumoase- nu se straduieste sa scrie frumos, dar sper sa se remedieze situatia. Nici nu vreau s-o stresez prea tare de la inceput.
Daca se poate, as vrea sa-mi trimiteti si mie culegerile pe adresa mirelai2001@yahoo.com.

Ne laudam si noi cu un FB la testul de matematica; la romana inca nu l-am primit.
Fetitei mele nu-i place sa scrie semne sau cifre, dar ii plac testele.
Ne-am inscris si noi la concursul Smart.
De vaccin inca n-am fost anuntata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Wow, fetelor, copiii vostri mai dorm la pranz?
Ioana cand avea 2 ani si 11 luni a hotarat (brusc, intr-o zi) ca ea nu mai doarme la pranz. De atunci a dormit o singura data cand era racita rau si avea febra.
Astept cu interes momentul cand se va repeta faza si cu Nadia ca ne incurca programul de we cu somnul ei

mina si eu am invatat-o sa spuna doamnei daca i se intampla ceva. Daca se numeste "para" ... probabil ca da. Dar cred ca e ceea ce trebuie facut; riposta pe masura nu e o solutie. In plus, fie-mea e o bleguta care in vecii vecilor nu si-ar face singura dreptate.

In ce priveste masurile disciplinare, ma tot gandesc si eu care ar fi adecvate.
Stiu ca in nici un caz nu as accepta agresiunile fizice.

Eu sunt genul care asculta des de copii. Dar si ele de mine. Nu cred ca e fie una fie alta.
Niciodata nu le-am pedepsit (in nici un fel), cateodata am mai ridicat tonul (si am regretat/plans ore intregi dupa). In general le explic ce e voie si ce nu. Respecta, nu de frica, ci pentru ca nu vor sa ma dezamageasca. De ta-su le e frica, pentru ca le cearta, dar nu respecta nciiodata ce zice el.
Asadar eu sunt pe principiul "vorba buna mult aduce".

manuelacrina si mama are vorba asta!

allinta cred ca astia sunt pasii corecti (sedinta, director)

Ai vostri nu au scris cu stiloul la gradi? Ioana in grupa pregatitoare numai stiloul l-a folosit.

Mergi la inceput