amendati desi avem rovinieta
Am primit acasa o amenda pentru lipsa rovinietei, rovinieta care de fapt exista, avem dovada. E cumparata in iulie, iar "constatarea lipsei" s-a facut in septembrie. Ce-i de facut, ne agitam noi sa le dovedim ca au gresit sau stam cuminti si-i lasam sa-si dea seama singuri? Telefonic, n-am reusit sa rezolvam, a sunat sotul si l-au tot pasat intre doua numere. Io insist sa se duca acolo, la "administratia de drumuri trotuare si podete" cum ii zice el nervos, el zice ca nu, ca ei sunt de vina, ei au gresit ei s-o repare. A mai patit cineva asta? Cum s-a rezolvat?
Raspunsuri
JuliaSM spune:
Olympia, nu asteptati, ca nimeni nu se AUTOsesizeaza ca s-a gresit. Mergeti cu documentele si dovediti voi eroarea, eventual luati si o dovada scrisa de la ei, cum ca s-a anulat amenda.
"I'd rather walk in the dark with God
Than go alone in the light;
I'd rather walk by faith with Him
Than go alone by sight."
ela_04 spune:
si cu dovada scrisa mergeti si la adm fin de care apartine-ti si treb sa o lasa-ti acolo. recomandarea mea e sa face=ti o copie ca s-ar putea cand vreti sa vindeti un bun sa va treziti iar cu ea
ca...se mai intampla...
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 si cu dovada scrisa mergeti si la adm fin de care apartine-ti si treb sa o lasa-ti acolo. recomandarea mea e sa face=ti o copie ca s-ar putea cand vreti sa vindeti un bun sa va treziti iar cu ea ca...se mai intampla... |
cum de "mergeti" a scapat nemaltratat? si nu-i "vinde-ti"? nici "vre-ti"? pai asta-i discriminare
scrii si "apartine-m", "lasa-m", "face-m"?
stiu, stiu, pe forum nu se corecteaza ... dar duare
ela_04 spune:
daca zici tu...treci si scrie la laptopul asta care ma corecteaza singur!
dar iti multumesc pt obs.
ps. sper ca am nimerito de data asta. ops... se pare ca nu
marius spune:
Eu zic sa-l inregistram la Academia Romana sectiunea "IT last hot news" - ma refer la laptop.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
ela_04 spune:
eu as zice sa-l aruncam da nu vrea sotul
Ps. nu conteaza cat de lung am parul...ci cat si cum gandesc...
acum serios... cand scriu (in special aici)imi place sa folosesc cuvinte de genul.. no bine, io, fain etc. pe care nu le pot folosi in vorbirea curenta dar imi plac. uneori mai iese si aiurea cu aparatura asta din dotare.
Daca io imi cer scuze pt gramatica isi cer si alti pt prostie?
....e o intrebare retorica
olympia spune:
Da, la noi in familie e mare iures pe tema asta ca tata, mama, ca unii care vezi Doamne n-au luat o amenda in viata lor si mai au si experienta nefacutelor pe care le face curent statul cu aparatul lui birocratic si ineficient, insista cu "du-te la aia si arata-le dovada ca altfel ar trebui sa contesti in instanta", in timp ce al meu, capos, o tine pe-aia cu "eu sunt corect, ei au gresit, nu ma invoiesc la servici ca sa merg in timpul meu, pe benzina mea, la mama zmeilor in Militari, numa ca au facut ei o incurcatura".
Din ce am priceput cautand pe net, incurcatura a fost posibila fiindca au pus in vanzare roviniete electronice, deci roviniete fara abtibild, iar evidenta lor nu a fost inca atribuita unei anume firme, treaba ce ar fi fost normal sa se intample in iulie dar s-a amanat pt 1 octombrie. Cine a fost filmat in intervalul asta ca n-o are pe parbriz, automat a aparut ca bun de amenda!
Cum va fi la noi si ce risca sotul daca nu se duce nicaieri sa arate dovada, ca el n-are "timp si nervi" sa conteste in instanta, habar n-am. El zice ca "sa umble ei dupa mine daca au de luat, ca io-s in regula si n-am nicio datorie fata de ei si cand m-or gasi le arat dovada".
Androix spune:
Are si el dreptate. Si eu astept sa ma citeze in instanta pentru o amenda platita, culmea e ca trec zilnic la 50 de metri de administratia financiara si nu am vreme sau uit sa opresc sa le dau cu chitanta in cap. Mai devreme sau mai tarziu dam unii peste altii: ori ma citeaza ei, daca or ajunge pana acolo, ori ma duc eu cand o sa vand apartamentul.
In mod normal nu cred ca se poate intampla ceva ca nu se duce el sa clarifice treaba asta, atata doar ca la un moment dat o sa aiba nevoie de te miri ce de la administratia financiara si o sa-i arda buza sa rezolove repede dar n-o sa poata ca o sa fie ocupat sa faca un drum pe la mama zmeilor.
Dar de ce nu mergi tu daca zici ca el e capos si nu vrea sa mearga si tu esti asa speriata de ce s-ar putea intampla?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Androix spune:
Si am si eu rovigneta pe un an cumparata prin mai si nu am lipit nimic in geam te pomeni ca imi trimit si mie acasa amenda, ne intalnim la mama zmeilor
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
olympia spune:
Androix, dar ai fi avut ce lipi, adica ai primit abtibild? Ca el a luat in iulie (de la Petrom), tot pe un an, una fara abtibild, i-au zis ca asa e acum modelu'. Are bonul si hartiuta pe care scrie "rovinieta". Am verificat datele, ca am citit ca au patit-o mai multi cu seriile completate gresit. La noi sunt corecte. De ce nu apare si in baza lor de date , nu stiu. Am gasit intre timp pe site-ul alora de la mama zmeilor un nr de fax la care poti trimite copii dupa rovinieta, bon fiscal si certificat de inmatriculare, daca operatorul de la care ai cumparat le-a inregistrat incorect si i-am zis sa le trimita acolo. Poate asa scuteste drumul. El e soferul, nu io.