amendati desi avem rovinieta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Kafka curat!
Cu greu ne-am dumirit ca-s doua organisme CESTRIN si CNADNR, primul comunica celui de-al doilea ce filmeaza camerele alea pe sosea. Cred ca doar primul are baza de date n-as baga mana-n foc. Suni la ambele, te trimit de la unul la altul si-ti inchid telefonul. Romania, da? CESTRIN detine dovada timp de 6 luni si o poate pune la dispozitia instantei daca contesti amenda in termen de 15 zile la tribunal! Si de ce CESTRIN nu-mi da posibilitatea sa-i zic ca desi au filmat o masina fara abtibild, masina aia are rovigneta si dovada existentei acelei rovignete ar trebui sa fie in baza lor de date?

Cea mai revoltatoare faza e insa cea prin care nu ti se da nicio solutie de a-i atentiona ca au gresit, ca au tastat aiurea, ca nu verifica, ci ai la dispozitie doar contestarea in instanta a amenzii, cale ce presupune timp, nervi si bani cheltuiti, banii nostri , ai tuturor la urma urmei. Hartia aia acasa ar trebui trimisa doar in urma unor verificari, ca si trimiterea ei presupune bani, nu? Cine suporta la sfarsit cheltuielile de judecata? Functionarul cascat, seful lui de la CESTRIN , ala de la CNADNR, ministrul transporturilor, OMV Petrom de la care am cumparat-o, sau cetateanul de rand, ala care a platit rovigneta si trebuie sa alerge ca zevzecul sa le arate altora ca-s zevzeci!? Cei mai mari zevzeci fiind aia care au gandit asa minune de sistem!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Hai sa va dau o veste proasta. Cumnatul meu, fiind in drum spre Hunedoara, este filmat de una din aceste camere si ii vine acasa amenda. El avea vigneta numai ca nu era electronica ci, cumparata anterior. Se duce omul la CNADR si le arata chitanta care dovedea achizitionarea vignetei. Ei ii spun asa: "da. aveti vigneta dar va trebui sa ne actionati in judecata pentru anularea amenzii!" E prima chestiune pe care eu nu pot sa o inteleg: au constat ca omul are actul dar..trebuie sa ii dai in judecata. Dan (cumnatul) angajeaza un avocat si da in judecata CNADR-ul la Deva. Asta a insemnat 4 drumuri de Deva- Aiud cu avocat cu tot. Culmea: dupa 4 infatisari...pierde procesul pe motiv ca chitanta nu e lizibila desi se vede foarte bine. Ei...ce mai poti face in tara asta?! Acum cred ca face recurs desi e scarbit peste masura.

Sfarsitul lumii e un rau necesar

Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Exact asta spuneam, e facut sa toace bani sistemul asta. Bani publici! Si in relatia cu statul, cetateanul e exact ca in Kafka! Chiar m-am saturat! Si la recurs nu se pot cere si despagubiri pt drmurile facute si nervii tocati degeaba? Asta ca tot vor proces si nu pot accepta da, s-a produs o greseala, o corectam, ne scuzati, pardon si pa! Sau se mizeaza pe faptul ca cei mai multi prefera sa plateasca decat sa alerge?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mah, voi ma faceti sa scormon in portofe sa vad chitanta si restul daca sunt in regula. Desi se pare ca nici asa nu conteaza.

Ce sa mai zic, recitesc acest subiect dupa reportajul de aseara da la Romania, te iubesc! de am zis ca aia e emisiune de taiat venele pe lung.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

...pierde procesul pe motiv ca chitanta nu e lizibila desi se vede foarte bine. Ei...ce mai poti face in tara asta?! Acum cred ca face recurs desi e scarbit peste masura.
...

chitanta e bon de casa pe hartie din aia proasta sau e pe formular tipizat?!...ca daca e tipizat ma gandesc ca seria si numarul nu se sterg asa usor si pot fi invitati sa caute "cotorul" si cand il vor corela si cu regstrul de casa nu vor mai putea spune chiar asa usor ca e "ilizibila"...dar in romania orice e posibil...bafta!

Nina, 29s+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Citat:
citat din mesajul lui ninapreda

chitanta e bon de casa pe hartie din aia proasta sau e pe formular tipizat?!...ca daca e tipizat ma gandesc ca seria si numarul nu se sterg asa usor si pot fi invitati sa caute "cotorul" si cand il vor corela si cu regstrul de casa nu vor mai putea spune chiar asa usor ca e "ilizibila"...dar in romania orice e posibil...bafta!

Pai a mers deja la benzinaria Mol si, atentie, cica nu au inregistrari mai vechi de sase luni desi eu stiu 100% ca nu e adevarat. Actele fiscale se pastreaza mult mai mult timp. Cred ca e oleaca de lene la mijloc sau o fi si altceva...am inteles ca se mai si dau chitante false (aici nu am date certe dar...orice e posibil). In orice caz se mai arata la orizont niscaiva drumuri si cheltuieli cu avocatul. E atat de aiurea incat ...e absurd. Sa ai dreptate si sa mori cu dreptatea in mana. Eu i-as infunda in final cu cheltuielile. Nu se poate sa nu ajunga la un final onest.

Sfarsitul lumii e un rau necesar

Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Kafka curat!
...
Romania, da?

Da!

Off topic: stie cineva care este etimologia cuvîntului rovigneta/rovineta/rovinieta ( in forma lui corecta, ma intelegeti...)?
Multumesc, scuze pentru off topic, n-am nicio idee despre cum ai putea rezolva, olympia dar, sper sa o faci cit mai curind!.

To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Französisch vignette, ursprünglich = Weinrankenornament, Verkleinerungsform von: vigne#8192;= Weinrebe < lateinisch vinea

Sursa, www.duden.de/rechtschreibung/Vignette" target="_blank">Duden .

In germana e Vignette, se pare ca de la francezi se trage, adica tot din latina.

"I'd rather walk in the dark with God
Than go alone in the light;
I'd rather walk by faith with Him
Than go alone by sight."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

numai ce aflu de la cumnata-mea ca au azi proces la Buzau ... exact pt. aceeiasi chestie... a venit amenda cum ca i-a prins fara rovignieta in jud. Buzau si ei nici macar nu au fost acolo la momentul respectiv, masina era in fata blocului la Bucuresti

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput