Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

O sa fie bine, Laura, sa ne spui si noua ce a zis medicul, iti voi tine pumnii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

DOINA,imi pare nespus de rau!
RAMONIK,ce sa-ti zic ....a fost o decizie amanata si tot amanata sub diverse pretexte,ba n-avem timp,ba ca n-avem loc,ba ca sa meaga fata la gradi,ba ca sa mearga la scoala....si m-am trezit la 34 de ani ca nu mai ovulez in fiecare luna ,ca ovarele devin atretice...adik imbatranim si nu invers.si cum nu-mi doresc sa merg cu copilul in clasa inatai la 60 de ani(ai mei evident)am hotarat sa trecem la treaba ca nu mai e rost de amanari.
Eu gasesc multe avantaje in aceasta diferenta de varsta acum ca stau sa ma gandesc:Ioana e in clasa a 3a ,e mai responsabila,isi face singura temele,nu mai tre s-o car in bratze(acu ca-s gravida),a dobandit oarece imunitate si nu se mai imbolnaveste asa usor....Pan la urma cred ca D-zeu le regleaza pe toate asa cum stie el,si daca acum am ramas insarcinata,e pt ca acum trebuia sa fie!
Virginia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lelu spune:

buna doamnelor
Am o intrebare in legatura cu concediu de lauzie, sper ca am zis bine, adica stiu ca de obicei gravidutele raman acasa in ultimele trei luni de sarcina. Ce se face in acest caz? putem oricum sa ramanem acasa din luna a 7-a sau doar daca medicul considera ca ar trebui.
Mie deja mi-e greu la servici si am doar 3 luni , nu am reusit sa scap de durerile de sezut si as vrea sa reduc programul la 6 ore pe zi din luna a 4-a. Oare e prea curand?
va pup

12+ Doamne, ajuta-ne sa fie bine pana la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare burtici !

Doina,

Ramona, tu ce ai de gand cu alaptatul? Mie chiar nu-mi vine deloc sa o intarc pe Adelina si cochetez cu ideea de tandem. Oricum, de cand am aflat de sarcina am inceput sa-i dau fetei lapte de vaca pasteurizat, sa o pregatesc pentru momentul in care nu voi mai avea laptic - cam pe la 20 de saptamani se va intampla asta, daca stiu eu bine.

Ana, pai ecografistul ala "faimos" de la Szeged la care i-am dat o caruta de bani m-a cam dezamagit. Gine meu e mai "meserias" in domeniu decat el, asa ca sarcina asta ma limitez la el . Daca totusi te tenteaza gine meu, iti spun ca are o maaare hiba: e tinerel si frumusel foc, de-ti zboara mintea la toate minunile, cu burtica cu tot . Si ma topesc cand il aud ca spune "bebelus" si nu "fat" .

Virginia, bine ai venit !

Lelu, nu stiu cum e legea acum, cu toate modoficarile, insa cand am fost insarcinata cu Adelina se mentiona clar ca esti obligata sa-ti lasi 44 de zile concediu de lauzie, restul putea fi prenatal - concediul acesta ti-l poate scrie si medicul de familie, daca ai un gine batut in cap. Poti cere medicului sa-ti faca hartie pentru reducerea programului de lucru din secunda in care se constata sarcina - asta, la fel, daca nu s-o fi schimbat ceva. Sincer, eu fiind in CIC, nu m-a prea interesat subiectul. Poti cauta informatii si pune intrebari si pe-aici.

Nana, mamica de iubirice dulce , Adelina Ioana- 11 mai 2010, si 8+ DPN 16 mai 2012
povestea stelutei de mare - vestuta

Mergi la inceput

Laura, te asteptam vesti bune de la eco

Eu azi imi astept rezultatele la analizele de trim 1, si sincer, am unele emotii... Pana acum am facut PAP-ul care a iesit ok.

Nana, mamica de iubirice dulce , Adelina Ioana- 11 mai 2010, si 8+ DPN 16 mai 2012

Mergi la inceput

Nana, zi-mi cine e gine tau asa de tinerel si frumusel...?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

lelu eu stiu ca e musai sa-ti opresti 42 zile de concediu post-natal. poti sa-ti iei restul (adica diferenta 126-42) inainte de nastere. problema e ca doctorii nu prea dau mai mult inainte fara motiv (daca ai probleme cu sarcina e altceva, poti sa-ti iei toata sarcina concediu medical). dr. prefera sa dea 63 zile inainte si 63 zile dupa, pentru ca nu se stie exact cand va fi nasterea, mai ales daca va fi naturala. sunt cazuri de nastere la 42 sapt. deci daca ti-ai luat mai mult prenatal, nu-ti mai raman alea 42 zile de postnatal.

nana fiica-mea are 1 an si 10 luni si e inca obsedata de tztz . suge destul de des si ziua si noaptea.
planul meu e ca n-am nici un plan. am mers dintotdeauna pe ideea sa o las sa suga cat vrea. am noroc ca deocamdata n-am nici un simptom de gravida, asa a fost si la prima sarcina, n=am avut nici un simptom, nici o greata... stiu ca dor tare sfarcurile la alaptat cand esti gravi, insa pe mine nu ma dor...
asa ca deocamdata mergem asa in continuare, om vedea ce o fi... Sandra nu bea deloc lapte de vaca, nici nu prea pot sa o fac sa bea, nu vrea si pace...

virginia cel putin din punctul de vedere al ridicatului in brate, ai mare dreptate. nu stiu ce o sa ne facem noi cu primii copilasi care inca vor in brate. deocamdata nu ma deranjeaza nimic, insa cand o sa se iveasca burtica... sper sa inteleaga ca nu o voi putea lua in brate...

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Ana, Radu Sendroiu e medicul meu cel frumusel . Daca vrei, iti dau numarul lui de telefon .

Ramona, la fel si eu, am zis ca-i dau sa suga cat o vrea ea; nici eu nu ma pot plange de sfarcuri dureroase - cred ca-i din cauza ca sunt "tabacite" rau . I-am luat fetei un biberon din ala care seamana cu tzitzi, si bea din el cam 200-250 de ml dimineata si seara, da' zice ca bea "apa", nici o legatura in capsorul ei intre biberon si tzitzi. Suge la san la fel de des ca inainte (de 1-3 ori nopatea, si de n'spe ori ziua). Poate ca eu sunt de vina, ca i-am luat o tetina pentru 6 luni +, din care curge cam tare - ce sa-i faci, ca eram ca vitelul la poarta noua, in farmacie la raftul cu biberoane .

Mergi la inceput

Nana, medicul tau este in Arad banuiesc, nu?! In cazul asta, ma mai gandesc si iti spun. Oricum, s-ar putea sa am nevoie de numarul lui daca ma voi muta din Timisoara inspre voi ca sa nu tot fac drumuri de TM pentru consultatiile anuale.

Mergi la inceput

Ana, da, medicul meu e din Arad. Numai ca lucreaza doar in privat, inclusiv nasteri. Zici ca va mutati la noi ?

Edit: acum am vazut ca zici de consultatiile anuale, si nu de sarcina.

Mergi la inceput