Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

neata fetelor,
aici ploua si e urat.
maine ma duc la primul control.

Cuchilici sunt sigura ca e totul ok cu bebe, fii increzatoare. masuratorile astea nu prea bat cu realitatea de multe ori. inainte de nastere la ecografie mie mi-au spus ca bebe are in jur de 3 kg si la nastere a avut 3,6 kg.

Deea e de asteptat ca unii barbati sa reactioneze mai greu la ideea ca vor fi tatici, mai ales ca deocamdata nu se vede nici burta, nici nu vede vreo schimbare datorita sarcinii. insa cu timpul isi va reveni si cand isi va tine copilul in brate de-abia atunci va realiza ce inseamna sa fii parinte.
cat despre grija ta ca bebe nu e bine, du-te cat mai repede la un medic bun sa scapi de grija asta, eu sunt sigura ca e totul ok.

2liniute bine ai venit! da, se ia acid folic. urmeaza sfaturile fetelor si totul va fi bine.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2liniute spune:

fetelor, venim de la dr si suntem bine cel putin deocamdata... pt ca tot e ceva ce ma ingrijoreaza... dr a spus sa ma intorc peste 2 saptamani si de-abia de atunci, daca e bine bebe, sa imi dea sa fac analize si tot ce trebuie....mi-a lasat impresia ca inca e prea devereme sa fiu sigura ca o sa am un bebe .. trist...
dar noi speram ca o sa fie bine
sa va spun cum fu: aseara am luat acid folic 5mg si utrogestan 200 (vaginal)...iar dupa nu mai adormeam de atatea griji, asa ca azi dim m-am hotarat sa ma duc la spital si sa ma vada cineva de urgenta!!!
am avut noroc, fu dr cu care vreau sa nasc si desi nu aveam programare si venise si o burtica (programata) inaintea mea... m-a luat pe mine prima (probabil a vazut ca eram speriata rau )
mi-a spus ca sarcina e incipienta 4-5 saptamani si nu am acumulari hematice, daca fu ceva a trecut...dar ceea ce nu inteleg eu din raport e ca desi scrie, citez: in cavitatea uterina sac gestional cu diametru 7,1mm mai jos la ovar stang scrie: prezinta corp galben gestional de 2 cm ....care e bebele sacul sau corpul ? ( e acelas lucru? )
mi-a spus sa iau acid folic 2 pe zi... si utrogestan tot 2 pe zi chiar si oral...
dar eu nu cred ca o sa le iau oral, le iau doar vaginal, iar acid folic nu e mult 2 pe zi?
cam atata cu dr

fetelor vreau sa va multumesc frumos pt sfaturi, chiar m-ati ajutat pt ca exact acid folic si utrogestan mi-a spus si dr sa iau, saru'mana

ramonika multumesc de primire sa ai o sarcina usoara si bebe sanatos!!! la fel si toate burticile!!!

am citit si eu despre soacri... in cazul meu ne ignoram reciproc
cat despre bunicile care au nascut fara a fi vazute vrodata de un dr...sa fie sanatoase si sa-si vada de ale lor... in zilele astea au aparut n boli + foarte multa poluare si multe altele.. iar pe timpuri nu era asa.. ca sa nu mai spun ca bunica manca din gradina din spatele casei .. nu ca mine care trebuie sa cumpar tot si nu stiu cat de proaspete sunt alimentele sau prin cate maini au trecut....

azi m-am hotarat sa stau cuminte in pat si sa ma rog sa fie bine bebe dar o sa mai trec pe la voi pup

Anca 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Cuchilici si eu sunt Stan patitul cu echografiile. La 8 sapt si 5 zile bebe era mai mic cu o saptamana. Stiti, ca v-am spus. Eram tare speriata.
Mie dr mea nu mi-a masurat ritmul cardiac pt ca a zis ca e prea mic bb.

Dar am fost luni la alt dr, profesionist in echografii, si mi-a zis ca bb e perfect in grafic. Mi-a masurat tot: col, sacul gestational, vezicula vitelina, parametrii lui bb. Tot tot.
Si i-a luat si ritmul cardiac: 176 de batai pe minut. A zis ca e foarte bine.

Deci, la greseli din astea eu o sa ma tot astept ca deh...din pacate peste tot exista, superficialitate, graba, oboseala, etc etc.
Va pupam!

Ramo bafta multa la medic maine. Sa intri sa ne spui cum a fost. In rest, cum te mai simti?

Elly 10+ si Babyboom

Mergi la inceput

Anca sunt vesti bune! Fii optimista. E destul de micuta sarcina ca dr sa-ti spuna mai multe, de asta a si fost mai rezervat.
Acum, sa te lamuresc. BB este inauntrul sacului gestational, in cavitatea uterina. BB creste in uter, nu pe ovar, da? Nu l-a vazut inauntru pe bb probabil deocamdata, pentru ca e mic mic la 4-5 saptamani...are 2-3 mm.
Iar pe ovar a vazut chistul de sarcina, este foliculul care s-a spart, cu care ai ovulat. El se transforma in corp galben si secreta progesteron ca sa greasca bb mare in burtica.
Sper ca m-ai inteles, nu stiu cat de clar am explicat

Foarte bine ca stai linistita!

Elly 10+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

Ioana mercic de raspuns... deci abdominala... mhmmm... sa inteleg ce de pe 12 saptamani scapam de eco intravaginale? Si tu ai tot pe 26 octombrie morfofetala?
Apropo... Cum sa nu ai poze superbe cu Lucas cand el e un strengar mic foarte frumos...
Nu putea sa se dezminta la primele poze din burtica!
Si am vazut ca in toate pozele rade... E un copil tare vesel

Deea imi pare rau ca treci prin asta mai ales acum, cand ai nevoie de tot suportul lui... Ia-l si tu usurel ca sa se obisnuiasca si el cu ideea!

Elly pai in cazul asta stai linistita acasica!!! profita de aceste momente! Pe 21 ai doar control sau morfofetala?

Cuchilici si eu zic ca e totul ok... Mai ales ca zici ca iti scrisesera gresit dimensiunile...
Dar tu la 6,1 saptamani ai auzit bataile de inimioara? Asta-i foarte bine! Eu le-am auzit abia la 8,6 (nu stiu daca se aud si mai devreme)... atunci bebe avea 186 batai pe minut dar gandeste-te ca era mai mare cu 2 saptamani si 5 zile decat al tau...

Ramonika bafta maine la doctor!

2liniute ma bucur ca ai fost la doctor si ca totul e ok... nu trebuie sa te ingrijorezi ca nu ti-a dat inca sa faci analize... Majoritatea medicilor recomanda analizele abia dupe ce se confirma activitatea cardiaca a lui bebe... iar bebele tau e prea micut acum...peste 2 saptamani vei vedea si inimioara pulsand!
bebele e in sacul gestational... corpul galben este altceva... ovarul tau dezvolta un folicul care contine un ovocit... La ovulatie se sparge foliculul, este eliberat ovocitul care pleaca la intalnire cu iar foliculul rupt este transformata intr-o structura numita corp galben...
vezi de care acid folic ti-a spus sa iei... poate ti-a spus sa iei 2 pastilute de 1 mg... tu poti lua in continuare de 5, o pastiluta pe zi, daca de-ala ai... nu exista nici un risc sa iei prea mult pentru ca acidul folic in surplus se elimina prin urina...

Laura

9+

Cand erai tu foarte mic, Galbenus pulsand sub coaja, Cand intreaga ta faptura Era jumatate vraja,
Cand beai aerul cu mine, Cand visai in visul meu, Cand vedeai lumina lumii Pe care-o vedeam doar eu...
Ei, dar e-o poveste lunga Despre Dor si Duiosie, E o stranie poveste Despre Aripi-care-cresc,
Pe care cand vei mare, Poate–odata si odata Tot am sa ti-o povestesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

Ellyshor hai ca acum "vazui" ca ai scris si tu de corpul galben! aveam pagina deschisa de ceva timp si nu imi aparuse mesajul tau...

Laura

9+

Cand erai tu foarte mic, Galbenus pulsand sub coaja, Cand intreaga ta faptura Era jumatate vraja,
Cand beai aerul cu mine, Cand visai in visul meu, Cand vedeai lumina lumii Pe care-o vedeam doar eu...
Ei, dar e-o poveste lunga Despre Dor si Duiosie, E o stranie poveste Despre Aripi-care-cresc,
Pe care cand vei mare, Poate–odata si odata Tot am sa ti-o povestesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Citat:
citat din mesajul lui 2liniute

fetelor, venim de la dr si suntem bine cel putin deocamdata... pt ca tot e ceva ce ma ingrijoreaza... dr a spus sa ma intorc peste 2 saptamani si de-abia de atunci, daca e bine bebe, sa imi dea sa fac analize si tot ce trebuie....mi-a lasat impresia ca inca e prea devereme sa fiu sigura ca o sa am un bebe .. trist...
dar noi speram ca o sa fie bine
sa va spun cum fu: aseara am luat acid folic 5mg si utrogestan 200 (vaginal)...iar dupa nu mai adormeam de atatea griji, asa ca azi dim m-am hotarat sa ma duc la spital si sa ma vada cineva de urgenta!!!
am avut noroc, fu dr cu care vreau sa nasc si desi nu aveam programare si venise si o burtica (programata) inaintea mea... m-a luat pe mine prima (probabil a vazut ca eram speriata rau )
mi-a spus ca sarcina e incipienta 4-5 saptamani si nu am acumulari hematice, daca fu ceva a trecut...dar ceea ce nu inteleg eu din raport e ca desi scrie, citez: in cavitatea uterina sac gestional cu diametru 7,1mm mai jos la ovar stang scrie: prezinta corp galben gestional de 2 cm ....care e bebele sacul sau corpul ? ( e acelas lucru? )
mi-a spus sa iau acid folic 2 pe zi... si utrogestan tot 2 pe zi chiar si oral...
dar eu nu cred ca o sa le iau oral, le iau doar vaginal, iar acid folic nu e mult 2 pe zi?
cam atata cu dr

fetelor vreau sa va multumesc frumos pt sfaturi, chiar m-ati ajutat pt ca exact acid folic si utrogestan mi-a spus si dr sa iau, saru'mana

ramonika multumesc de primire sa ai o sarcina usoara si bebe sanatos!!! la fel si toate burticile!!!

am citit si eu despre soacri... in cazul meu ne ignoram reciproc
cat despre bunicile care au nascut fara a fi vazute vrodata de un dr...sa fie sanatoase si sa-si vada de ale lor... in zilele astea au aparut n boli + foarte multa poluare si multe altele.. iar pe timpuri nu era asa.. ca sa nu mai spun ca bunica manca din gradina din spatele casei .. nu ca mine care trebuie sa cumpar tot si nu stiu cat de proaspete sunt alimentele sau prin cate maini au trecut....

azi m-am hotarat sa stau cuminte in pat si sa ma rog sa fie bine bebe dar o sa mai trec pe la voi pup

Anca 5+

Anca eu spun ca nu ai de ce sa iti faci griji pt ca la 5 sapt nu se vad prea multe dar sacul gestational e bebele sa zic asa iar corpul galben mai jos de ovarul stang este pt ca inseamna ca ai ovulat din ovarul stang..trebuie sa existe..scuza-mi exprimarea dar la ora asta nu mai pot de somn si nu pot sa dorm ca nu ma lasa Luca.
stai linistita, mai asteapta vreo 2 sapt si mergi din nou la eco..

Elena mami fericita de Luca si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellyshor

Anca sunt vesti bune! Fii optimista. E destul de micuta sarcina ca dr sa-ti spuna mai multe, de asta a si fost mai rezervat.
Acum, sa te lamuresc. BB este inauntrul sacului gestational, in cavitatea uterina. BB creste in uter, nu pe ovar, da? Nu l-a vazut inauntru pe bb probabil deocamdata, pentru ca e mic mic la 4-5 saptamani...are 2-3 mm.
Iar pe ovar a vazut chistul de sarcina, este foliculul care s-a spart, cu care ai ovulat. El se transforma in corp galben si secreta progesteron ca sa greasca bb mare in burtica.
Sper ca m-ai inteles, nu stiu cat de clar am explicat

Foarte bine ca stai linistita!

Elly 10+ si Babyboom

Oricum mai clar decat mine

Elena mami fericita de Luca si 9+

Mergi la inceput

Elena cum mai esti? Te simti mai bine?

Laura dr mea nu mi-a zis nimic de dublu test deocamdata, cand merg pe 21 oct voi avea 11 sapt si 5 zile, si ma gandesc ca probabil vom discuta atunci.

Pupicei!

Elly 10+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzica85 spune:

Buna fetelor! A fost ceva activitate pe aici de ieri de la pranz. Aseara am ajuns de la scarbici obosita si cu niste greturi ingrozitoare si nu am mai fost in stare sa intru pe net dar am recuperat azi.

Ellyshor multumesc mult de primire si pentru ca m-ai adaugat pe listuta. Mi se umple inima de bucurie cand ma vad pe listuta aceea si parca incep sa constientizez mai mult ca voi fi mamica. Sper doar sa ramanem pe listuta pana la termen si sa fie totul bine. Sunt un pic mai rezervata pentru ca inca nu am reusit sa vad samburelul la ecograf deoarece era prea mic dar urmatorul control sper sa fie cu succes.

Deea eu de cate ori incerc sa fac planuri de viitor legate de bebe cu sotul meu imi spune ca pana nu vede ca imi creste burtica el nu crede ca intr-adevar va fi tatic. Asta imi demonstreaza ca este mai speriat decat mine in legatura cu toata aceasta experienta noua pentru noi si ii trebuie timp sa se acomodeze dar sunt sigura ca va constientiza si el si va fi un tatic bun. Oricum cel mai bine este sa faci toate analizele necesare pentru a fi tu linistita si mai ales trebuie sa ai incredere in Doamne Doamne ca vegheaza asupra noastra si are grija de bebeii nostri.

Voi cand ati anuntat lumea ca sunteti insarcinate? Noi nu am spus deocamdata decat mamei mele, care m-a insotit la primul control, si nasei, asa ca sa aiba timp sa se pregateasca de botez Am hotarat ca cel mai bine este sa amanam pana primim confirmarea de la doctor dar imi este asa de greu sa nu spun pentru ca as vrea sa impart cu toata lumea bucuria asta imensa. Pe de alta parte imi este si teama mai ales dupa ce mai citesc pe net cazuri nefericite. Oricum dupa ce vedem samburelul la ecograf si ii auzim si inimioara cred ca putem sa ne "dam si noi mari" ca vom fi parinti.

Ancuta 6+

Mergi la inceput