Scolari de Iulie - August 2004 * 82
Raspunsuri - Pagina 6
cristalina spune:
Azi a stat singurica in ultima banca, a fost cuminte...
Eu, intinzand coarda "vezi, asa trebuie sa faci si sa fii si mai cuminte!"
Ea, panicata "mai cuminte de atat?!?!"
Nu stiu cat a fost de cuminte pentru ca sarea ca o capritza prin curtea scolii, ea vorbea tare si doamna incerca sa spuna la cateva mamici ce teme au copii...
Azi au avut recapitulare si maine au evaluare la matematica, azi au scris dupa dictare ...Am ajuns si la prima lucrare de control din viata de scolar...uau!
Zice ca a luat FB la toate azi ("cred ca am luat!" ).
szivarvany spune:
brava Maria
Cristal, ai prea multe petentii si tu
Si eu abia astept sa merg acasa sa vad cum fu azi, mai am doar 5 ore
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
ema spune:
Bonjiorno.
io-s tare de tot la consecventa...inseamna ca-s rea,no?Ca asta era la noi problema..io ziceam nu...venea tac-su si incepea cu texte...uite-te la el...nu ti mila de el?no,nu mi-e mila deloc...ca stiu ca e spre binele lui.
ema spune:
No...in drum spre casa..in masina...imi spune ricu:nu maninc acum...imi fac intai lectiile!De ce?Ca sa am timp sa ma joc cu baietii...vin la mine peste o ora.Asa ca tema care de regula anul trecut dura 3ore...a facut-o in 20 min.Nu greseli...hai sa spunem ca scrisul repezit nu e chiar pe placul meu...mare noroc ca suntem la nemti unde nu se pune accent pe frumusetea scrisului...aci tre sa scrii corect...bon si sa se inteleaga cat de cat.
Si...ca sa fie si mai pink...prima saptmana de scoala imi tot gaseam ceva de facut in timpul lectiilor pe la el prin odaie...si mai trageam cu ochiu ala al meu de soacra.Incet incet...mi-am gasit de treaba prin alte locuri si numai cand are nevoie de ajutor ma cheama.Asta se cheama...Am gasit fericirea!!!!!!
szivarvany spune:
Ema, deci se poate, bravo Ric
Tie spor la primit musafirii energici
Kim, cum fu azi, mai bine, da ?
Peste o ora sunt si eu acasa, abia astept
Nora ... ntz,ntz,ntz ... sa nu treci tu pe aici ...
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
Dorsilia spune:
hello
am inceput saptamana de scoala sub auspicii mai bune, pt ca Danu are o colega de banca se pare cu care e compatibil si pe deasupra fata stie deja sa scrie cu litere de mana, ceea ce l-a impresionat, mi-a povestit azi cum a intrebat-o ce scrie acolo si ea i-a zis ca si-a scris numele...la care el "oaaaau, stie literele de mana, iti dai seama??"
azi a avut o zi mai grea la teme si iar am folosit tonul serios pt ca altfel se vaita prea des si fara folos, prefer sa ii spun ca-l ajut cu ce pot, ii mai colorez o frunza sau ceva, dar sa faca acolo ce are de facut. oricum la temele cu semne grafice nu vrea ajutor sub nici o forma, ma roaga sa-i mai colorez imaginile din povestile ce le sunt citite la ora de lectura. la semne grafice nu stau langa el decat daca chiar n-am nimic mai bun de facut, verific cand ma cheama, si oricum nu corectez ca nu e voie.
cu activitatile extra nu ne-am infit serios, de ieri a cerut sa mearga la dansuri moderne, si l-am dus, a fost superincantat de prima ora de dansat disco si mai ceva, nu mai retin celalalt dans ce era samba sau ceva. mai zicea ceva de ore de chitara insa nu am zis s-o luam incet ca inca nu e acomodat cu programul cazon, ieri la 8.30 dupa tuns, baie si mancat isi dorea doar sa dam stingerea in casa cat mai repede
sa stiti ca nici eu nu-s cu teoriile inalte, pana la urma, depinde si de comoatibilitatea dintre copil si invatator, dintre colegii de banca, deci chestia e foarte sensibila si plina de subiectivism. pana acum nu am dat sfaturi ci am sugerat idei extrase din propriile "exercitii de viata", experiente personale. cel mai bine ar fi pt copil sa nu mearga stresat la scoala si nici parintele sa se duca stresat dupa el ca mai aude ceva nasol
brb
alice2004 spune:
Lia, ma bucur tare mult pentru Danu !! Tu cum te mai simti ??
Heheee, Nora trecu paicia ca boarea pe deasupra viilor de nu am vazut-o , macar ne lasa si noua berea (sau mustul), sa nu stam asha pe uscat !!
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=DybPQjeBQF0" target="_blank">By an ion
Andries spune:
Subscriu la ce a spus Ema!! Nici eu nu am aplicat politica strutului si nici nu o sa o aplic, nu vreau copiii mei sa ma vada pe mine bagand capul intre umeri atunci cand am dreptate!!
Sora mea (una din ele) a avut in clasele I-IV o invatatoare care cerea de la obraz frate, inclusiv haine, carne de Craciun si altele asemenea, nici nu va inchipuiti ce groaznic!
bunny spune:
off... ce mai citesc ..ema esti cu mult inaintea noastra si ai trecut prin multe .
eu...una gata am hotarit - numai dau sfaturi pina nu fac ordine in 'ograda' mea..exact cum spunea si ema..pina nu ti se intimpla tie nu stii cum e.
Am avut sapt trecuta 'sapt neagra ' sa zic asa a vietii de scolar- de 4 ani de cind merge la scoala nu am avut atitea cit intr-o sapt.
Sigur e si stresul din casa ( eu cu problemele mele, taica-su fara job ...se pare catotul fara sa vrem sa rasfinge asupra comportamentului lui ) nu ca i-as lua apararea sau accepta la ceea ce face.
Dar ... cun me-a sfatuit invatoarea, nu l-am pedepsit , am continuat viata in mod normal plus am avut de sarbatorit un prieten de-al lui si i-am dus la parcul de distractii ...cautam sa 'punctam' ce face bine ,insa nu trecem peste cele rele fara sa fie mentionate - dar mai inchdem ochii si vad ca putin s-a schimbat . E inca devreme ..numai 2 zile dupa sapt neagra- dar e un inceput . Si vorba unei alte mamici - dar e baiat, are 7 ani ... ce vrei sa fie mototol
Noi la lectii ... fie ca e greu, ca e usor il lasam singur si daca cere ajutor il dam - dar nu mura-in gura ci il ajutam pe el sa gaseasca solutia . Au avut proiecte...ma minca mina sa ii desenez sau colorez- dar nu ....daca atit poate , atit sa faca. Si de anul asta temele si le face direct daca nu scrie frumos sau greseste sa raspunda .
Felicitari pentru primele sapt de scoala, eu zic ca cu tot vorbitul si foitu' ( ceea ce e normal si e de datoria invatatoarei sa stie sa-i disciplineze ) au inceput fff bine!!!
Si mai ales ptr extra activitati - sunt placut surprinsa cite sunt si sincer chiar geloasa. Aici 30min orice activitate- sportiva sau nu - mai mult faci pe drum.
O saptamina buna si usoara