Scolari de Iulie - August 2004 * 82
Raspunsuri - Pagina 13
g_ioana spune:
Neatza
La multi ani Ionu,sa fii sanatos si voios si sa ai multe succesuri la feteCarmencito,Carmencito cum ai stat tu azi ascunsa si ne-ai lasat pe uscat p'aici si cu burta goala...hai sa-ti traiasca flacaul si sa te mandresti cu el ca si pana acum,ca-i tare fain!!
Kim
Robiin legatura cu disciplina eu raman la parerea ca tine foarte mult de doamna invatatoare cum stie sa-i ia si sa se impuna in fata lor....in legatura cu scrisul,Dariaa pus punctul pe i,ei trebuiau sa-si insuseasca elementele grafice de la grupa pregatitoare,ce-i care scriu corect si frumos ori au lucrat cu educatoarea ori cu parintii acasa...nici a mea nu scria corect bonus ca scrie cu stanga...dar eu ma bucur ca lucrand acasa cu ea,adik inainte de a incepe tema avem caiete "de casa" in care ii explic cum sa faca sa-i iasa,cand ies ok,face tema,care devine impecabila...si-n plus exersam si elementul grafic ce va urma a doua zi pentru a capata incredere in ea...asta nu inseamna ca stam cu orele sa lucram,intr-o ora ,o ora juma terminam si la mate si rom....
revin merg sa vad daca mi se arde placinta cu branza
si da sunt total de acord cu Daria ca este parfum acum
cristalina spune:
Ete ca nu fusei pe faza...
La multi ani Ionut!
Sa-ti traiasca flacaul Carmen!
Si eu de acord, acum e parfum!!!
Kim sper sa mearga.
Roberta tare rau imi pare ca sunteti suparati.
N-apucai sa vorbesc cu doamna...a fost inspectie si nu am avut voie sa ne ducem nici pana la usa scolii (John s-a luat de mine ca la intalnirea parinti-inspectori de la scoala am avut comentarii privind "gratuitatea garantata de lege" ...) Maria zice ca are numai FB in catalog...
alice2004 spune:
Aaaa, daia lipsea Carmencita, s-o dus dupa bere !!
Pai atuncea La Multi Ani, Ionut, , sa fii sanatos si norocos ! Sa iti traiasca flacaul, Carmen !!
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=DybPQjeBQF0" target="_blank">By an ion
Dorsilia spune:
noi si acum avem un caiet de casa, adica al nostru, in care Danu inainte de a se apuca de scrisul temei pt scoala face cateva incercari la semnele grafice care-s mai complicate pt el, de ex am avut pb cu bucla, nu stia cat de groasa si unde s-o inceapa, unde s-o termine, desi la scoala facuse 10 randuri. I-am atras atentia ca le facuse gresit insa doamna i-a zis ca sunt bune. Mie mi s-au parut urate si incorect facute asa ca i-am aratat modelul din caietul special inca o data, i-am luat mana lui intr- a mea, si am executat 2 randuri de bucle mici si mari pana s-a prins cum sa le faca asa ca in model. La gradinita nu a lucrat cu ei mare branza pt ca erau 40 in clasa si la mesele rotunde erau cate 7 copii care se coteau si dadeau cap in cap zilnic. Acasa NU am lucrat cu el mai mult de un rand din fiecare semn pt ca asa ne-a sfatuit invatatoarea, sa nu supralicitam. Acum se straduieste si le face unele mai tremurate, altele aproape perfecte insa ansamblu pare in regula.
Oliviate rog sa nu il pedepsesti pe Luca ignorandu-l
hai sa va zic, azi am fost in pauza de 10 la scoala ca isi uitase pachetul de mancare acasa....erau copii care se taraiau pe burta si pe spate in clasa, cu capusoarele pe jos efectiv, pe sub banci. De cateva ori m-au imbrancit in clasa de era sa cad cat sunt de mare. Tipau ca din gura de sarpe, se paruiau, se trageau de bluze, isi trageau pantalonii jos unii altora, se stropeau cu lapte din cutiile primite....nu va zic cu ce impresie am plecat de acolo. Acasa Danu imi zice "stii mami, asa e in fiecare pauza la noi"...din 30 de copii erau 10 care faceau tot show-ul ala, in rest ceilalti stateau in banci si isi mancau pachetelele sau se plimbau pur si simplu si mancau sandwich, linistiti; dar cei 7-8 copii ce faceau iuresul dadeau clasei acel aer de debandada. Eu l-am luat de manuta pe unul dintre ei in timp ce ma darama aproape din fuga si l-am rugat "te rog frumos sa nu mai alergi prin sala, te poti lovi" ; a stat putin si apoi a luat-o de la capat in 3 minute. Am impresia ca nu stiu sa asculte, nu stiu sa se controleze, nu sunt obisnuiti sa li se impuna limite si sa le respecte. Asta-i tot. Stiu ca pare cicaleala curata dar e necesar sa li se spuna de n ori pe zi si nu numai, e necesar sa fie rugati sa reproduca ce li se spune. Dureaza pana le intra in obicei chestia asta cu ascultatul si cu executatul cerintelor.
Insa merita din plin pt ca e spre binele lor sa aiba un comportament controlat, disciplinat si in familie si in societate.
Bafta la cicalit! si eu aplic aceeasi metoda; uneori imi zice Danu sau Dea cand le tin cate o prelegere ce au mai auzit-o despre cum nu e bine sa ascunzi lucruri de fratele tau sau sa-ti minti fratele "biiine, biiine stiu, stai sa-ti zic ca sa vezi ca stiu, deci nu e bine sa minti pe nimeni din familie, mai ales pe parinti nu, dar uneori nu ai ce face si trebuie sa minti strainii"
Andries spune:
La Multi Ani Ionut!! Sanatate maxima si un car de noroc!!
Apropos de scris: maine bag si eu "caietul de casa" cu scop de pedeapsa, daca nu face bine in clasa sau la after, mai face o pagina acasa!!
Miercuri seara a venit cu porci pe caiet (e foarte ciudat...grseste un pic un semn si apoi se apuca el sa il taie cu 2 linii!! urmatoarele semne sunt bune) si eu ii fac morala si el: "mami, dar bastonasele astea vin peste mine din toate partile!" sa lesin de ras nu alta.
Si cel mic: "mami! pantalonii mei au facut o magie si a aparut un cartof!!" (a cazut si si-a rupt pantalonii in genunchi)
Ce sa mai comentam sunt niste dulci!!
Ema, sper ca ai apucat sa folosesti ceva din ce ti-am explicat
Robi, la voi e o problema care cred ca va dura un pic, daca Matei se ultrarasfata la scoala, nu te astepta sa se schimbe rapid. Totusi trebuie sa incepi de undeva.
Sa va zic ce ne-a zis noua doamna noastra: sa facem exercitii cu degetele cu ei, cu mingea de cauciuc, cu finger puppets, cu orice de gen pt ca ei nu au musculatura fina dezvoltata si dupa cateva semne grafice obosesc, ii dor degetele si asa apar porcii. De fapt eu mereu am vazut porcii cam pe la randul 3 sau 4 ...
Noi am lucrat mult cu pen grip, stiu ca in ro nu se gaseste asa ceva, eu am cumparat din afara. Dar pentru noi au fost minunate, mai ales ca al meu a schimbat stanga cu dreapta doar pe la 4 ani si urmatorul an era circ, imi spunea educatoarea ca face 3 bastonase cu stanga, 2 cu dreapta, mai fataie creionul de 5 ori pana sa il apuce cum trebuie, etc. Ce lucra el la gradi fata de alti gradinari era la coada, acum in clasa vad ca e chiar ft bine cand e atent.
kim222 spune:
A trecut si ziua de azi..sa vedem cum rezist pana luni..mai ales ca atunci cand este pedepsit cu mine isi face de lucru ..asta deobicei
Lia bine ca ai voie in scoala..si eu m-as duce dar nu ni se permite.
Luca nu este singurul "problema" sunt in total 4. Nu ma incalzeste cu absolut nimic..la noi problemele se mentin :nu poate sta locului..trebuie sa faca ceva///cu ceva,vorbeste neintrebat ,abia asteapta o nazdravanie a cuiva pt a se amuza..si ce ma doare pe mine cel mai mult este faptul ca nu este atent..a fost intrebat ce este litera si nu a stiut..Nu este obraznic ,nici lenes ..scrie ok ,oricum pe mine ma lasa rece semnele grafice si scrisul in general..corect sa scrie! oare li se apreciaza si si scrisul?
La voi se dau deja calificative??..io nu stiu nimic.
Care vaccin se face acum,nu ROR(rapel)??? Trebuie sa ma duc luni la scoala,pentru ca Luca a facut in USA rapelul..si desi am depus la dosar lista de vaccinari..i-a durut undeva de ea...si vor sa-l vaccineze
La multi ani Ionut!!
Super tare Mirciulica!
szivarvany spune:
Ionut
Carmen, sa-ti traiasca minunile
Giulik ieri a mers fara abecedar la scoala. Si ma pun io sa fac morala. La care ea: "nu intelegi, am lucrat in cartea doamnei, asa ca restu` mi-a dat tema sa le scriu si`n cartea mea, ca doamna nu se supara pe noi"... In 3 minute erau facute "zalele" de m-am uitat in dex sa vad ce inseamna So, doamna e o relaxata.
A mai zis copilu` ca doamna nu striga la nimeni, ca baietii se prostesc si se imping si dau cu picioarele in mese asa ca este o stare generala de nebuneala in pauze peste tot.
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
kim222 spune:
La noi in pauze se coboara cu d-na in curtea scolii,unde se papa si se joaca..Nici in pauze nu misca nimeni necontrolat