Nasterea la Arcadia - Iasi (21)
Raspunsuri - Pagina 9
AlynaB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionelamaria Cand lua cateva gurite cand ramaneam numai cu chinuiala. Ti-am spsu ca ma plimbam cu sanul pregatit de alaptare cu el in brate prin casa si il leganam, ne invarteam canatam ( acu'sa nu crezi ca-mi ardea de cantat ca eram zob cu nervii) si cum se linistea ( sau poate era saracul ametit de plimbare il "mufam la san" apjuca sa traga putin si relua spectacolul si eu chinuiala... iar si iar si iar. Ideea e ca manca el cate putin la fiecare mufare. ce nu am incercat e aia cu cada cu apa, dar suna foarte practic. ( intri cu bebe in cada si il pui pe burta ta ca si cum ar di abia nascut si in apa calda cu nasucul la san se relaxeaza si are sanse sa suga. ideea e sa depasiti situatia critica. Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor |
am incercat treaba asta aseara la baita dar fara succes....
loredanar spune:
AlynaB iti tin si eu pumnii sa depasiti momentul si sa nu renunte la tituca!
m-am programat maine la Arcadia pt cauterizarea negului de pe san. doctorita mi-a spus ca nu va afecta cu nimic alaptarea si nu e nevoie sa imi fac provizii de lapte. sincer m-a surprins acest lucru. totusi este o anestezie, si TOTUSI este injectata direct in san......... daca era in alta parte a corpului parca imi era mai usor de inteles.. voi ce ziceti? sa ascult doctorita si sa o alaptez pe Mara si dupa anestezie?!
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui loredanar AlynaB iti tin si eu pumnii sa depasiti momentul si sa nu renunte la tituca! m-am programat maine la Arcadia pt cauterizarea negului de pe san. doctorita mi-a spus ca nu va afecta cu nimic alaptarea si nu e nevoie sa imi fac provizii de lapte. sincer m-a surprins acest lucru. totusi este o anestezie, si TOTUSI este injectata direct in san......... daca era in alta parte a corpului parca imi era mai usor de inteles.. voi ce ziceti? sa ascult doctorita si sa o alaptez pe Mara si dupa anestezie?! Lori fericita mamica de MARA ( 20.08.2011 ora 14:25 ! ) |
Anestezicele locale nu afecteaza laptele si procesul de alaptare.
Caut acum document si pun
EDIT : http://www.kellymom.com/health/meds/anesthetics.html
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor
loredanar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ionelamaria
Anestezicele locale nu afecteaza laptele si procesul de alaptare. Caut acum document si pun EDIT : http://www.kellymom.com/health/meds/anesthetics.html |
nici chiar atunci cand sunt injectate direct in san? coincidenta nefericita este ca interventia este exact pe san......
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui loredanar exista supra-alimentare la san?! Lori fericita mamica de MARA ( 20.08.2011 ora 14:25 ! ) |
Nu exista supraalimentare la san. Cu toate astea bebe poate regurgita daca , din motive de stres, a papat prea mult. ideea de baza e ca daca a papat in plus scoate afara pe gurita .
daca astia spun ca nu e periculos , sa stii ca nu e. Cu toate astea, poti stoarce si arunca lapticul din sanul injectat cand ajungi acasa, 1 darta, daca asta te linisteste pe tine Nu are sens de mai mult
LenaC spune:
citat din mesajul lui ionelamaria Cand lua cateva gurite cand ramaneam numai cu chinuiala. Ti-am spsu ca ma plimbam cu sanul pregatit de alaptare cu el in brate prin casa si il leganam, ne invarteam canatam ( acu'sa nu crezi ca-mi ardea de cantat ca eram zob cu nervii) si cum se linistea ( sau poate era saracul ametit de plimbare il "mufam la san" apjuca sa traga putin si relua spectacolul si eu chinuiala... iar si iar si iar. Ideea e ca manca el cate putin la fiecare mufare. ce nu am incercat e aia cu cada cu apa, dar suna foarte practic. ( intri cu bebe in cada si il pui pe burta ta ca si cum ar di abia nascut si in apa calda cu nasucul la san se relaxeaza si are sanse sa suga. ideea e sa depasiti situatia critica. Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor |
Ionela, si in afara de cat reusea el sa suga din san te storceai si ii dadeai laptic... sau nu?
Lena - 39+
Tic-tac, tic-tac
ionelamaria spune:
Lena, eu nu am stors sanii decat cand erau prea "plini". Incercam sa ii dau din lingurita, dar refuza. Dar eu incercam.... Nu am incercat biberon. I-a dat mama 1 data cat am fost eu plecata ca se saturase de dat cu lingurita( in sensul ca i se parea ineficient) dar nu a avut succes asa ca nci azi nu stie sa foloseasca biberonul.
loredanar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ionelamaria
Nu exista supraalimentare la san. Cu toate astea bebe poate regurgita daca , din motive de stres, a papat prea mult. ideea de baza e ca daca a papat in plus scoate afara pe gurita . daca astia spun ca nu e periculos , sa stii ca nu e. Cu toate astea, poti stoarce si arunca lapticul din sanul injectat cand ajungi acasa, 1 darta, daca asta te linisteste pe tine Nu are sens de mai mult |
multumesc ionela. punem mana de la mana sa iti facem o statuie.
in privinta supra-alimentarii ma gandeam daca un copil poate deveni grasun (supraponderal cred ca nu exista la bebelusi) daca e alimentat la san. zic asta pt ca sotul spune ca e cam "chiscoasa" bibi. :))) nu avem niciunul vreo fobie a kilogramelor (la cat de mare-s eu ar fi si culmea ) dar mi-e poate trebuie sa mananc eu ma dietetic poate... maine ma duc sa o cantaresc si va zic rezultatul sa va dati o parere. la 3 sapt si un pic avea 3720g (3020g la nastere) Siminiceanu zicea ca e un pic cam mult dar nu e nevoie sa ma gandesc la diete la varsta asta. femeie nebuna ce sunt.
ionelamaria spune:
LORI, eu am o vorba cu statuia asta. Nu e cazul ca sunt copaci pentru cateii doritori sa-si mnarcheze teritoriul.
Acum, sincer, ma simt recompensata din plin de cate ori aud ca o mamica a depasit o problema cu alaptarea( reala sau doar teama) . Chiar mi se insenineaza ziua