Nasterea la Arcadia - Iasi (21)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Cat despre "gasuna": bebeii alimentati la san iau , de multe ori ( deci nu toti ci majoritatea statistica) iau mai mult in greutate in primele luni si apoi, incet incet sun devansati de cei pe lapte praf. ideea de baza e ca , pentru evitarea obezitatii la copii cea mai buna solutie e alimentarea exclusiva la san pana la 6 luni si continuarea ei pana la 2 ani ( si dupa, daca se poate). Ba chiar pentru mamele mamele obeze e recomandat sa alapteze pentru ca s-a demonstrat ca, desi bebeii lor pot avea predispozitie spre obezitate , cu cat sunt mai mult timp alaptati cu atat scad riscurile pentru ei

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Marei la 2 saptamani o iritatie la fundulet pe care dr. pediatru a considerat-o cu aspect streptococic. am facut tratament, au trecut. de atunci nu ii mai priesc deloc servetelele umede. asa ca am fost nevoita sa apelez la metode mai naturale de curatare a funduletului. m-am gandit ca poate foloseste cuiva ideea: intr-un biberon cu tetina cu gaura larga (pt copii de peste 1 an cred... eu am primit cadou biberonul asta) am pus apa plata cu 3 picaturi de ulei de tea tree si 3 de migdale dulci. incalzesc biberonul cand trebuie sa schimbam pampersul si curge prin tetina jet generos de o spal bine bine deasupra pampersului murdar, apoi il dau deoparte mai stergem putin cu dischete demachiante, uscam si gataaaaaaa funduletul curraaatel. e varianta mai simpla decat sa o spal la chiuveta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuta84 spune:

Lena am intrat pe forum special sa te intreb cum te simti??nu da semne bebe ca ar vrea sa vina??la mine parca asa un pic..s-a lasat in sfarsit burtica si ma apasa mai rau decat ieri, merg mai greu in schimb respir mai usor..azi a fost cam agitata gazuta mea si m-a cam luat durerea de spate..poate poate...astept vesti de la tine...mie dr.Cacicovschi mi-a zis ca daca sapt asta nu se intampla nimic sa revin la control sa vada in ce stadiu se afla...sper sa vina mai repede ca nu-mi plac controalele pe masa...pupicei

Mergi la inceput

Alinuta, dar de tine ce ne spui? Cam rarut..... Ti-ai luat minge?( eu nu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuta84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Alinuta, dar de tine ce ne spui? Cam rarut..... Ti-ai luat minge?( eu nu)

Pai tocmai spuneam mai sus despre mine..astept astept cu nerabdare marea intalnire..nu mi-am luat minge ca n-are sens...imi mai ocupa si aia spatiu prin casa ...si asa acum s-a cam stramtorat spatiul in casa..patutul, landoul, scaunul de masina, etc...toate ocupa......dar tu ce faci??cum te simti??...

Mergi la inceput

stiti ce m-ar putea ajuta de o constipatie crunta fara sa afecteze alaptarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Alyna B, beietelul tau trece cum a zis Ionela prin greva suptului, si noi am avut un episod din asta urat..off, a fost tare greu, la noi a durat cam 7-10 zile, dar apogeul a fost cand timpde 10 ore nu a vrut sa pape nimic,,, m-am chinuit in fel si chip si eram tare necajita si speriata, atunci am clacat si i-am dat un biberon de LP, nu l-a vrut, dar, cate un pic in 2 ore a papat 100 ml,duap asta am dat Lp la altcineva, ca sa nu mai fiu tentata sa il folosesc a doua oara.

Ce am incercat noi:
-intuneric in camera cu draperiile trase, si liniste totala, pus copilul pe patut, eu m-am intins langa ea si ii dadeam cate un pic de san, nu o fortam, ma asezam sa imi simta caldura si usor usor o mai pacaleam..
-leganata si plimbata prin casa cu sanul in gura-am incercat sa nu ii schimb rutina de activitati zilnice;
-baita impreuna in cada si pus fata in cada la san.

La voi cred ca e mai greu ca s-a suprapus si peste eruptia dintisorilor, dar zi-mi un lucru, noaptea suge bine??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

Lori fericita mamica de MARA ( 20.08.2011 ora 14:25 ! )

Poti incerca un supozitor cu glicerina si pe viitor dimineata pe stomacul gol un pahar de apa cu o lingurita de ulei de in

Mergi la inceput

Citat:

Lori fericita mamica de MARA ( 20.08.2011 ora 14:25 ! )

Supozitoare cu glicerina
Prune uscate
Iaurt

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madline82

Citat:

Poti incerca un supozitor cu glicerina si pe viitor dimineata pe stomacul gol un pahar de apa cu o lingurita de ulei de in

Mamica Estelei , 24.mai 2011

merci mada. o sa incerc uleiul de in.

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Citat:

Supozitoare cu glicerina
Prune uscate
Iaurt

de la iaurt face colicei Mara. am scos la un moment dat laptele dulce si iaurtul din alimentatia mea si colicii aproape ca au disparut. sambata parca am mancat iarasi iaurt (crezand totusi ca Bonisanul e responsabil pt ameliorarea colicilor nu atat alimentatia mea) si in noaptea aia s-a scremut, a dat partulici mici si multe si s-a strans de burta saracuta.
problema este ca eu nu mai mananc nici un fel de fruct, legume doar ardei, rareori rosii, iaurtu nu... normal ca e aiurea.
multumesc pt sugestii oricum. sper sa isi faca efectul.

Mergi la inceput