Hernia de disc si sarcina

Hernia de disc si sarcina | Autor: puisorul

Link direct la acest mesaj

Buna

De cateva zile am fost diagnosticata(RMN) cu hernie de disc lombara. Am 34 de ani, o profesie sedentara si conduc destul de mult(cred ca de aici mi se trage). Voi urma sirul de neurologi, neurochirurgi, fizioterapeuti and co. Deocamdata,adica de doua luni, traiesc cu o durere constanta in tot membrul inferior stg care cedeaza la antiinflamatoare si antalgice tari.

Dar problema mea cea mai mare este daca mai pot duce o sarcina cu hernia de disc. Fie ca ma operez sau va ceda la fizioterapie.

M-ar ajuta sa stiu ca au mai fost femei care au reusit sa duca o sarcina pana la capat in ciuda acestei afectiuni. Si daca in timpul sarcinii au aparut durerile ce tratament ati luat? Stiu ca antiinflamatoare nu se pot lua in sarcina.

O zi buna sa aveti

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

puisor eu sunt fericita posesoare a 3 hernii de disc, 2 operate dar nu cu final fericit inainte de prima sarcina si a 3 a aprut dupa ce am nascut cu hemipareza instalata etc...in timpul primei sarcini am trait cum am putut, nu am luat nimic, am facut doar masaj...acum la a doua sarcina - nu mai aveam voie dar s-a intamplat - continui cu masaj de 2 ori pe saptamna si sper sa reusesc sa ajung cu bine...cu durerile sunt invatata din pacate inclusiv semipareze pe picioare etc...

ce pot sa iti spun? curaj, multa rabdare si incearca sa nu iei multe kg in sarcina pana la final!

a si am 33 de ani

bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37) si

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Ar trebui sa te operezi inainte de sarcina pt ca sarcina agraveaza hernia; daca iti pui placuta (aici asa se face la 3 hernii facute se face operatie prin care se scot discurile si se pune placuta) nu o sa ai nici o problema sa duci sarcina cred; cit e de severa hernia? ca daca e severa nu ar trebui sa o lasi neoperata; eu cind am avut asa durere in picior era asa de severa hernia ca am avut toate sansele sa ramin paralizata; dupa operatie mi-am revenit destul de bine, merg normal, dureri am f putin doar cind fac vreun efort, dar am ramas fara senzatii in picior adica nu mai simt aproape nimic pe piele in unele portiuni; deci nu astepta ca poate chiar sa se agraveze.
Edit ca nu am raspuns chiar la intrebare: si inainte de sarcini am facut citeva crize de hernie de disc; dupa 1 sarcina am fost ok dar nu m-am ingrasat f tare, nu am alaptat f mult (neurologul mi-a spus ca conteaza alaptatul pt ca nu-s ce hormon contribuie la herni) nu am facut eforturi prea mari dupa deci a fost ok; dupa a 2 a sarcina cind m-am ingrasat f tare in ultima luna si am facut si efort(ridicat) am facut acea hernie de am ramas aproape paralizata; deci trebuie avut f f multa grija in timpul si dupa sarcina; pt dureri intimpul sarcini am putut sa iau agocalmin( pe proprie raspundere ca aici nu exista) paracetamol, paracetamol+codeina, si cam atit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Multumesc mult pt raspunsurile voastre.

Bulinuta, esti o eroina ca ai reusit sa duci doua sarcini cu probleme asa de mari . Eu sincer nu cred ca as rezista sa am durerile pe care le am acum si sa nu pot lua nimic . As deveni o invalida pe perioada sarcinii, ar trebui sa stau doar in pat pt ca doar asa se mai amelioreaza durerile.

Msl, abia luni voi ajunge cu cd de la RMN la neurolog. Apoi vreau sa mai cer o a doua opinie unui alt neurolog si apoi un consult neurochirurgical. Eu cred ca e destul de severa hernia tinand cont ca durerile sunt constante de doua luni jumatate. La Tramadol nu cedeaza deloc, Diclofenacul a facut minuni dar am luat o luna cate doua pe zi si neuroloaga mi-a zis sa fac o pauza ca imi distrug stomacul si ficatul. In momentul de fata iau Gabaran dar nu prea isi face efect asa ca invat sa traiesc cu durerea . Parestezii nu am inca din fericire dar probabil vor urma

Si ca sa inchei intr-o nota optimista, husbandul zice ca putem si adopta la urma urmei decat sa risc eu probleme mai mari

Mergi la inceput

M-am operat si sunt foarte bine. Inca sunt acasa in concediu medical si va urma o perioada lunga de kinetoterapie, inot si aquagym. Dar vestea buna e ca neurochirurgul mi-a dat liber la o posibila sarcina .Voi astepta insa minim 6 luni.

Daca va plac pozele mele, un vot va rog www.desprecopii.com/POZECONCURS/ShowPhoto.asp?url=upload/Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta/pui1.jpg" target="_blank">pui1 si www.desprecopii.com/POZECONCURS/ShowPhoto.asp?url=upload/Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta/pui2.jpg" target="_blank">pui2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Ce bine ca ai reusit sa te operezi si esti bine!
De ce trebuie sa faci kinetoterapie si inot si aquagym? ai ramas cu ceva sechele? mie nu mi-a recomandat nimic dupa operatie, dar aici cred ca nu se face asa ceva; ba mi-a recomandat sa nu ridic mai mult de 4 kile si sa nu fac nici o miscare brusca sau efort fizic ce include spatele si sa ma aplec cu grija si sa ma ridic din pat cu grija. dar eu mai am un disc "rau" care pe viitor mi-ar putea face probleme poate de aceea; dar nici nu cred ca as fi in stare sa fac nici un sport de fapt.
Success la viitoare sarcina!

Mergi la inceput

Msl, tocmai din cauza ca mai am doua discuri deshidratate si fisurate trebuie sa fac recuperare.

Trebuie dezvoltata musculatura paravetebrala. Deoarece discurile intervertebrale nu au vascularizatie proprie ele se hranesc prin difuziune de la nivelul musculaturii paravetebrale si vertebrelor. Este singura modalitate de rehidratare a discurilor.

Inotul si aquagymul se pot face fara probleme tocmai pt ca nu solicita coloana. Iar kinetoterapia este de fapt gimnastica medicala tot in scopul intaririi musculaturii paravetebrale si a intaririi ligamentelor coloanei.

Multumesc, sper ca la anul sa se intamplesi minunea unei a doua sarcini

Daca va plac pozele mele, un vot va rog www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=22" target="_blank">pui1 si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=22" target="_blank">pui2

Mergi la inceput