Strugurasi Sept-Oct 2011-Haideti fetele!(117)
Raspunsuri - Pagina 16
May3 spune:
mamelonul il prind bine. il apuca usor cand vrea. ea cand i se pune pata are mamelonul in gurita si urla cu el asa. si cand ii storc eu lapte in gura urla.
pai nemancata, cat sa manance in 10 min cat a tras din san?
ca in rest pauza,,, scandal.
o sa o sun pe rox maine daca nu reusdesc azi nimic.
s-a dus tati sa cumpere tubulet sa incercam si ce ai zis tu. ionela.
merci mult fetelor de sfaturi.
mai astept
mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011
zebraroz.ro
May3 spune:
nu i-am dat lp de ieri de la 9.
numa muls de la mine. adica la 9, la 1, la 6 si azi pe la 11, ca ne chinuiram cu sanul si uite asa cate 5 ore nemncata...
zebraroz.ro
oanaiasi spune:
May, eu sfaturi nu stiu sa iti dau dar vreau sa te incurajez si sa te felicit ca nu renunti!!! Bravo! O sa vezi ce satisfactie vei avea cand va suge corect si va fi satula. e frumos rau sa o vezi cum adoarme la san fericita! Nu renunta pt nimic in lume!
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011
Doamne iti multumim!
oanaiasi spune:
May, eu sfaturi nu stiu sa iti dau dar vreau sa te incurajez si sa te felicit ca nu renunti!!! Bravo! O sa vezi ce satisfactie vei avea cand va suge corect si va fi satula. e frumos rau sa o vezi cum adoarme la san fericita! Nu renunta pt nimic in lume!
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011
Doamne iti multumim!
ionelamaria spune:
May, deci:
1. lapte este.
2. fata stie sa traga
Sa stiica un bebe poate suge cat ii e necesar in 10 minute. nimeni nu spune ca trebuie sa stea 1 ora. unii stau cu orele, altii cateva minute.
Ia incearca tu sa te relaxezi si sa o lasi numai cu ce suge cateva ore macar. Scandal poate face si pentru ca vine prea mult lapte. daca plange cand storci cu ea la san si asta poate fi o problema
Deci: lapte ai, ea stie sa suga... incredere in ea si in tine iti mai trebuie
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor
LenaC spune:
May3, eu vreau sa te incurajez .
Esti o mamica puternica. Nu renunta
Lena - 39+
Tic-tac, tic-tac
andreea_t spune:
Dragele mele mamici, burtici si strugurasi,
Va multumesc tuturor pentru incurajari, gandurile bune si mesajele trimise!
Felicitari tuturor mamicilor pentru minunile lor!
Succes tuturor burticilor care urmeaza sa nasca!
Noi suntem bine, am venit acasa de vinerea trecuta si suntem in continua acomodare.
Avem ceva probleme cu programul supt - somn. Papa ba 10min, ba 20, ba o ora, dar se trezeste imediat, in 10, 20 min sau o ora. si asa o tinem de `12 zile. Nu prea stiu ce sa-i mai fac. Ma chinui sa-l trezesc ca sa-l pun la ambii sani, dar nu prea reusim. Asa as vrea2-3 ore de somn legate.
May-am apucat sa citesc pagina asta. Iti doresc multaaa rabdare si putere sa nu renunti!
Revin...sper curand, imediat ce ma lasa piticul.
Cea mai fericita
Bine ai venit Andrei Bogdan in viata noastra!
Doamne iti multumim!
Lali_mete spune:
Pinkysor nu gresesti cu nimic ,scriai ca e nervos puiul cand il pui la san si nu reuseste sa prinda mamelonul. Cred ca toti fac asa ,mai ales daca le e foame tare. Ai rabdare,vorbeste cu bebe, leagana-l putin si tine-i sfarcul in gurita,sau in dreptul guritei chiar daca plange. La un moment dat va apuca sanul si va mormai multumit.
Ellyeu le-am facut baie in cadita si unuia si celuilalt de cand am iesit din maternitate. Ma rog,fetei i-am facut mai mult in chiuveta,dar cu ea plina cu apa,si balacind copila acolo.
Nanna cam drastic regimul,dar daca tu vrei asa , iti doresc sa ajungi la greutatea dorita. A pus foarte bine piticuta ta .
Oana eu i-am taiat unghiutele inca din maternitate, si astfel nu i-am pus deloc manusele.
Despre baneocin pudra spui? Pe foarte multe chestii care ni se dau la bebei scrie asa . Si pe ndoflorul recomandat de cneva zilele trecute la fel scrie, chiar scrie s ca poate genera probleme la dezvoltarea osoasa a copilasilor. Dar cred ca la cantitati industriale folosite,altfel nu ni l-ar recomanda dr-ii. Oricum nidoflorul eu l-as folosi doar n caz extrem ,cand iritatia de scutec nu trece cu altceva,si dat in strat foarte subtire , foarte rar. Despre baneocin nu stiu ce sa zic, ca eu am dat-o si la fundulet cu acea pudra cand nu mai treceau bubitele cu nimic, si s-au uscat,acum e curata printesa mea.
Fetita mea doarme pe burtica foarte bine, si daca nu e salteaua moale sa isi afunde fatzuca in ea nu are cum sa se sufoce. Plus ca acum isi intoarce foarte usor capul de pe o parte pe alta , nu las nimic in patut decat fetita si scutecul/paturica de pe ea ,asa ca nu stau numai cu ochii pe ea. Daca o pun pe spate,intoarce capul pe o parte,niciodata nu am vazut-o cu fata perfect in sus .
May bravo mami pentru atasarea corecta la san , e foarte posibil sa fi ajuns cele 10 minute la san bebelusei tale ,nu e nevoie sa suga o ora ca sa suga atat cat are nevoie.
Daca doarme inseamna ca e satula, nu neaparat ca doarme de oboseala. Daca i-ar fi foame s-ar trezi imediat. Hai ca ce a fost mai greu a trecut.
Bujo explici bne mamico, eu stau prost cu neuronul acum . Am inteles ca orcand trebuie sa curga raur de lapte s sa avem fantani artezene,acum am priceput ca e vorba doar de sanii tari .
AndreeaT curaj ca pana la urma se aseaza lucrurile. Nu il mai trezi sa il pui la ambi sani,tne minte la care l-ai pus ultima oara,si la trezire pune-l la celalalt. Este posibil sa ii ajunga ce suge in 10-20 de minute ,la fel cum este la fel de posbil si sa o lungeasca o ora ,si sa suga aceeasi cantitate de laptic. Daca ia in greutate si uda scutece e ok. Cu somnul nu stiu ce sa te sfatuiesc decat sa nu pleci urechea la cei care ti-ar recomanda produse pentru somn,cum ar fi peritolul ca vor fi si de astia. Ei vor sa ajute dar nu stiu ca asa fac mai mult rau. Ce il deranjeaza de se trezeste asa repede? Regurgteaza sau eructeaza dupa supt? Poate nu ii convine pozitia de somn? Te vrea aproape?
Fetele,va multumesc din inima pentru urarile de ieri la adresa puiului meu. Am fost trista ieri ca nu am putut sa ii organizez ziua cum as f vrut din lipsa de buget si prieteni care sa locuiasca aproape,si care sa aiba si copii. I-am facut tort,care a fost ras din farfurie,le-a placut tare mult , i-am cantat la multi ani,a suflat in lumanare , a papat cu noi, s-a jucat cu noi si a cazut lat aseara bolborosind si sufland ca si cum ar sufla iar in lumanare. A mplinit doia ani. Inca nu imi vine sa cred ca sunt mama,si inca la dublu.
Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
bujo spune:
May in 10 min suge arhisuficient. Sa-ti mai zic ca Filip al meu sugea 5 min pe ceas? Se bateau turcii la gura lui. Oricum, sa stii ca ei isi trag necesarul in primele minute, apoi se linciuresc, papa de confort. Doar daca nu e sanul bine desfundat sau e bebe mic si nu are putere se lungeste timpul.
May3 spune:
merci mult fetelor, dar urm tura a fost esec total.
2 ore am incercat, curgea transpiratia lac pe mine. nu a vrut sub nicio forma. plans isteric. tati si soacra se rugau de mine sa ii dau biba ca nu mai puteau de mila ei, eu tot incercam. nimic.doar o data a apucat. laptele imi curge numai cand ma uit la ea, deci e de unde. mamelon moale si lung. tot ce-i trebuie, dar ea nu vrea sa traga.
am intepenit si de spate la sciatica si la gat.
i-am dat biba cu laptele meu.
nu stiu... mai incerc.
daca nu, am 2 pompe avent electrice. le mufez pe amandoua ca sa injumatatesc timpul si ii dau asa laptele meu la bibe.
nu stiu... sunt anchilozata, nedormita, ma doare operatia, cred ca fac si rani la tzatzi ca azi m-am tras de ele toata ziua...
in pun lapte in gurita si nu vrea sa apuce...
se zbate si tipa cum o apropii de san... zici ca o omor
daca dau cu diclofenac unguent la spate afecteaza laptele?
abia ma misc...
zebraroz.ro