Strugurasi Sept-Oct 2011-Haideti fetele!(117)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

May stiu ca e greu, mai ales cand exista si presiunea psihologica din partea celor apropiati. Te cred ca esti obosita si frustrata. Parca ma descrii pe mine dupa nasterea lui Filip cand toti stateau pe capul meu ca infometez copilul. Dar starea ta ingreuneaza procesul. Icearca sa o pui la san la putin timp dupa ce ai hranit-o ca sa nu fie nervoasa si flamanda. Mai e posibilitatea sa se enerveze cand curge prea mult, asa ca mulge putin inainte de a o hrani, sa nu mai curga mult. Si daca chiar ii dai papa suplimentar, scoate biberonul ca sa nu mai aiba termen de comparatie bibe-san si sa castige bibe. Da-i cu seringa sau lingurita.

Spatele te cred ca te doare, dupa nastere s-a modificat din nou pozitia corpului. Stai mai cocosata ca nu te obliga burta sa stai dreapta si nici taietura nu te lasa sa stai prea dreapta. Ai grija sa nu accentuezi si tu durerea cu o pozitie de alaptat deficitara. Cand alaptezi trebuie sa ai spatele drept. Incearca pe un scaun cu spatar sau sprijinita de tablia patului si pune o perna sub bebe ca sa ajunga la nivelul la care trebuie.

Antiinfamatoarele nu sunt indicate, insa cu masura si ocazional nu cred ca dauneaza mai mult decat iti face o durere zdravana.

Mergi la inceput

Si mai am un sfat. Cand alaptezi, da-i pe toti afara din camera sa nu te mai streseze cu prezenta si sa ramaneti doar tu si fetita si sa va relaxati. Respira adanc si nu te enerva si tu cand se enerveaza ea. Incearca sa-i urmaresti atent reactiile ca sa iti dai seama ce anume o enerveaza: pozitia, faptul ca curge mult lapte, ca nu curge cum vrea ea, prea mult aer inghitit, caca ce urmeaza sa iasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Buna ziua si de la noi fetelor!

Astazi avem 3 saptamani!!!

Astazi am avut o zi mai agitata, papa putin si des, somnic nu foarte mult. Sa vedem cum o sa fie la noapte, poate o sa doarma mai mult la noapte.

Lali, da patesc sa fie mai nervos si sa stii ca am rabdare, o sa incerc sa-l si leagan putin... dar mi-e frica sa nu gresesc eu cu ceva. Adica, dupa cum va ziceam nu goleste sanul a fiecare masa si mi-e frica sa nu manance prea putin. Totusi pentru ca are scaune dese ma gandesc eu ca e in regula. De cantarit nu l-am cantarit foarte des.

In legatura cu iritatia, i-a trecut!!! cred ca de la apa bicarbonata. Arata asa bine acum!

Ionela, vad ca tu zici ca un bebe se poate satura in 10-20 de minute iar un altul intr-o ora, ma gandesc eu ca si la acelasi bebe e normal sa aiba mese de 10-20 min si mese de o ora si ceva. Bebe al meu asa face. Cateodata masa dureaza mai putin iar el adoarme...nu prea reusesc sa-l trezesc si il pun la somnic. Ce-i drept se si trezeste repede.

Am citit povestile despre alaptare, multumesc pentru link in unele m-am regasit si eu.
Pe bebe l-au adus la mami dupa ora... asa mult regret ca nu mi l-au dat imediat atunci pe loc, l-am cerut dar au zis ca trebuie sa-l curete, sa-l imbrace...poate daca mai insistam mi-l dadeau imi vine sa plang uneori cand ma gandesc ca nu am insistat.

Mai am o intrebare, fetelor pe voi va dor sanii? Nu ma refer cand sunt plini cu lapte ci in rest cand sunt goi sau aporoape goi? Eu simt o mica durere mai mult intr-un san, nu in ambii. Sper ca nu e vreun canal infundat.

May si eu te incurajez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

bujo, n-are cum sa se enerveze ca-i curge mai repede sau mai greu fiindca ea nu trage deloc ca sa vada cum curge.
cum o apropii de sfarc urla ca apucata.
resusesc sa-i bag mamelonul doar dupa ce oboseste de tipat pt cateva minute dar nu trage de el. il linge si atat. cand s-a odihnit o ia de la capat cu urlatul.
ma gandesc sa incerc cu seringa, dar mi-e frica sa nu o inec.
caut pe net filmulete cum se face. daca aveti vreunul, v-as fi recunoscatoare.
merci de suport.

mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Nu ai cum s-o ineci daca pui cate putin. Si nu se pune pe centru. Bagi seringa in lateral, langa obraz. Asa nici nu poate impinge lapticul afara pentru ca seringa e pe langa limba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Fetelor, vin si eu cu o intrebare, daca bebe nu se trezeste la timp pentru masa, cum trebuie sa procedez? Doarme de vreo 4 ore si ceva si eu am un san (cel din care nu a supt la ultima masa) plin de lapte si deja s-a intarit usor...sa ma mulg? Ea suge de obicei la maxim 3 ore...

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

ok, incercam seringa de maine.
cu spatele e prob fiindca eu am sciatica si apoi eu nu ma pot desfasura decat intr-o camera, ca n-am toata casa la dispozitie.
si camera e mica
n-am loc de un scaun...
in fine vad eu cu spatele cum fac

de cat sa fie seringa?

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2011 spune:

Citat:
citat din mesajul lui May3

merci mult fetelor, dar urm tura a fost esec total.
2 ore am incercat, curgea transpiratia lac pe mine. nu a vrut sub nicio forma. plans isteric. tati si soacra se rugau de mine sa ii dau biba ca nu mai puteau de mila ei, eu tot incercam. nimic.doar o data a apucat. laptele imi curge numai cand ma uit la ea, deci e de unde. mamelon moale si lung. tot ce-i trebuie, dar ea nu vrea sa traga.
am intepenit si de spate la sciatica si la gat.
i-am dat biba cu laptele meu.
nu stiu... mai incerc.
daca nu, am 2 pompe avent electrice. le mufez pe amandoua ca sa injumatatesc timpul si ii dau asa laptele meu la bibe.
nu stiu... sunt anchilozata, nedormita, ma doare operatia, cred ca fac si rani la tzatzi ca azi m-am tras de ele toata ziua...
in pun lapte in gurita si nu vrea sa apuce...
se zbate si tipa cum o apropii de san... zici ca o omor

daca dau cu diclofenac unguent la spate afecteaza laptele?
abia ma misc...

zebraroz.ro

Draga May,

Ma recunosc asa bine in descrierea ta, incat am indraznit sa iti scriu ca am depasit cu bine faza asta si bebe Clara suge la san.
Am suferit cu sanii rau in primele 5-7 zile, ma pompam inainte de fiecare supt, sa nu mai fie pietrosi si durerosi. O chinuiam cu sanul, nu aveam sfarcul lung, doar prea mare pentru gurita ei. Am hotarat cu asistentele de la maternitate sa ii dau lapticul pompat, dar cu biberonul. Am plans de ciuda, dar m-am consolat ca am lapte, ea mananca si asta conteaza. Tot pompa electrica de la Avent am si eu.
Dupa supt puneam comprese inghetate si tot asa. A fost haos total pana s-a potolit angorjarea sanilor. Am tot incercat sa o pun la san, plangea pana obosea, dar intr-o seara a reusit sa prinda sfarcul isteata mea si de atunci suge la san. Tot pompez lapte, ca ii mai da tati cand dorm eu, ma dor sfarcurile de la suptul ei, cateodata refuza biberonul si mai mereu vrea sa suga la san de adormire, chiar daca suge biberon.
Stiu ca pare greu de crezut, dar vorba Ionelei, rabdare, rabdare, rabdare. Fa masaj, soate laptele din sani si incearca sa cintinui sa o pui la san, chiar daca plange. Exercitiul ii prinde bine si crec ca va reusi. Succes, iti tin pumnii!

Fericita mamica de iubita Maria Clara, nascuta pe 20 septembrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

May, iti tin si eu pumnii si sunt alaturi de tine in eforturile pe care le faci, sunt convinsa ca vei reusi tocmai pentru ca iti doresti foarte mult sa alaptezi.
Sei felicitari pentru botez! Sa va traiasca micuta crestina!
Alex felicitari pentru reusita !! Ma bucur mult ca acum fetita ta suge fara probleme! fetele noastre sunt nascute in aceeasi zi

As mai avea si eu o intrebare ( pe cea cu sanul am rezolvat-o pana la urma, m-am muls un pic pentru ca nu mai puteam si intre timp s-a trezit fata si a rezolvat problema): bebelinei mele i-a iesit pe buza superioara chiar in mijloc o basicuta, eu am tot cautat pe net si am gasit ca unii copii fac asa ceva de la supt. Poate fi adevarat sau ar putea fi ceva mai grav? V-ati confruntat cu asa ceva? Cu ce pot sa ii dau acolo?

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Mika si lui Dani i-a iesit o basicuta pe buza de sus la mijloc. Prima data i-a iesit chiar in ziua cand ne-am externat din maternitate si le-am intrebat pe asistente despre ce e vorba. Mi-au spus ca e de la suptul la san si ca e in regula, asa fac copiii care papa la san. Apoi de atunci i-a mai iesit de doua ori... deci din cand in cand o sa mai faca si e normal. Am vorbit cu o prietena si mi-a zis ca asa a patit si fetita ei la inceput... de fapt ea a zis ca in primele cateva luni a patit asa.
Eu nu i-am dat cu nimic, am vazut doar o cojita care s-a desprins singua in timp, nu am rupt-o ci a cazut singura.

Mergi la inceput