Strugurasi Sept-Oct 2011-Haideti fetele!(117)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Neatza mamici si burtici!

Va citesc in fiecare zi, fiecare postare, de scris insa nu prea mai am ce.
La noi toate sunt bune si frumoase, slava Domnului! Cel putin deocamdata. Inez este inca foarte cumintica, colicii nu ne-au vizitat, ea mananca, doarme si face kk . Ne plimbam prin parc in fiecare zi si doarme dusa indiferent cat stam plecate.
Ieri am cantarit-o, la 2 saptamani de la externare, a luat 600 gr, are deci 3.900 gr si stiu ca este in grafic

Eu am gasit burtiera ajustabila la Sensiblu, ieftinuta, 40 Ron si sunt multumita de ea, mi-am luat si niste creme de remodelare, sper sa dea rezultate. Oricum, am inceput un regim de slabire nebunesc, mananc doar dimineata, f putin, stiu ca nu e deloc indicat, insa deocamdata ma simt f bine. In 2 saptamani am slabit 9 kg, dar tot mai am de dat jos destul. Am deadline luna nov, cand vom avea cununia si botezul! Sper sa ma tina vointa inca o luna.

Va pupicesc pe toate si va doresc nopti linistite!

mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Mneata,

Nanna, nu e recomandata nicio cura de slabire acum, asa cum stii, dar, atat timp cat fata ia bine in greutate si e multumita , iar tu stai bine pe picioarele tale cred ca e ok asa. Si eu am slabit foarte mult dupa prima sarcina si totul a fost ok cu amandoi. E drept ca nu tineam regim de slabire, dar mancam cate putin si foarte atenta la tot ce bag in gura ca sa fim amandoi bine

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor

Mergi la inceput

Acum , pe "Mami, alapteaza-ma!" se poate si vota. Mai sunt 3 povesti noi ( in total 6). Cred eu ca e de invatat din fiecare poveste asa ca lectura placuta. Votati numai pe cea mai utila voua daca aveti chef sa votati.( da, e si postarea mea acolo, dar alegeti, va rog, obiectiv)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea2011 spune:

Buna dimineata!
Ionela, am incercat pozitia de alaptat pe care mi-ai recomandat-o si a functionat. Multumim amandoua, ne inecam mai rar.
Azi noapte am incercat sa renunt la pompa.Am schimbat 3 tricouri si am facut balta sub mine. Sanii se golesc singurei.Dimineata m-am muls putin. Ma sperie si mama care imi tot spune sa ma mulg dc am apucat asa sa nu-mi de-a laptele inapoi.
Pe mine nu ma deranjeaza efectiv faptul ca trebuie sa ma mulg, ci faptul ca atunci cand stau nemulsa ma ud pana la piele. Merg in oras cu pompa dupa mine... Plus ca-mi este si f foame si pun asta pe seama productiei de lapte. Eu gravida nu am luat mult in greutae . Bag de seama ca mai mult iau de cand alaptez. Am o pofta nebuna si greu de controlat de dulce.
A mai venit si fratemiu din Turcia cu baclavale si rahat si acum e tentatia si mai mare. Noroc ca sunt pe terminate,pt ca 2 zile mi-am pus mintea cu ele si am mancat doar dulciuri.

Mergi la inceput

Andreea, mama ta are oarecum dreptate in sensul ca daca nu scoti la pompa laptele va scadea cantitativ , doar ca nu va scadea asa cum sugereaza ea ci va scadea sa raspunda doar solicitarii , ceea ce inseamna ca va ramane cat ii trebuie fetei.
Absorbante de sani folosesti? ( uneori nici alea nu fac fata)
Dezavantajul major( pe langa disconfortul ca nu poti scoate pompa oriunde) este ca fetita primeste fie putin lapte gras fie putin lapte bogat in vitamine etc.... asa ca merita efortul sa reglezi situatia

EDIT: ma bucur ca functioneaza bine pozitia de supt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

Neatza si de la noi amandoi

Oanaiasi, eu stiu ca trebe culcat bebe si pe spate,si pe o parte,si pe cealalta, ca sa se formeze caputul furmos..si mai situ ca dupa ce papa, bebe trebuie pus pe o parte pt 15 min,apoi ,daca vrei,poti sa-l pui pe spate, eu asa il culc pe baiat,cand pe o parte,cand pe alta, cand pe spate,bineinteles,cand il pun pe o parte, ii pun niste pernute la spate sa stea bine

msrina, si bebe al meu era un pi constipat,adik..nu chiar,ca de iesit tot iesea,dar greut,si plangea cand facea kk, si era tare, eu iam schimbt laptele , inainte ii dadeam tot nan, acum vad ca s-a reglat

dspre noi, suntem bne, acum zambeste baiatul lui mami si mam se topeste...ochisorul tot asa e, nu stiu c sa mai fac, de o luna tot astept sa ii treaca si nimik, de 2 zile fac si masaj, nu stiu ce sa fac, sa incerc si eu cu Torbex sau sa ma duc la oftalmolog|

Mergi la inceput

Zubi, forma capului tine de genetica si nu de pozitie. Singurul argument corect pentru a nu culce bebe exct in aceeasi pozitie de fiecare data e ca si noi daca am sta nemiscati pe o anumita pozitie apar probleme de circulatie pe zona presata de piele si pot duce pana la escare . La bebe nu se ajunge acolo, ca oricum se mai foieste el, dar poate aparea disconfort
Traditia romaneasca a ajuns pana la o manevra de-a dreptul barbara. Aceea de a modela capul bebelusului cu mainile /genunchii ceea ce e extrem de periculos. Al meu ficior are capul alungit spre spate. iti dai seama ca, dupa mintea rudelor, eu trebuia sa-l culc numai pe spate si sa-i fixez capul asa. Pai asta e cea mai sigura pozitie sa sufoci un bebelus de cateva zile : sa-i fixezi fata in sus cand el e pe spate. Baietelul meu are si acum capul usor alungit spre spate, dar e genetic.
Finul meu il avea tot asa si acum, la 5 ani, e perfect rotund , iar mama lui nu l-a culcat niciodata cu fata in sus. I-ar fi fost prea frica sa nu se sufoce cand regurgiteaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Buna dimineata!
Lali, m-am gandit toata ziua de ieri la tine, din pacate nu am mai reusit sa intru deloc, prin urmare spun si eu acum, cu intarziere mare La multi ani!!! lui Paul, sa fie sanatos, sa creasca mare si sa bucure in fiecare zi pe mami si pe tati!

Noi ieri am avut o avalansa e musafiri(medicul fetitei, finii, mama, fratele si cumnata) si am stat cam stresata cu atata lume in jurul copilului. Oricum nu am dat voie nimanui sa o atinga, toti au privit-o de la distanta, mai ales ca cea mai mare parte a timpului ea a dormit Medicul a laudat-o, a spus ca este foarte bine dezvoltata si sa nu ne facem griji pentru suflu, e de tinut sub observatie dar nu trebuie in niciun caz acum sa mergem cu copilul pe la Bucuresti pentru ca este foarte posibil sa se inchida. marti vine iar asistenta(dr spunea ca este o specie pe cale de disparitie,pasionata de meseria ei, vine de cateva ori pe luna sa vada fiecare copil) sa ne viziteze, a spus ca aduce si cantarul sa vedem cat a crescut
Ionela am citit toate postarile, superbe sunt si am votat si eu
Am inceput sa o asez cate putin pe burtica, isi ridica destul de usor capul si si-l intoarce pe partea cealalta. M-a surprins in dimineata asta, o culcasem langa mine pe un scutecel de finet si cu o paturica rulata la spate, incet incet s-a deplasat de langa paturica, nu imi dau seama cum s-o fi tarat si s-a lipit de mine. Am observat ca nu mai doarme asa mult, are momente de veghe, azi a stat o ora cu ochii mari deschisi, eu am tot vorbit cu ea si am alintat-o si se agita si ea in legea ei cand ii vorbeam, e atat de dulcica

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Ola si de la noi!

Pt ca gogoasa doarme am profitat sa intru sa va salut.azi noapte am avut o noapte in care am dormit si eu bine intre alaptari. cred ca incep sa ma obisnuiesc cu noul ritm.

abia astept zia de marti si intalirea cu pediatrul. deja gogoasa o sa aiba 2 sapt si 2 zile...cica ar fi trebuit sa o duc pana la 10 zile......de ce?! Nu stiu...
sunt curioasa cat a mai luat in greutate si ma rog sa vin numai cu vesti bune...ca la ce am patimit in maternitate...meritam si noi ceva vesti bune.

Oare cand inceteaza copilasii astia mici sa se zgarie pe fata?

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Mesaj de la Dbunny

"La 7 seara s-a nascut Noa. 3kg, 47cm, Apgar 9-10. Natural cu epidurala"

Felicitari Dbunny !!!

Bine ai venit Noa !!!

Lena - 39+

Tic-tac, tic-tac

Mergi la inceput