ce sa fac cu iaurtul?
Raspunsuri - Pagina 2
micola spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik In Sanda Marin am gasit o reteta sublima de fursecuri cu iaurt (cel mare al meu le spune "droguri" caci maninci si nu te poti opri ). Te intereseaza ? Mik. |
ma intereseaza pe mine reteta de "droguri"
te rog
crista-s spune:
Roxana pai nu prea era folositor linkul catre blog decit pentru poze iar ale mele nu-s chiar de expozitie
Mik spune:
Sanda Marin, editia din 1946
Pesmeti cu iaurt
Se bate un pahar de lapta batut sau de iaurt cu 2 linguri de untdelemn si o lingura de zahar pina se face ca o crema. Se adauga o lingurita de bicarbonat si faina cit se cere. Se framanta si se face un aluat mai moale. Se intinde pe masa de aluat presarata cu faina, o foaie groasa de 1/2cm, se taie forme rotunde si se coc la foc bun.
-------------------------------
Am facut fix reteta indicata, am pus ulei de arahide (care rezista bine in prajituri) si praf de copt caci nu am avut bicarbonat. Pentru mine foc bun e 200°, dar fiecare adapteaza la cuptorul ei.
micola spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Sanda Marin, editia din 1946 Pesmeti cu iaurt Se bate un pahar de lapta batut sau de iaurt cu 2 linguri de untdelemn si o lingura de zahar pina se face ca o crema. Se adauga o lingurita de bicarbonat si faina cit se cere. Se framanta si se face un aluat mai moale. Se intinde pe masa de aluat presarata cu faina, o foaie groasa de 1/2cm, se taie forme rotunde si se coc la foc bun. ------------------------------- Am facut fix reteta indicata, am pus ulei de arahide (care rezista bine in prajituri) si praf de copt caci nu am avut bicarbonat. Pentru mine foc bun e 200°, dar fiecare adapteaza la cuptorul ei. Mik. |
mutumesc mult
dar nu ies putini? cred ca am sa dublez ingredientele
maine o incerc
Mik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui micola
mutumesc mult dar nu ies putini? cred ca am sa dublez ingredientele maine o incerc mamici si licurici Am o din 21.01.2009 ! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !! |
E drept, nu ies multi. se maninca la un ceai de 4 persoane.