ce sa fac cu iaurtul?
am primit 2 cutii mari de iaurt dar mie nu-mi place gustul ca e nonfat si pare asa cam fainos.
m-am gindit sa-l gatesc sa fac ceva cu el. dar ce as putea?
(in afara de tzatziki ca stiu reteta).
michelle
Raspunsuri
Mik spune:
In Sanda Marin am gasit o reteta sublima de fursecuri cu iaurt (cel mare al meu le spune "droguri" caci maninci si nu te poti opri ). Te intereseaza ?
Darria spune:
iaurt cu fructe(piure sau bucati)?
inghetata cu fructe?
fructe(congelate sau nu) la blender + iaurt -> consumat fara a mai fi pus la congelator.
boticelina spune:
placinta dobrogeana daca mai scormonesti prin frigi si dupa niste resturi de branza
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
nadaflorilor spune:
1. clatite
2. gogosi batute http://www.gastrowiki.ro/Gogosi_turnate_cu_lingura
3. placinta - umplutura = iaurtul batut cu oua si branza dulce, zahar, arome si ce mai vrea gospodina (nu stiu cantitatile...stiu ca e f buna)
Nina, 28+,
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik In Sanda Marin am gasit o reteta sublima de fursecuri cu iaurt (cel mare al meu le spune "droguri" caci maninci si nu te poti opri ). Te intereseaza ? Mik. |
sigur ca da. mersi mult
michelle
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui boticelina placinta dobrogeana daca mai scormonesti prin frigi si dupa niste resturi de branza Monica si Nancy, 04.07.2008 "If you are unware of your choices, then you have none" |
vreau retzeta sau un link
mersi mult.
am mancat cand am fost in constanta si tare mult mi-a placut.
michelle
mina spune:
Poti sa trantesti o ciorba radauteana (folosesti iaurtul in loc de smantana) sau o ciorna de pui obisnuita pe care o fardezi "a la grec" cu iaurtul batut cu galbenus de ou si ceva otet.
Sau faci multi cartofi prajiti cu gratar de pui si mujdei cu iaurt
Tot asa, pe principiul "in loc de smantana" poti face si paste carbonara.
De fapt eu de cand trebuie sa asigur sotului un anumit regim low fat am inlocuit cam in toate retetele iaurtul cu smantana.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
crista-s spune:
dintre retetele incerate de mine ( sunt si pe blog cu poze )
chec cu iaurt si lamiie
1 paharel de iaurt din cele mici
2 oua imense ( xxl ) sau 3 uova normale
1 paharel de zahar
3 paharele de faina OO
1/2 ulei
1 plic de praf de copt
sucul de la 1 lamiie
vanilie ( facultativ)
1 praf de sare
* paharelul mic de iaurt spalat si uscat dupa ce a fost golit de continut il folositi ca si masura , in locul paharului de iaurt mic se poate folosi si un pahar normal dar nu foarte mare.
incalziti cuptorul la 180 °C
ungeti cu unt si apoi cu faina forma de chec sau de colac
amestecati ingredientele separat cele lichide si cele solide apoi intre ele
varsati compozitia in forma si coaceti pina cind facind proba cu scobitoarea iese uscata
Revani ( prajitura cu gris)
ingrediente :
3 oua
200 gr gris
120 gr faina
350 ml iaurt
100 ml ulei sau unt topit
1 plic de praf de copt
zeama si coaja rasa de la 1/2 de lamiie
sirop
cantitate egala de apa si zahar + putina zeama de lamiie ( pt cantitatea asta eu am facut un sirop din 500 gr zahar, 500 ml apa si 3 linguri de zeama de lamiie)
Amestecam intii ingredientele solide, varsam peste ele ingredientele lichide deja amestecate si amestecam bine cu lingura sau telul.
Varsam totul in tava unsa ( a mea era diam 32 si nu foarte inalta dar in reteta originala recomandau o tava 20*20 cm inalta ).
Coacem la 175-180 °C pt cca 45 minute sau pina cind rezulta aurie .
Pregatim siropul pe care il varsam cald peste prajitura inca calda si taiata in cuburi ( sau romburi).
Ornam cu migdale sau cocos sau cu frisca ...
pentru reteta asta ai nevoie de putin iaurt , nu este chiar ceea ce cauti tu insa este atit de buna ca merita sa o scriu
Scovergi cu iaurt
200 gr faina
1 ou
3 linguri iaurt
coaja rasa de la o portocala /lamiie
ulei cit este nevoie ca sa prajim scovergile
zahar pudra
Framintam un aluatul cca 10-15 minute apoi il punem la odihnit acoperit cu un servet pentru circa 30 minute sau mai mult. Intindem o foaie foarte subtire , 2-3 mm, pe care o taiem in fisii de 8 cm cu 4 cm , in mijloc facem o crestatura si unul dintre capete trece prin crestatura astfel incit sa obtinemun fel de funda .
Le prajim in ulei foarte incins, putin timp, doar pina devin usor aurii ( dc aluatul e subtuire si uleiul e fierbinte asta inseamna citeva secunde) . Le scoatem pe hirtie speciala care absoarbe uleiul din prajeli si le pudram cu zahar pudra .
rall spune:
http://lacucinadicrista.blogspot.com/
(e pus pe ultimul titlu de reteta si e si homepageul crista-s-ei)