Religia disciplina obligatorie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Trebuie sa recunosc ca de multa vreme m-am intrebat ce aveti contra orelelor de religie,dar cind am citit povestea cu preoteasa mi-am zis ca eu una as da cu ea de pereti.
Problema la voi e ca unii nu stiu delimitarea dintre a preda religie si a fii habotnic.
Copilul meu face religie la scoala; am asistat o data intimplator si li s-a spus o poveste frumoasa si ideea era cum sa ne ajutam unii pe altii dar de aici pina la spalat creierii e cale linga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

La scoala fetitei mele, religia nu este obligatorie, dar, pt moment, eu nu am nimic impotriva acesteia ca materie de clasa I.
Profesoara de religie, deocamdata, le spune povestioare.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annnna35 spune:

Sa va spun cum e la noi (eu sunt invatatoare):

Nu mi s-a intamplat sa refuze cineva sa faca religie copilul, decat daca era de alta confesiune decat cea ortodoxa. Daca s-ar intampla, as sustine cererea respectiva, pentru ca sunt pro-tolerantza, de orice fel, inclusiv religioasa.

Si la noi doamna de religie ii duce pe elevi in posturi la biserica, la impartasit, insa aceasta se desfasoara in felul urmator:

Cu o saptamana inainte doamna imi spune mie ca vrea in ziua de ... sa mearga cu copiii la biserica. Eu anunt parintii, specificand ca nu e obligatoriu, iar cei care nu doresc sa vina sa stea acasa in ziua respectiva sau sa vina mai tarziu la scoala, cand estimez eu ca ne intoarcem. (Mergem si noi, invatatoarele, cu ei).

Toate clasele din ciclul primar merg deodata, deci doamna profesoara nu are, practic, cum sa faca prezentza, insa nici nu am auzit-o sa aiba pretentia s-o faca.

La noi, parintii care-si trimit copiii (90% din elevii clasei) se bucura ca ii ducem noi si nu mai sunt ei nevoiti sa mearga cu ei.

Am expus situatia, ca o alternativa la ceea ce se intampla la voi. Poate si la voi o fi cam asa, iar voi nu stiati si credeti ca e atat de multa strictetze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Inca ceva. Nu trebuie "sa te declari" nimic. Adica ateu, adgnostic, budist, etc.
Nu scrie nicaieri in lege ca ar trebui sa dai declaratii de ateism .
Cererea pe care am depus-o eu e seaca, nu zic ce religie am sau n-am ca nu e treaba lor de ce nu-mi duc eu copilul la ora respectiva (care e facultativa).

La cum zice annnna si a explicat ninapreda - chestia cu impartasania e optionala, isi trimite copilul cine vrea, dintre cei care fac religia evident. La noi la scoala nu i-am auzit cu asta, adica ar fi trebuit sa-mi tin copilul acasa toata ziua sau cum?

Deci cererea e cam asa:
Cerere pentru retragerea de la ora de religie
Catrescoala nr. xx
Stimate domnule director

Subsemnata x, cnp, CI, parinte al elevei x din clasa x doresc ca aceasta sa nu urmeze ora de religie în anul scolar 2011 – 2012.

Cererea mea se întemeiaz#259; pe urm#259;toarele prevederi legale:

1. Legea 1/2011 - Legea educatiei nationale - Legea invatamantului publicata in Monitorul Oficial 18/2011 din 10 Ianuarie 2011.

Art. 18, alin(2)
1.(2) La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. In acest caz, situatia scolara se incheie fara disciplina Religie. In mod similar se procedeaza si pentru elevul caruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat conditiile pentru frecventarea orelor la aceasta disciplina.

Mentionez ca nu doresc ca fiica mea sa aiba nota la materia religie, situatia scolara fiind incheiata fara aceasta disciplina.
De asemenea mentionez ca fiica mea nu va frecventa orele de religie.

Cu multumiri anticipate,  

Anul asta inca nu stiu ce va face in ora de religie. In primul an a mers la o alta ora la o clasa paralela, in cls a II-a a fost ultima ora, acum e iar la mijloc, momentan a fost cu invatatoarea si a citit.
Clasa in care e fi-mea e la al 4-lea profesor de religie (sunt intr-a III-a). Fi-mea nu l-a placut pe primul si n-a mai vrut sa intre la ora, desi de atunci s-a schimbat profesorul de 3 ori. Daca vrea sa stea la ora, eu n-am nimic impotriva, mi se pare aiurea sa primeasca nota.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Cererea preotesei/profesoare de a te declara in favoarea orelor de religie sau atee mi se pare cel putin scandaloasa. Parca am vazut un episod din vechea inchizitie. Nu cred ca este normal sa se predea religie in scoli, indiferent la care dintre credintele existente ne referim. Ar fi mai logic sa se predea, de catre un profesor indoctrinat numai cu stiinta...istoria religiilor, o comparatie intre curentele religioase cunoscute, o analiza, acordata cu nivelul elevilor.Poate si-ar da seama si preotii ca nu sunt diferente mari intre religiile actuale. Asta s-ar numi educatie si nu indoctrinare fortata. Chiar nu mi-ar face placere sa imi vad copilul victima vreunui habotnic. Eu zic ca religia e o chestiune pur personala si as vrea sa ajunga la varsta la care poate decide ...liber sa aleaga...orice vrea si orice simte. In acest moment, predarea religiei in scoli e o forma de prozelitism mascat si ar trebui eliminata.

Sfarsitul lumii e un rau necesar

Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

nici noi nu facem, e al doilea an... anul asta n-am avut "placerea" sa vb cu dna directoare, caci e in concediu, am lasat cererea la secretariat. dar trb sa ajung, caci religia e ora a IIIa, biblioteca e in renovare, si nu-mi convine deloc sa stea zapacitul meu de capul lui. doamna l-a lasat in sala unde e programul laptele si cornul, dar nu e mereu cineva cu el... data trecuta cica s-a plictisit si s-a intors in clasa, si "oricum n-a observat dna de religie" ca era, citez, "nebunie".

sa vad, dna invatatoare e o draguta, a zis ca nu poate schimba ea orarul pe tot ciclul primar, si are dreptate... asta e treaba directorului, sa dea dispozitie sa se schimbe. cred ca ii e tare dor de mine, ca sunt singura din scoala care nu face religie. cu atat mai mult nu inteleg ce e asa greu sa fie ultima ora!

si nu trebuie sa te declari nimic, in schimb a fost nu stiu ce situatie de dat, si se cerea si religia copiilor. m-a sunat sa ma intrebe ce-l trece, ateu? nu doamna, e botezat copilul, dar nu face religie...

si pentru ca tot vorbiti de impartasit in grup, sa vedeti ce "fain" e la gradi, unde ne-am trezit intr-un an cu preotul langa asistenta, cu lingurita in mana... cascau gura sa le vada amigdalele, baga si preotul lingurita. am tras copilul frumusel, ne-am dus la dulap si ne-am schimbat, si am rugat frumos edu sa nu participe copilul la niciun fel de ritual in gradinita. asta e problema mea, nu a lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristinamh

si pentru ca tot vorbiti de impartasit in grup, sa vedeti ce "fain" e la gradi, unde ne-am trezit intr-un an cu preotul langa asistenta, cu lingurita in mana... cascau gura sa le vada amigdalele, baga si preotul lingurita. am tras copilul frumusel, ne-am dus la dulap si ne-am schimbat, si am rugat frumos edu sa nu participe copilul la niciun fel de ritual in gradinita. asta e problema mea, nu a lor!

Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursuri in desfasurare

Asta e cea mai tare faza auzita de mine vreodata . "Medicina si alcool la gradinita"

Mergi la inceput