Clorul provoaca astm???
Raspunsuri - Pagina 2
ch_dana spune:
Exista si dezinfectante fara clor, eu folosesc vreo doua :
www.igienol.ro/" target="_blank">http://www.igienol.ro/
www.sanytol.com/Nos-Produits/Lessive-desinfectante-SANYTOL" target="_blank">http://www.sanytol.com/Nos-Produits/Lessive-desinfectante-SANYTOL
Igienol-ul e in Carrefour, iar Sanytol ultima data a luat sotul din XXL cred...oricum vazusem si in Hornbach.
Dana & Amelia (21.06.2011)
Lali spune:
Oana, de ce nu speli pe jos cel putin cu solutii obisnuite de curata, care nu contin clor si miros frumos ? Iar o data la doua saptamani, sau la luna, gasesti un moment cand fetita ta nu e acasa speli cu solutiile cu clor ca sa fii si tu multumita ?
Nu e OK sa inhaleze vapori de clor atat de des daca e un copil sensibil. Iar noaptea ce faci, deschizi toate geamurile sa aerisesti bine? Ce te vei face la iarna cand sunt minus nu stiu cate grade noaptea ?
CorinaDani spune:
intra si pe www.lapreturidecriza.ro, vei gasi atat antiseptice, cat si produse pentru dezinfectarea suprafetelor din casa, dar care nu contin clor. la noi in Ploiesti exista deja doua magazine care comercializeaza aceste produse, sunt f ok, atat dpdv al pretului, cat si al calitatii, fiind produse in Anglia, Germania, etc.
OanaNicolici spune:
ch_dana Da, am auzit de Sanytol dar acum ca am vazut postul tau mai am o intrebare: Ce-i cu Igienol asta? Toata lumea in jurul meu vorbeste de el si nu stiu ce sa fac. E bun? La ce pot sa-l folosesc mai exact? E sigur si pentru copiii sensibili ca stiti povestea mea cu sensibilitatea pulmonara a Alexandrei? :( Sa-l incerc? Ce ma sfatuiesti sa fac? Daca zici ca e in Carrefour asta m-ar ajuta foarte mult ca stau fix langa supermarket si de acolo ma aprovizionez cu de toate.
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaNicolici ch_dana Da, am auzit de Sanytol dar acum ca am vazut postul tau mai am o intrebare: Ce-i cu Igienol asta? Toata lumea in jurul meu vorbeste de el si nu stiu ce sa fac. E bun? La ce pot sa-l folosesc mai exact? E sigur si pentru copiii sensibili ca stiti povestea mea cu sensibilitatea pulmonara a Alexandrei? :( Sa-l incerc? Ce ma sfatuiesti sa fac? Daca zici ca e in Carrefour asta m-ar ajuta foarte mult ca stau fix langa supermarket si de acolo ma aprovizionez cu de toate. |
elimina la maximum produsele de igiena chimice din casa (ti-as zice de tot).
si celalalte chimicale au parfumuri, sau alti compusi chimici care pot declansa crize alergenice. Risti pe langa sensibilitatea la clor, sa ii declansezi sensibilitate si la alte chimicale. Opreste-te pana nu ii faci si mai mult rau.
Daca tot esti fan cu igiena exagerata, ia-ti un mop cu aburi, este cel mai bun in cazul asta - aburii fierbinti dezinfecteaza mai bine ca orice substanta chimica.
I-ai spus doctorului cat de des si cat de mult le folosesti?
La fel faci si cu lenjeria/hainele/covoarele?
O alta itrebare, cu cate feluri de produse ii faci igiena copilului?
ela_04 spune:
Medicul Pediatru Ana Culcer, seful sectiei de Neonatalogie de la Spitalul Municipal Bucuresti ne vorbeste despre aceasta substanta periculoasa si efectele ei asupra sanatatii.
Clorul este un termen general, folosit in limbajul uzual pentru a descrie de fapt hipocloritul de sodiu, un compus chimic periculos si cu miros extrem de iritant, ce se regaseste in componenta a sute de produse pentru curatenie.
"Copii sunt in primul rand afectati, mai ales ca multi micuti sunt alergici la mirosuri puternice. In cazul in care ei sunt expusi la vaporii de hipoclorit de sodiu, pot surveni iritatii ale cailor respiratorii si ochilor, tuse, voma sau chiar crize de astm. Inghitirea unor substante de curatat pe baza de hipoclorit de sodiu este de asemenea foarte daunatoare, caci poate provoca iritatii si arsuri la nivelul gatului si cailor digestive sau dureri abdominale puternice", explica medicul pediatru Ana Culcer.
Te rog eu, macar nu ne mai povesti cum iti otravesti copilul singura.
Medicul ala care "ti s-a parut ca te face iresponsabila" a fost chiar finut.
cleo78 spune:
ela a fost cam dura.
Eu cred ca tu nu ai fost bine informata de medic ce inseamna astm si ce inseamna criza astmatica. Exista aici un subiect intreg unde multe mamici au intalnit asta.
Hai sa zic ce inseamna astmul alergic pt mine, in cuvinte simple : la anumiti stimuli (clor, parfumuri,mirosuri chimice, fum de tigara, praf, etc)trahhea/ bronhiile mele reactioneaza violent si 'refuza' agresiv accesul aerului cu aceste substante, si se 'strang' astfel ca nu mai permite sa intre ca in mod normal in plamani. In forma cea mai dura care am avut-o si am ajuns la urgenta, aveam nivelul oxigenului scazut sub normal (daca nu reactionam la medicamente imediat, ma internau) asta presupunand:
-neoxigenarea creierului
-necoordonarea inimii, muschilor, etc (faceam pipi continuu pe mine, inima imi batea haotic, abia puteam merge)
In crizele usoare, ma trezesc noaptea cu senzatia de sufocare (am cosmaruri, am impresia ca am o greutate pe piept, tuse cu secretie din caile respiratorii) etc.
La copii, inainte de diagnostul de astm, este diagnosticul de simptome astmatice - dar asta se poate croniciza usor si poate duce la efecte dezastruoase (gandeste-te la neoxigenarea creierului). Boala astm teoretic nu trece- doar adolescenta cu boom-ul ei hormonal si regenerarea celulara face minuni - sunt cazuri de copii carora le-a trecut. Dar boala poate avansa: bunicul mi-a murit de complicatii ale astmului, fratele lui la fel, o matusa a stat prin sanatoriu 1 an etc.
Tratamentul astazi este personalizat, si difera de la caz la caz. Tratamentul insa fara preventie e nimic.
In plus, suprasecretia bronsica se poate suprainfecta. Ideea e sa nu fugi de supra-infectii, de astea nu ai cum scapa intr-un oras (gunoaie, rahati de caini, aglomeratii umane, gradinita, scoala etc), ci sa feresti copilul de acea suprasecretie si sa ii ridici imunitatea si sa reziste corpul sa lupte cu micii virusi.
In una din cartile care le am despre astm, am citit despre o familie care s-a mutat la munte pt a creste sansa de viata a copilului. Tu esti in stare sa faci asta pt copil?
ch_dana spune:
Oana, eu ti-am dat o idee generica, daca intr-adevar e vorba de astm cred ca mopul cu aburi e cel mai bun. Din fericire, noi nu avem nici alergici nici astmatici in familie, sper ca fetita sa nu aiba probleme de-astea.
P.S. Ma uimeste virulenta unora de aici de pe forum...nimeni n-a gresit niciodata, ca sa arunce cu pietre in ceilalti ?
Dana & Amelia (21.06.2011)
ela_04 spune:
Da cleo am fost dura si pe buna dreptate. Daca tu dupa aproape o luna de cand ai deschis subiectul, timp in care atatea mame ti-au spus ca nu e bine, ti-au dat soluti si tu te incapatanezi sa speli tot cu afurisitul ala de domestos care iti muta nasul din loc de ce pute...
inseamna ca tie putin iti pasa de copilul ala...asa ca mie de ce naiba mi-ar pasa de orgoliul ei ranit...
Toti gresim dar cand cineva iti spune ca nu e bine, ca pui sanatatea copilului in pericol lasi naiba comoditatea de a te duce pana la coltul strazi si te uiti si incerci orice altceva. Ca sfaturi au fost destule. Iar daca nu ai bani speli cu apa si otet cum zicea cineva si freci pana iti sar ochii nu dai cu clor si aerisesti 5 min.
OanaNicolici spune:
Dragele mele, ca sa rezum experienta mea din ultima perioada si motivul pentru care am absentat: am gasit solutia impotriva "nenorocirilor" cu clor - Igienol. Imi spunea cineva de el si am intrat pe site-ul lor, m-am documentat apoi m-am dus in Real si l-am luat - e drept trebuie sa cauti ceva ca e pus bine - si vreau sa va spun ca e genial. Miroase asa fain dupa ce speli cu el si tine cateva zile si nu-ti vine sastranuti sau tusesti dupa el si e mai ieftin ca orice chestie eco sau aspirator cu aburi de care imi ziceati - recunosc ca mi-ar placea sa imi permit si din astea, dar pentru 12 lei cat am dat pe el, vreau sa va spun ca e "jos palaria!". Poate-s eu maniaca cu curatenia dar, decat o sedinta la terapeut, mai ieftin ies asa si ma simt si-n siguranta. L-a mai incercat cineva? Ma tenteaza sa curat cuptorul cu microunde cu el, ca pe wc merge brici. Oare o fi ok? :))