Clorul provoaca astm???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Nu e Ok sa dezinfectezi cuptorul sau cuptorul cu microunde in interior cu igienol.

In link-ul de mai jos, la sectiunea bucatarie unul din cei mai cunoscuti pediatri din Bucuresti, d-na Culcer spune clar "Niciodata nu dezinfectati interiorul cuptorului, ca sa nu intoxicam copilul sau sa nu ramana resturi de substante chimice."

http://www.igienol.ro/

Deasemenea ea, in acelasi filmulet de reclama a igienol-ului spune clar ca trebuie lasata substanta sa actioneze, apoi trebuie limpezita foarte bine, adica indepartata. Inseamna ca e o substanta periculoasa. Mare atentie, chimicalele acestea omoara bacteriile, dar sunt periculoase si pentru sanatatea omului, mai ales a copiilor.

Tu lipezesti suprafetele dezinfectate cu igienol ? Ca daca e bine limpezit nu stiu daca poate mirosi cateva zile ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaNicolici spune:

Lali, il folosesc de regula diluat, conform specificatiilor de pe produs. Si am citit si eu ce ai postat si ai dreptate, o sa las cuptorul cu microunde in pace. De aceea va intrebam. :)) Pe ce mai pot sa-l folosesc cu incredere? Am spalat parchetul cu el si e minunat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaNicolici

Dragele mele, ca sa rezum experienta mea din ultima perioada si motivul pentru care am absentat: am gasit solutia impotriva "nenorocirilor" cu clor - Igienol. Imi spunea cineva de el si am intrat pe site-ul lor, m-am documentat apoi m-am dus in Real si l-am luat - e drept trebuie sa cauti ceva ca e pus bine - si vreau sa va spun ca e genial. Miroase asa fain dupa ce speli cu el si tine cateva zile si nu-ti vine sastranuti sau tusesti dupa el si e mai ieftin ca orice chestie eco sau aspirator cu aburi de care imi ziceati - recunosc ca mi-ar placea sa imi permit si din astea, dar pentru 12 lei cat am dat pe el, vreau sa va spun ca e "jos palaria!". Poate-s eu maniaca cu curatenia dar, decat o sedinta la terapeut, mai ieftin ies asa si ma simt si-n siguranta. L-a mai incercat cineva? Ma tenteaza sa curat cuptorul cu microunde cu el, ca pe wc merge brici. Oare o fi ok? :))

pentru cuptorul cu microunde cauta produsul special conceput pentru asa ceva, in gama produselor SANO.

eu cred ca, din contra, cuptorul cu microunde, folosit des si necuratat corespunzator, este o adevarata fabrica de bacterii.

eu il curat cu solutia de la sano, clatesc bine si las deschisa usa cuptorului timp de 1 ora, sa se usuce bine si sa iasa toti vaporii.

eu pun igienol in apa cu care spal parchetul, diluat conform indicatiilor de pe eticheta. insa nu clatesc dupa, nu vad ce sens ar avea. eu pun pe langa igienol si o solutie pentru intretinerea si curatarea parchetului, tot de la sano. am incercat cu pronto ceara pentru parchet diluat in apa de spalat, insa imi facusem patinoar in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

Citat:
citat din mesajul lui OanaNicolici

Dragele mele, ca sa rezum experienta mea din ultima perioada si motivul pentru care am absentat: am gasit solutia impotriva "nenorocirilor" cu clor - Igienol. Imi spunea cineva de el si am intrat pe site-ul lor, m-am documentat apoi m-am dus in Real si l-am luat - e drept trebuie sa cauti ceva ca e pus bine - si vreau sa va spun ca e genial. Miroase asa fain dupa ce speli cu el si tine cateva zile si nu-ti vine sastranuti sau tusesti dupa el si e mai ieftin ca orice chestie eco sau aspirator cu aburi de care imi ziceati - recunosc ca mi-ar placea sa imi permit si din astea, dar pentru 12 lei cat am dat pe el, vreau sa va spun ca e "jos palaria!". Poate-s eu maniaca cu curatenia dar, decat o sedinta la terapeut, mai ieftin ies asa si ma simt si-n siguranta. L-a mai incercat cineva? Ma tenteaza sa curat cuptorul cu microunde cu el, ca pe wc merge brici. Oare o fi ok? :))

pentru cuptorul cu microunde cauta produsul special conceput pentru asa ceva, in gama produselor SANO.

eu cred ca, din contra, cuptorul cu microunde, folosit des si necuratat corespunzator, este o adevarata fabrica de bacterii.

eu il curat cu solutia de la sano, clatesc bine si las deschisa usa cuptorului timp de 1 ora, sa se usuce bine si sa iasa toti vaporii.

eu pun igienol in apa cu care spal parchetul, diluat conform indicatiilor de pe eticheta. insa nu clatesc dupa, nu vad ce sens ar avea. eu pun pe langa igienol si o solutie pentru intretinerea si curatarea parchetului, tot de la sano. am incercat cu pronto ceara pentru parchet diluat in apa de spalat, insa imi facusem patinoar in casa.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Corina, nu ies toti vaporii de chimicale. Exista grillaje pe pereti, intra si in garnitura, etc, substantele se impregneaza pe langa, si la caldura se vor evapora in aerul din incapere si asa vor fi inhalati si in plus, vor contamina mancarea.
Pt un om sanatos, nu e o problema

Pt mine, ar fi garantata o criza de astm in urmatoarea noapte: dupa ce adorm, ma trezesc cu senzatia de sufocare, greutate pe piept, cosmaruri pe tema data, si cu tuse.

La microunde, cea mai buna dezinfectare: pune un vas cu aburi pt 10-15min, si lasa-l sa fiarba. Aburii dezinfecteaza tot, intra peste tot, etc.
P.S. Pana si TBC-ul moare la o fierbere ceva mai lunga. Dar la clor, nu moare...
In toaleta, poti sa il pui, pt ca dupa ce acctioneaza, tragi apa de cateva ori si gata, e clatirea asigurata.

Si inca un lucru: in casele unde nu e dezinfectat pe jos, nu sunt mai multe imbolnaviri. Cei mai multi virusi/bacterii se iau in contact direct: mana data, stranut in fata ta, pupaturi, stranutat si pus mana la gura desi inainte ai pus mana pe bara din metrou etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu totusi cred ca, mai ales daca producatorul spune asa, in cazul substantelor puternic dezinfectante, trebuie limpezit bine. In primul rand producatorul isi face un deserviciu spunand asta pentru ca, mai multi potentiali cumparatori vor dori sa cumpere o solutie pe care scrie "nu necesita clatire". Tinand cont de asta e clar ca exista un pericol pentru care producatorii te sfatuiesc sa faci o operatie in plus.

Si, dupa ce substanta a actionat, a kilerit bacteriile, ce rost are sa o lasam pe pardoseala, masa, cada, etc?

Mergi la inceput