Clasa I * 2011 - 2012 [7]

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Lali, fetita mea lucreaza deocamdata doar in Arbeitsheft si in caietele tip 1, iar in Schreibsheft vor lucra mai tarziu.
Vineri, pentru ca a fost cuminte, a primit de la scoala o omida de plus, IMALO, pe care azi a trebuit sa o duca inapoi. Era foarte bucuroasa ca i-a dat-o ei invatatoarea si a dormit tot cu ea zilele astea... Am intrebat-o pe educatoare daca trebuie sa-i dam meditatii pentru ca ma tot streseaza persoanele din jur ca ei le-au dat meditatii copiilor la germana...bla,bla. Am discutat asadar cu invatatoarea, ca sa stau eu linistita, si a zis ca nu e nevoie in cazul ei pentru ca se descurca bine, poate mai incolo, cand va incepe gramatica ar ajuta-o, dar nu acum. Asa ca m-am bucurat ca am scapat de-o grija.
A inceput si ea sa mearga la dansuri in weekwnd si vedem ce alte activitati extra o sa mai facem.

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Roxana, nici mie nu mi-ar da dna FB pe scris ,asa ca stai linistita. Bine ca am fost prevazatoare si nici macar n-am incercat in fata fiului, ca-mi pierea autoritatae

Naty, si noi avem teme putintele si, acolo unde sunt, cantitatea e mica (max 4 randuri de facut din ceva).

Interesant maratonul ala, cred ca si lui Matei i-ar place dar nu m-as risca. E-n stare sa alerge mai mult decat il tin curelele numai ca sa termine cursa sau sa bazaie juma de an ca n-a reusit....

L-0am luat de la scoala si l-am dus la after ( nu era f entuziasmat, insa odata intrat in gradi, l-a furat rutina zilnica si bucuria revederii cu niste prietene vechi). Cica azi a mai luat 2 FB, la abecedar si la matematica. ABia astept sa l iau diseara sa vad cum e cu temele facute la after.

Spor la treaba in continuare~

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Buna ziua,

Ne inscriem si noi in grupul pentru clasa I, cu un an mai devreme decat era prevazut. Pentru noi azi e prima zi de scoala. In limba franceza.

In tramvai zicea mititelul singur: "nu-i nimic daca nu stiu franceza."
Si cand l-am lasat in clasa, profesoara ii spunea sa-si dea geaca jos si sa o puna in cuier. Mititelul nu intelegea nimic. Mi-a fost asa mila de el. Evident ca s-au inteles prin semne, dar tot mi s-a parut greu pentru el. :(

Singurul lucru pe care il stie in franceza este "je veux aller a la toillette". Mi s-a parut esential.
Si stie sa numere pana la 10. Azi face matematica. Oare cat o sa-l ajute ca stie numerele?
M-am bucurat ca mai are 2 colegi romani, sper sa-i identifice repede pentru ca sigur il va ajuta.

In plus exista si ceva ore de franceza pentru copiii care nu stiu deloc. Alt lucru foarte bun.

Revin dupa-amiaza cu impresii despre prima zi.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Azi e prima zi cand Bia a venit de la scoala cu temele din clasa neterminate...sau nu stiu cum sa le spun, ceea ce lucreaza ei in clasa. Pana acum, mai drept mai stramb le facea, eventual 1-2 elemente daca nu termina, insa azi a scris cate un rand la fiecare obiect. A scris si in manual si in caietul auxiliar dar nici acolo nu a terminat. Asa ca azi avem mai multe teme: trebuie sa termine ce nu a terminat in clasa, plus tema in sine care de la 3 a ajuns la 5 randuri. Nu stiu ce palaria mea a facut azi in clasa, a dormit ??!!
Macar nu mai lucram pe caietul ciorna de acasa inainte sa scriem tema, terminam alea din clasa si consider asta exercitiul.
A mancat, am bagat-o la somn si apoi ne punem pe treaba. La 18 am sedinta cu parintii. Si mi-a venit si cu auxiliarul la religie...alta distractie, alta coperta....
Si cica a venit doamna cu catalogul de azi ...incepe scoala!

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Am observat ca fetele care au scris ca bastonasele&co li se par aiurea sunt din Germania. Eu am Fibel-ul si celelalte manuale din Bayern si am observat ca in Germania nu se invata scrierea caligrafica. Am intrebat si mi s-a confirmat ca acolo se invata scrierea de tipar, bineinteles cu litere mari si mici, asa ca bastonasele, piciorusele si intoarcerile nu folosesc la nimic. Ei invata sa scrie exact aceleasi litere pe care le citim din carte. Caligrafia e considerata materie separata si nu se studiaza in clasa I.

Dar ... surpriza ! noi, fiind la scoala germana, avem in programa ambele tipuri de scrisuri. In Arbeitsheft e una, in Schreibsheft e celalalta. Distractia e in toi !

Din fericire, la testele initiale, am luat FB.

In plus ca optionale noi facem: engleza de doua ori pe saptamana, karate, pian si matematica aplicata (asta e tare haioasa, mai haioasa decat ii spune numele).

Noi nu avem teme scrise in cantitatile de care spuneti voi. La after mai mult repeta oral ce invata, insa avem 29 de ore/saptamana, fara after si fara optionale.

Lali,

scrisul de mana se face in clasa a doua. Dar pt ca fiecare land isi stabileste politica scolara, sunt diferente majore de la land la land. Noi suntem Baden Wurtenberg.

Momentan doar io scriu la prezentul subiect, din DE. Mamitzica vine din Canada.

si noi avem ambele caiete de Arbeitsheft und Schreibsheft.

Andreea, copii vor invata mult mai usor limbile..decat l-am facut noi ca adulti, in plus cu cat e mai mic cu atata mai bine, pt ca difera mult felului unei limbi invatate pan la scoala. In plus ei nu vor avea accent, lucru pe care un adult il prinde mult mai greu.

Ma bucur ca scrii aici!

Roxana, bun venit in club..si io stangace si obligata sa scriu cu dreapta..dar io scriu frumos si caligrafic mai ales felcitari dar dupa jumate de pagina m-ai pierdut ca ma doar mana de mor. nu stiu ce faceam daca nu era scrierea techono

Copilul meu e stangaci, lucru precizat la inscriere.

in legatura cu maratonul, la noi e in mai, copii au avut 400m dar pt ca era multa lumea mi-a fost teama ca-l pierd pe pitic asa ca io am alergat cu ei. deja ma vedeam in ziaru local . si chiar e fost distractiv.
Felicitari sotzului, 40+ de km e o mare incercare.
La noi pretzul e de catev mii de euro si ii castiga negri, ca-s cei mai buni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Eveline, cine stie cat timp le-a lasat de scris, poate nu a apucat.

Mina, aoleu, mi-am stirbit autoritatea acusa? Sper ca nu a remarcat decat bastonasul evident mai stramb.

Didialex, sotul alearga doar semimaratonul. Dar ar fi o idee sa il trimit cu fata sambata, poate e nevoie sa alerge pe langa ea. tot 400 m sunt si aici, nu m-am gandit nicicum ca se poate pierde.

M-ati pus ps ganduri cu maratonul...hai ca o intreb diseara. Poate gasesc vreun prieten de al ei care alearga (am unul anumit in gand ) si vedem daca o intereseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Roxana, nu era vb de Robert cu cei 6+ ani avuti in mai, era vb de Asciutza, nr 2 care nu avea nici 4. Dar au alergat amandoi si li s-a parut putin. ei aveau tricourile scolii de sport, de unde au si venit inscrisi la maraton, dar totusi daca il pierdeam ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui andre_ea

Ne inscriem si noi in grupul pentru clasa I, cu un an mai devreme decat era prevazut. Pentru noi azi e prima zi de scoala. In limba franceza.

Bun venit Andreea si adaptare usoara scolarului !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Eveline, cine stie cat timp le-a lasat de scris, poate nu a apucat.

Mina, aoleu, mi-am stirbit autoritatea acusa? Sper ca nu a remarcat decat bastonasul evident mai stramb.

Didialex, sotul alearga doar semimaratonul. Dar ar fi o idee sa il trimit cu fata sambata, poate e nevoie sa alerge pe langa ea. tot 400 m sunt si aici, nu m-am gandit nicicum ca se poate pierde.

M-ati pus ps ganduri cu maratonul...hai ca o intreb diseara. Poate gasesc vreun prieten de al ei care alearga (am unul anumit in gand ) si vedem daca o intereseaza.

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

Ca sa va distrati si voi pe ziua de azi, marturisesc cinstit ca eu m-am gandit ca si maratonu de copii e tot de 42 km..........Si nu e decat luni azi

Roxana, nu ma pronunt la tine, dar la mine, daca ar fi vazut ca le fac la fel de urate/strambe ca si el, adio sa-i mai cer perfectiune caci, evident, mi s-ar fi raspuns ca nici eu nu le fac mai bine. Asa ca de unde stiu ca se pot face mai bine? Si ca, daca acum nu le fac bine, evident ca nici la varsta lui nu le-as fi facut bine, ca omu cu cat creste cu atat invata! (e doar unul dintre scenarii despre cum gandeste fi-miu, din ciclul "stiu ce-am la usa")

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Da, Didi, stiu ca sunt diferente intre land-uri de aceea am precizat ca eu am manuale din Bayern .

Doar am vrut sa explic ca din aceasta cauza se fac bastonase, cu toate ca o mare parte din scolareii nostri stiu deja literele sau unii citesc deja binisor. Nu e o involutie. Ei stiu literele de tipar si fac bastonase pentru a reusi sa scrie literele de mana.

Si imediat cum se invata doua trei litere scriu cuvinte. Spre bucuria parintilor primele sunt mama si tata...

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

Salutare,

io recunosc ca-s depasita uneori..ma pierd..si nu pot sa ma intreb: numai io sunt oarecum contrariata ca copilul sties a citeasca si s- a desparta in silabe..dar totusi face bastonase?

Da, la noi fac déjà literele. De ex io am doi colegi a caror copii au inceput clasa intai in 9 august si deja au stiu sa citeasca..ei invata literele prin cuvinte. Ca o metoda de recunoastere. In fine nu vreau sa zic, ca e e inutil stressful asta cu temele. Pt ca metoda difera in invatarea unei limbi, unele sunt fonetice..altele nu..

noi nu scriem decat cu creion.

Mergi la inceput