Clasa I * 2011 - 2012 [7]

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

buna dimineata,

incepem si noi o noua saptamana, de azi incepem si after-school-ul, sper sa fie bine, s-au ridicat voci in jurul meu cum ca nu as face bine ca las copilul la after-school si nu as vrea sa le dau satisfactie

David nu are multe teme de facut, doamna a zis ca ea se multumeste cu 5 randuri, daca vrea copilul sa faca mai multe sa nu-i oprim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Neata,

Noi in wk nu am avut teme pt scoala, ca le-a terminat la after, dar a lucrat temele de la after ... adica doamna invatatoare de acolo le mai da pe durata wk-lui cate 3 randuri de liniute, 3 randuri de bastonase, 3 randuri de linii oblice la mate etc. ... cam mult, dupa parerea mea, dar daca ea s-a conformat ca "mi le-a dat doamna", am lasat-o sa le faca in voie ... cu pauze de joaca ...

Roxana - din ce am listat eu din subiectele Smart, nu am gasit asa grele eu am listat numai subiecte date la editiile din semestrul I, nu si subiecte date la editiile din semestrul II, poate de aici sunt diferentele ...

mina - f buna ideea cu banii lui la banca ! ... asa m-am gandit si eu sa scap de pusculitele de prin casa si sa o determin sa inceteze sa-i mai numere atat de des ; dar nu am ajuns inca la banca sa intreb de "solutia tehnica"; adica se deschid conturi pe numele copiilor ? sau pe numele meu deschid un cont separat pt ea ? exista oferte bancare speciale pt copii, cu comisioane mai mici de ex.? ti-a eliberat si card pt contul lui ?

O saptamana usoara !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina

Neata,

Noi in wk nu am avut teme pt scoala, ca le-a terminat la after, dar a lucrat temele de la after ... adica doamna invatatoare de acolo le mai da pe durata wk-lui cate 3 randuri de liniute, 3 randuri de bastonase, 3 randuri de linii oblice la mate etc. ... cam mult, dupa parerea mea, dar daca ea s-a conformat ca "mi le-a dat doamna", am lasat-o sa le faca in voie ... cu pauze de joaca ...

Roxana - din ce am listat eu din subiectele Smart, nu am gasit asa grele eu am listat numai subiecte date la editiile din semestrul I, nu si subiecte date la editiile din semestrul II, poate de aici sunt diferentele ...

mina - f buna ideea cu banii lui la banca ! ... asa m-am gandit si eu sa scap de pusculitele de prin casa si sa o determin sa inceteze sa-i mai numere atat de des ; dar nu am ajuns inca la banca sa intreb de "solutia tehnica"; adica se deschid conturi pe numele copiilor ? sau pe numele meu deschid un cont separat pt ea ? exista oferte bancare speciale pt copii, cu comisioane mai mici de ex.? ti-a eliberat si card pt contul lui ?

O saptamana usoara !

Noi i-am facut doua conturi, unul pentru alocatie si unul pentru economii. Am zis ca alocatia e o suma mica, de cheltuit s-ar cheltui urgent si nici nu intelegem nimic din ea. Asa, una langa alta, acolo in cont, macar se aduna si cand o va folosi, intelege ceva din banii aia. Contul asta e special pentru alocatie, nu stiu sa spun tipul, e pe numele meu dar se specifica acolo cine e beneficiarul.

Contul de economii e pe numele lui, dar putem opera in el doar eu si sotul - am inteles ca asa e pana la majorat. Noi am ales un cont din ala de le bcr de-ti da si banca o prima anuala daca depui o anumita suma in decurs de un an....pe care nu stiu daca ajungem sa o depunem dar om vedea. Card nu am vrut pe cont ca era tentatia mare sa intram in bani la o adica.
Da, cred ca sunt oferte speciale pentru copii, cel mai bine este sa mergi la banca si sa vezi care-s variantele. Eu cel putin nu am comparat f atent comisioanele, dobanzile, etc, pt contul asta, cel putin nu pana acum, fiindca ideea era sa-l obisnuim cu ideea de economie, nu neaparat sa acumuleze marea cu sarea.....

Acum trebe sa ii deschidem si un cont in euro c-a adunat tot maruntisul ramas de la diverse deplasari/excursii si are 30 Eur si "trebuie sa ii depunem, nu-s multi, dar e un inceput!".

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Multumesc Mina !
... pt alocatie si noi avem cont special, intreb la banca daca pot depune tot in acel cont, daca nu, deschidem altul, numai sa golesc pusculitele de prin casa ... tot asa le are si ea, pe "valute", plus una cu bani vechi "de colectie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neata si o saptamana excelenta! Multa bafta la after!

Stiu si eu parerile potrivit carora copilul la after e scapat din mana...le-am auzit chiar la invatatoarea de la o scoala de stat unde cochetam cu ideea sa dam fata. Oricum noi nu am avea alta varianta.

Legat de scris, ce sa zic...nici noi nu am scris prea frumos, cred ca doctori trebuia sa fim dupa scris. Mai ales eu, stangace, fortata sa scriu cu dreapta. Nu tin sa fie scrisul caligrafic, dar si scrisul citet necesita oarece exercitiu. In plus, din propria experienta am constatat tendinta profesorilor de a depuncta un scris mai putin frumos, din lenea de a se stradui sa inteleaga sau din comoditate. De asemenea am remarcat puncte in plus pentru un scris frumos si ordonat, desi continutul in sine nu era stralucit. I-am explicat asta si Alexandrei azi dimineata, cand am rugat o sa se straduiasca mai mult. Evdent cu o povestire de pe vremea cand eram la scoala, partial reala, partial exagerata ca sa prinda mesajul.

Nici noi nu am avut teme in weekend, doar ce am pus eu vineri sa scrie o pagina si vreo cateva teste Smart. Oricum noi am fost la Bran, deci programul nu includea teme, ci zburdat, plimbat caine, si mers cu bicicleta. Recunosc insa ca m-am mirat ca nu a primit teme nici saptamana aceasta...

Legat de testele Smart, recunosc ca le-am imprimat la gramada si nu mai stiam care cum sunt. La limba roamana s-a descurcat foarte bine cu ele, insa la matematica, desi am ales eu ce imi parea de semestrul I, s-a cam impotmolit. Acum verific pe site sa vad care erau cele potrivite. Oricum, am facut 2 sambata si 2 duminica si cam atata. Nici pe acelea nu le faceam daca nu era prea rece afara dimineata si nu cerea Andrei sa faca teme (adica labirinturi si uneste punctele , pe care evident le prefera si Alexandra).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si noi azi incepem afterul, sper sa fie totul ok si sa treaca cu bine si mult relax De dimineata am mers la cantina si am vb cu doamnele bucatarese, am platit pe saptamana asta, sper sa fie totul ok.
Doamna inv va merge cu ei la masa, apoi ii lasa sa se joace, apoi fac temele si cam atat

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Din ce citesc aici vad ca noi avem teme putine. Sincer ma bucur, nu prea sunt adepta temelor pentru acasa si nici a lucrului suplimentar. In we am avut o singura tema (pe care a primit-o joi dar nu a facut-o): 6 randuri cu ovale si semi-ovale, sunt groaznice Am incercat si eu sa fac si mi-au iesit niste porcarii

Am fost sambata la concursul de role, nu a castigat dar a reusit sa faca tot traseul fara sa cada, ceea ce e bine fiindca anul asta a invat sa mearga pe ele. Si a luat primul FB oficial (la sport ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Credeam ca sunt singura adulta careia nu ii ies dracoveniile din caietele de lucru! Pfiiiiiu, m-am linistit!

Apropos de sport, am vazut ca in weekend este maratonul copiilor. Este si un anunt la noi la scoala. Ma gandeam sa o inscriu pe Alex, mai ales ca participa si tati la cel de duminica pentru adulti. O fi prea mult pentru ea? Initial a zis ca da, apoi s-a vaicarit ca i se pare prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Rox, daca a zis un da initial, io as merge pe da-ul ala, in cel mai rau caz nu alearga, dar poate i vine cheful la fata locului

Naty, felicitari

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Am observat ca fetele care au scris ca bastonasele&co li se par aiurea sunt din Germania. Eu am Fibel-ul si celelalte manuale din Bayern si am observat ca in Germania nu se invata scrierea caligrafica. Am intrebat si mi s-a confirmat ca acolo se invata scrierea de tipar, bineinteles cu litere mari si mici, asa ca bastonasele, piciorusele si intoarcerile nu folosesc la nimic. Ei invata sa scrie exact aceleasi litere pe care le citim din carte. Caligrafia e considerata materie separata si nu se studiaza in clasa I.

Dar ... surpriza ! noi, fiind la scoala germana, avem in programa ambele tipuri de scrisuri. In Arbeitsheft e una, in Schreibsheft e celalalta. Distractia e in toi !

Din fericire, la testele initiale, am luat FB.

In plus ca optionale noi facem: engleza de doua ori pe saptamana, karate, pian si matematica aplicata (asta e tare haioasa, mai haioasa decat ii spune numele).

Noi nu avem teme scrise in cantitatile de care spuneti voi. La after mai mult repeta oral ce invata, insa avem 29 de ore/saptamana, fara after si fara optionale.

Mergi la inceput