Strugurasi Sept-Oct 2011-Haideti fetele!(116)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Fetelor pitica mea adoarme numai la mine in brate ( leganata cand e f obosita, sau pe piept cand e ok) , sau la tzitzi, mai am ce face sa o obisnuiesc sa adoarma singura?

Cine a folosit debridat.. scaunul era apos?

voi pana cand ii calcati hainele?

Oare Athosik ce mai face?

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

observ ca multe fete ne confruntam cu regurgitatul/vomatul
deci se pare ca intr o oarecare masura e ceva normal , am inceput si eu sa ma mai calmez , sa nu mai fac o tragedie din fiecare varsat

_

bb T. 28.08.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Ziua buna

Am citit, dar cum sunt destul de obosita raspund mai pe diagonala.
Oana, zynnatul dupa substanta activa l-am cautat. mai caut azi si iti raspund. Ideea e ca daca se da in maternitate cum spui, cel mai probabil riscurile nu sunt importante si oricum bebe are nevoie de o mamica sanatoasa... asa ca ia tratamentul zic eu, asa fara prea multa documentare. imediat ce reusesc sa gasesc ceva iti trimit.

Ma intrebati de Mihnea. Am fost ieri la analize cu el. Eu refuz sa-i dau orice tratament fara analize., Atat timp cat nu e maxima urgenta asteptam inainte de a lua medicamente.
De la inceput am banuit o viroza si medicul in care am incredere mare nu da tratament decat antitermic 3 zile de la debutul febrei ( pentru copii mici mic vorbeste zilnic cu mamica la telefon, respectiv vede copilul, dupa caz). Stiind lectia am fost ieri sa facem analize sa vedem ce e. Acum am rezultatul si sunt 100% convinsa ca e virusel, deci la medicul de incredere primeste.... antitermic si eu incuurajari. La medicul de familie daca merg ii da antibiotic, asa ca la ala nu ma duc sa ma enervez. Trebuie sa caut un alt medic de familie urgent , inainte sa nasc.
Tinem febra in scurt cu antitermice si , fiind virala treaba asteptam sa treaca pana maine( virusii pleca de la sine in 3-4 zile ).

pana la ora 4 a dormit pustiul, apoi i-a crescut brusc febra si 2 ore ne-am jucat asteptand sa scada
Acum e bine, dar na, seara si noaptea e problema cu febra deobicei.
despre infasat( oi mai fi scris?) e ok un infasat lejer daca bebe se simte bine asa. Totusi, piciorusele trebuie sa stea in pozitia lor normala ( forma de M) pentru a evita displazia de sold. la displazie sunt predispuse mai ales fetitele ( 1 din 7 cazuri sunt baietei) si mai ales atentie la cele care nu ati facut eco de sold pt copii.
Eu, cand se speria ii puneam un scutec de finet pe el astfel incat manutele sa stea pe burtica si scutecului ii bagam colturile sub umerii lui. picioarele ramaneau libere asa iar manutele si le putea desface daca insista. Asta a fost compromisul la noi. Fiecare face cum stie

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor

Mergi la inceput

Ionela sau fetelor care va pricepeti , cum fac depsebirea intre diaree si scaun apos..??
am schimbat-o acum si de aseara scaunele ii sunt moi, apoase, parca si putin gelatinoase.. m-a lovit supararea sa citesc pe net si am vazut ce grava e diareea..
mi-i se pare calduta , insa nu o deranjez acum sa ii iau febra rectal pt ca doarme , dupa 3 h de veghe, fontanela nu e lasata e normala, manutele nu ii sunt reci (desi ea e mai mereu rece la maini si picioare).. ce ar trebui sa verific..

Am zis , pe bune, renunt pt cateva zile la orice medicament..
Eu insa nu inteleg de ce dr insista sa nu ii dau ceai ?

Ar trebui oare sa o duc la medic?

edit: nu are febra rectal e 37,5.. parca buzele ii sunt uscate, am schimbat-o acum de al treilea caca apos azi, culoarea e aceeasi galbena mustar , zgrabuntele mai putine..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Ionela sau fetelor care va pricepeti , cum fac depsebirea intre diaree si scaun apos..??
am schimbat-o acum si de aseara scaunele ii sunt moi, apoase, parca si putin gelatinoase.. m-a lovit supararea sa citesc pe net si am vazut ce grava e diareea..
mi-i se pare calduta , insa nu o deranjez acum sa ii iau febra rectal pt ca doarme , dupa 3 h de veghe, fontanela nu e lasata e normala, manutele nu ii sunt reci (desi ea e mai mereu rece la maini si picioare).. ce ar trebui sa verific..

Am zis , pe bune, renunt pt cateva zile la orice medicament..
Eu insa nu inteleg de ce dr insista sa nu ii dau ceai ?

Ar trebui oare sa o duc la medic?

Scaunul diareic trece prin scutec. da deoparte debridatul, nu-i mai da. daca e plangacioasa e posibil sa faca scaun cu mucus numai de la stare de agitatie. Ceaiul nu e ok la bebei din mult motive. Nu ii da, nu inca.
Debridatul poate face probleme de tranzit. daca e linsitita asteapta sa se trezeasca. daca iti pare calduta dezveleste-o pana se trezeste sa nu cresti artificial febra. un copil febril se tine cat mai dezbracat.
Inca nu fugi la medic. I-ai temperatura cand se trezeste. Pana la 37.4 e normal, nu e febra.

EDIT: trece prin scutec inseamna prin materialul scutecului si nu pe la margini( sus/laterale)

Mergi la inceput

Ionela... are 37.5 rectal.. deci 37 ... nu?
nu i-a iesit prin scutec, insa am schimbat-o des.. iar in 2 ore a avut 2 scaune ff apoase, se vad pe scutec cand o schimb ...
pana la ora asta nu doarme ..

cine m-a pus sa citesc pe net

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darisa spune:

hello
seidana: aceeasi problema am avut-o si eu cu Alex cam cand avea vreo 3 saptamani, dintr-o data scaune multe si mai apoase, vreo 2 chiar cu mucus. Eu eram calma dar m-a panicat soacra-mea care a sunat vreo 2 neonatologi. Am primit acelasi raspuns de la amandoi: atata timp cat bb este alptat exclusiv la san, suge bine ( nu e pericol de deshidratare) si nu are febra sa nu-mi fac probleme, scaunele isi mai schimba consistenta. Asa a si fost, dupa 2 zile si-au revenit.
Pupici

36+

Mami de Alex ( 3 ani si 2 luni) si asteptandu-l pe Radu

Mergi la inceput

Sei, in primul rand lasa fata la san cat vrea, e important sa stea hidratata . 2 nu mai da debridat( teoretic poate regla scaunul, practic, eu stiu caz cand de la el s-a dereglat copilul rau). daca persista si persista mergi la medic. Probabil va primi sarusi de rehidratare si vei avea sfatul sa-i dai apa de orez ( zeama in care fierbi orezul). Intre timp calm... eu cred ca e un episod. bebeii mici se decompenseaza repede din orice... dar isi si revin repede. Sunt mai puternici decat credem noi
Ma bucur mult ca ti-a spus si Darisa din experienta. Calm. Daca nu are sange in scaun, nu e verde, si ea are o stare buna ii trebuie laptele tau ( mai exact al ei) si calmul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Buna, fetelor!

In primul rand felicitari May si Iris, precum si celorlalte proaspete mamici (scuze ca nu am retinut cine a mai nascut de ultima data cand am intrat).

Am ajuns si noi acasa, de sambata. O sa va scriu asa pe scurt (sa nu plictisesc pe careva) cum a decurs totul la noi:)

Desi eram programata la ceza ptr ora 10, 21 sept, bebe s-a gandit sa apara mai repede, sa nu o faca pe mami sa astepte:) Asa ca la ora 7.30 l-au scos pe bebe Dimitris de la mami din burtica.
MI-am facut atatea griji privind operatia si recuperarea...degeaba Desi ziceam ca mai usor decat a fost la prima cezariana nu poate sa fie, m-am inselat A fost mai usor. Nu m-am mai panicat in timpul operatiei, ba chiar am fost relaxata si cand mi-a zis ca sunt gata am intrebat uimita 'deja?'
Desi nu am mai avut cateter, iar calmantele se administrau prin branula si inteleg ca astea isi faceau efectul mai greu decat cele prin cateter, durerile nu au fost prea mari.

Mi l-au adus pe bebe la vreo 4 ore de la nastere, dar el a preferat sa doarma la mami in brate nu sa pape. Si cand am incercat sa-l trezim sa-l punem sa pape a fost foarte suparat

A doua zi m-am mutat in salon. Am fost mai vioaie decat la prima ceza, ma ridicam din pat fara ajutorul cuiva si eram destul de sprintena

In concluzie, mi-am facut griji degeaba

Bebe e mancacios si doarme bine. Eu am lapte destul asa ca-l colectez ptr cand va scade 'productia'. Apropo de asta, cat timp poate fi tinut la congelator laptele matern? Am auzit diverse opinii, de la 2 saptamani pana la 6 luni.

Maine bebe Dimitris implineste o saptamana

Ups! Dimitris da semne de trezire!
Revin mai tarziu!

mamicile, bebelusii si toate burticile in asteptare

mamica de Iannis 2 ani + si de bebe Dimitris (21.09.2011)

Mergi la inceput

Darisa Ionela.. multumesc mult... sunt mai linistita acum, imi e frica sa nu mosteneasca bolile digestive ale mamei ( iar eu sunt predispusa rau la boli digestive)...
Nu stiu de ce ma panichez asa, cred ca am nervii slabiti dupa atatea .. eu cred ca de ar pati ceva as muri... imi dau seama acum ce inseamna sa fi mama, o iubesc mai mult pe mama , si imi vine sa plang cand ma gandesc ca ea si-ar pierdut copilul, pana acum nu am inteles , decat durerea pe care o stiam si eu..
sper sa ma calmez cu panicile astea...

Mergi la inceput