Cum sa devii o sotie fericita

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Nimeni nu a comentat ideea ca exista femei care considera ca este datoria barbatului sa le faca fericite.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Pe mine ma termina exprimarea asta.
´´nu ma face fericita´´- inseamna defapt nu sunt fericita in aceasta relatie, punct. Deci eu nu sunt fericita, eu trebuie sa identific ce anume ma nefericeste si eu trebuie sa schimb si sa elimin factorii care ma nefericesc.

Cand aud pe careva ca zice ´´nu ma face fericita´´ , imi imaginez un divan pufos, femeia intinsa pe divan cu o fata plictisita, iar barbatul in fata ei jos, pe covor, imbracat ca la balci, facand scheme si scamatorii incercand sa o distreze, sa o amuze.

Si tot la capitolul fericire, articolul zice ca ´´cele mai fericite femei nu petrec foarte mult timp cu barbatii lor´´. Ma intreb cum anume au masurat ei gradul asta de fericire intre cele care in mod clar s-au declarat a fi fericite? Si ce inseamna ´´ foarte mult timp´´?
Fericirea e o chestie complexa, cuprinde foarte multe aspecte. Mi se pare ca prea se impune ca norma, una-doua,se standardizeaza si se reduce la un stadiu mic mititel, ca ciroba indoita cu apa chioara.

In casnicie, in familie, exista ´´a mea´´ si ´´a noastra´´. Numai cei doi implicati pot stabili care-i ´´numai a mea´´ si care-i ´´a amandurora´´ Si uite asa, cea care isi petrece fiecare secunda cu familia poate capata maximul de punctaj pe ´´scala fericirii´´, pentru ca e scala ei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Mi-am adus aminte de subiectul asta astazi in timp ce ascultam la radio de dimineata. Un comentator zicea ca sotia lui a fost in Africa de Sud in vacanta( singura) si el a ramas cu copiii acasa... zicea asta in alt context..parea ceva normal in familia lor. Mi-am amintit de subictul asta, ma gandeam deja cum ar fi fost caracterizata femeia aia care si-a lasat barbatul si copiii acasa.

Aveti dreptate, fericirea este diferita de la o persoana la alta si de la o cultura la alta. Articolul poate sa para exagerat, mai ales prin prisma culturii romanesti unde femeia este cea care conduce familia, stie tot ce se intampla cu copiii, unde e sarea si piperul, etc. Am prieten roman, casatorit cu nemtoaica, au doi copii, si ei i se pare normal sa merga in vacanta din cand in cand fara sot. Isi intalneste parintii, prietenii din copilarie, fratii, in diferite zone turistice. Si lui i se pare normal ca ea sa mearga singura...poate ca-i crescut in Germania.

Hannen, sa nu-ti fie rusine niciodata cu modul tau de a fi fericita. Foarte bine ca ai scris la la subiect.

Eu inca consider ca e ok sa-ti iei un pic de vacanta din cand in cand fata de tot, inclusiv sot. E bine sa-ti fie dor de celalalt, sa-i simti lipsa, sa-ti simta lipsa. Cele care sunt casatorite de mai mult de 10 ani sa nu spuneti ca nu este rutina, permiteti-mi sa nu cred. :)Eu am asteptat cu emotie sa-mi reintalnesc sotul de fiecare data. Imi era tare drag sa stiu ca ma asteapta la aeroport, ca imi va face cateva surprize de bucurie ca m-am intors, eu aveam surprize pentru el...semana cumva cu emotia primei intalniri. Imi era drag sa vorbim la telefon in fiecare zi, sa ne povestim ce-am facut fiind la departare unul de altul, apreciam si mai mult timpul petrecut cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

bettercy,dar nu sunt rusinata deloc de felul cum imi traiesc viata sau despre cum si ce ma face fericita .Am ramas cu senzatia ca subiectul a alunecat putin si s-a ajuns la critici nefondate (tinind cont de faptul ca sunt si printre noi forumiste care chiar pleaca singure in concediu si nu vad nimic rau in asta)si asta m-a facut sa-mi para rau ca am scris aici.
Eu am inteles articolul intr-un fel,altii in alt fel ,plus faptul ca noi ca indivizi dar si ca familii functionam diferit si ca fericirea nu e o reteta unica care sa mearga pt. toti.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Hannen, ai facut bine ca ai scris, eu iti impartasesc opiniile.

+22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen
....familii functionam diferit si ca fericirea nu e o reteta unica care sa mearga pt. toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Asa ca nici noua femeilor care ne simtim bine cu sotii nostri alaturi nu trebuie sa ne fie rusine cu modul nostru de a trai.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Asa ca nici noua femeilor care ne simtim bine cu sotii nostri alaturi nu trebuie sa ne fie rusine cu modul nostru de a trai.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Exact concluziile astea m-au facut sa-mi para rau ca am scris.
Nu cred ca am scris pe undeva ca nu ma simt bine alaturi de sotul meu,CI CA stiu foarte bine sa ma distrez si singura si nu astept weekend-ul nefericita si frustrata ca sa ma scoata sotul in oras,pe ideea ca este datoria lui sa ma fericeasca.
Si am mai zis si ca imi place sa fac si altceva in afara de cratita si spalat rufe.Da,as fi nefericita daca nu as avea alte activitati care nu sunt legate de statutul de sotie si mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

si eu ma simt fericita autonoma si independenta.
Si cand fac curatenie/gatesc ceva cu drag (cand fac din obligatie, nu imi mai convine).
Si imi place cand mergem cu totii in parc/la plimbare.
Si cand ies cu fetele (cam rar in ultimii ani, dar nu a lipsit).

Echilibrul fiecaruia e unic. Fericirea fiecareia insa e unica - si nu poate fi combatuta sau pusa sub semnul indoielii de cei din exterior, doar ca mie imi place ceva si lor nu. Si stiti ce am remarcat? Oamenii nefericiti/neimpliniti sunt cei care vad cu ochi critic 'micile pasiuni' ale celorlalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Hannen,ce te face sa crezi ca eu stau la cratita sau spal rufe?Bona sta cu copilul cat sunt eu la munca si face curat,iar mama vine si-mi face mancare.Dupa o zi grea la servici,ma pot bucura langa sotul si langa copilul meu mai mult decat daca plec in oras.Avand in vedere natura serviciilor noastre,ne vedem seara dupa sapte treizeci.

Asa ca te rog,nu generaliza si jigni pe nimeni,da?Secretul sta exact in ehilibru asa cum spunea cineva da` tu ii tragi cu extremele....probabil socul pierderii mamei tale e inca puternic.
Si nu toate femeile care se ocupa de familie sunt nefericite si incuiate cum lasi tu sa se inteleaga...ok?
Nu ai de unde sa stii ce si cat are fiecare si cum procedeaza.
Ha ha..distractie la mine este sincer sa fac o ciorba,oricum nu gatesc deloc si nici curat nu fac,o fac altii.

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput

Nu pot sa-mi dau seama cum de ai ajuns la concluziile astea.Cu femei incuiate si nefericite ...
Poate nu ai citit cu atentie ,dar eu vorbeam de mine personal si atit.Ca mie imi face bine la psihic sa fac si altceva (asa cum faci si tu )si culmea eu si datoriile casnice mi le implinesc aproape zilnic-gatit,spalat,curat...dar le fac mai cu spor cind stiu ca am si alte activitati si nu mi se par o corvoada si nici nu ma nefericesc.
Cred ca si tu ai ajuns la niste extreme(dar n-am sa fac ca tine,sa pun asta pe seama vreunui soc) din moment ce ai ajuns la concluzia ca femeilor care ies singure sau care merg in vacante singure,nu le face placere compania propriilor soti.

Desi nu sunt una dintre ele(care merg in vacante singure),iata ca am ajuns avocatul lor.

Repet,eu am inteles articolul putin altfel(si vad ca nu am fost singura).Nu consider ca sotul meu este dator sa faca acrobatii ca sa ma fericeasca(vorba lui ladyJ) ,nu sunt genul care sa astepte sa o scoata sotul in oras ca sa scape de stresul acumulat in cursul saptamanii.Pot sa ies si singura daca sotul meu este ocupat ,si nu neaparat la sf. de sapt. Pot iesi cind vreau eu pt. micile mele placeri(citit,plimbat,la o cafea cu o amica sau cu copiii undeva).
Si consider ca o alta activitate in afara casei ,oricit de obositoare ar fi,te ajuta la psihic.Dar asa sunt eu.Sunt constienta ca asta nu se aplica tuturor.Sunt femei care stau acasa si care sunt multumite si fericite asa.Dar nu toate,iar dintre cele nefericite ,sunt care asteapta ca sotul sa le scape de stres considerind asta ca fiind datoria lui.

Probabil ca tu nu ai auzit nicodata expresia despre care zicea ladyJ,sau cea despre care am zis eu ."nu ma face fericita" sau "sa ma faca fericita ca doar de aia e barbat"...hopa,n-am stiut ca scopul barbatului pe pamant e sa fericeasca femeia.
Tre` sa stii sa te mai "fericesti" si tu,nu doar sa astepti de la altul.

Dar cum ziceam,eu am inteles altfel articolul,tu altfel(discutiile de dupa).Eu m-am axat pe ceea ce am descris mai mult pt. ca stiu,am auzit si vazut asa mentalitati/comportamente si ochi dati peste cap ,ba chiar compatimiri "vaii,nu era sotul cu tine in parc...pai pe mine ma scoate,ca de aia e barbat ".Ei nu zau,asa de greu de gasit e parcul ala ca fara "navigator" nu`s in stare sa dau de el?
Si ce daca nu m-a scos sapt. trecuta in parc,poate ca atunci cind a venit acasa mi-a adus un buchet imens de flori .Sau poate ca sapt. asta pe nepusa masa ,m-a scos vinerea( ca nimenea) la film.

Ei,de unde stia respectiva ca eu sunt frustrata ca nu m-a scos sotul in parc si n-a alergat dupa copchii cot la cot cu mine?Daca a avut o jumatate de an "crazy like hell" la munca,asta inseamna ca sotul meu nu ma scoate nicaieri?Sau asta inseamna ca mie sau altora care iesim si fara soti,nu ne face placere compania lor?

Cum ziceam,extreme si ...extreme.

Mergi la inceput