emotivitate crescuta dupa nastere

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Nu mai suport filme de groaza, nu mai suport stiri dure, nu mai pot sa citesc o carte ca ma emotioneaza etc.

Da, uitasem. La stiri nu mai mai uit deloc-deloc. Parca e un facut ca televiziunile asa se iau la intrecere care sa dea stiri mai panicante si mai macabre...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Pe la 8 luni dupa nastere cand numai alaptam, eram prin cora si la casa am vrut sa renunt la un produs. Am dat sa-l pun mai in spate langa banda iar casiera mi-a atras atentia ca nu acolo se pun, daca vreau sa renunt la produs sa il dau ei. Am inceput sa plang de nici nu am mai putut plati produsele...am plecat rusinat de plansul meu care realizam si eu ca e total aiurea dar nu ma puteam opri.

Mergi la inceput

Matzaila_81 felicitari pentru sarcina, sa fiti sanatosi!
Sincera sa fiu nu-mi amintesc sa fi fost mai emotiva in cele 9 luni... Nu cred ca e o regula sa devii 'sensibiloasa' dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

fiind tare curioasa de ,celebra' reclama cu batranul si fluturele am cautat pe net si am vazut-o....dupa primele cuvinte ale baiatului din caiet m-a busit plansul...nu m-am mai putut opri din plans...si acuma daca mi-o amintesc imi dau lacrimile...

la stiri despre copii si batrani nu ma mai uit demult, pur si simplu nu pot...in filme (la ceva reintalnire, scena mai emotionanta, sau cand ii legat de copii) evident plang...

si cum zicea cineva mai sus, ori ma apuca plansul ori ma enervez...
greu dom'le greu

Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu am citit undeva ca emotivitatea crescuta dupa nastere e pe baza hormonala si are insemnatate biologica pentru a mari atasamentul fata de bebe si a sensibiliza mama la dorintele si nevoile lui.

Si eu am fost asa citeva luni dupa al doilea copil, dar din fericire mi-a trecut Eu oricum am avut un caz de baby-blues, adica plingeam de ma topeam de mai multe ori pe zi din diverse motive (citeodata si fara motiv )
Dupa citeva luni am revenit la normal, adica la firea mea destul de plingacioasa dar din fericire reusesc sa ma abtin in public (cu ceva exceptii).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Eu am citit undeva ca emotivitatea crescuta dupa nastere e pe baza hormonala si are insemnatate biologica pentru a mari atasamentul fata de bebe si a sensibiliza mama la dorintele si nevoile lui.

Sunt de acord, dar ma asteptam sa dureze atata timp cat bebele zice numai: uaaaa! uaaaa!! UAAAAA!!! cand intr-adevar tre' sa te sensibilizezi ca altfel iti iei lumea in cap. Dar acu' cand zice mama, apa, papa credeam ca va trece. Mai astept.

Un alt exemplu, ca sa nu ziceti ca reclama aia e arhi-sensibiloasa: plang la scena exodului din desenul animat Printul Egiptului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Daca ai plans la scena exodului ce ai sa faci la filmul "Hatchi" - povestea lui Hatchiko un caine atat loial?
Pe asta l-a plans fii-mea de s-a umflat.

Sau filmul 7 suflete? La asta am cam avut cu totii ochii inlacrimanti.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

'7 souls' l-am vazut inainte sa raman gravida, cred, pentru ca m-a emotionat dar nu am plans, stiu sigur. Despre filmul japonez am auzit doar. O sa ma uit si va zic ce-a rezultat.
Anticipand filmul pot sa iti zic ca am plans la cartile "Mihail, caine de circ" de mi-au sarit ochii si mi-am propus sa fac ceva ca oamenii sa nu mai chinuie animalele (cam de atunci nu m-am mai dus la circ decat la acrobatii umane) si la "Un colind/ o poveste de Craciun" a lui Dickens la care am plans in fiecare an de acum vreo 14-15 ani cand am inceput sa o citesc, de Craciun.

Mergi la inceput

P.S. Plang mai degraba la carti decat la filme, pentru ca pot sa ma transpun mai bine in pielea personajelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Cred ca am citit de vreo 10 ori Harry Potter si n-am reusit niciodata sa nu pling la moartea lui Snape . Si ultimul film la care am plins de la cap la coada a fost "Va, vis et deviens" a lui Radu Mihaileanu (nu stiu sub ce titlu a rulat in Romānia). Ma rog, ca sa fiu cit de cit la subiect, toate astea s-au petrecut dupa nasteri.

Mergi la inceput