Ce mi-as dori sa se predea in scoli?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

La caligrafie inveti ce invata Sabie Franta, din filmul "Hero". Arta, dusa pana la maiestrie.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

La caligrafie inveti ce invata Sabie Franta, din filmul "Hero". Arta, dusa pana la maiestrie.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Aha, deci dupa atitia pasonati de orele de caligrafie de la scoala, sa inteleg ca eu sunt singura pe aici care se plictisea de numa-numa, nu a vazut nici o arta si nici o maiestrie si nu a invatat nimic. Ba da, ceva am invatat, ca cei cu scrisul mic sunt defavorizati la faza cu "scrieti o pagina intr-o ora". Tinind cont ca primeam destul de scris ca teme acasa, nu am vazut nici pina azi rostul orelor de atunci. Nu am fost invatati feluri diferite de scris, nu am fost invatati despre frumusetea scrisului. Pur si simplu trebuia sa scriem literele ca in alfabetul standard. Nu a fost nimic creativ, nimic care sa recunoasca personalitatea. Pur si simplu reproducerea standard. Orele mele de caligrafie nu au avut nimic de a face cu filozofia asiatica sau cu aerul mistic al scrierilor calugaresti. Nu am invatat precum asiaticii sa simtim hirtia si sa scriem cu alte materiale. Asa ca eu ma bucur ca le-au scos din programa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am urat ora de caligrafie. M-am bucurat cand am vazut ca nu mai exista ca materie. Evident ca se face la clasele mici, dar nu e ora de sine statatoare ci inclusa in "Limba romana". Fiecare invattaoare are liberul arbitru sa insiste sau nu. La fiul meu - invatatoarea insista sa fie lizibil, nu neaparat frumos. Oare de cati ani n-am mai scris o pagina "de mana"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Eu as prefera sa o incurajez pe fie-mea (peste vreo 6 ani ) sa scrie scrisori/ felicitari - si sa faca si un desen ceva - pentru bunici, amici, verisori etc. Cred ca e mai usor de practicat caligrafia daca e amuzanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Eu sunt o pasionata a scrisului, de dragul scrisului. Imi place sa-mi aleg ustensilele de scris, ador sa scriu cu negru si-mi creste inima cand aud "Wau ce frumos scrii" Si acum am jurnal pe hartie, pe langa blog. De cand ma stiu am facut munca de secretara " hai scrie tu ca scrii frumos" si pt maica mea si taica meu, acum si pt sot....
Stiu ca e era scrisului pe calculator, dar caldura scrisului de mana a alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Sanziana, ce frumos ai scris despre scrisul frumos! Si eu simt la fel! Piciului meu chiar ii place sa ma vada cum scriu. Desi are doar 3 ani si jumatate si nu imi propun sa-l invat sa scrie (si cu atat mai mult nu as incepe cu literele de mana), m-a vazut de cateva ori cum scriu si de atunci imi tot cere sa scriu in fata lui si el sa ma priveasca

Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

De la scoala ma astept sa imi invete copilul sa se descurce la examene, sa ii formeze o cultura generala, sa ii formeze priceperi si deprinderi. Mi-ar placea sa o invete cineva sa fie puternica, sa nu sufere din orice prostie, dar nici sa isi piarda bunul simt; sa fie fericita, dar sa stie si sa ii bucure pe altii; sa ii pese, dar nu trecand peste propriile sentimente si interese; sa fie un bun prieten, dar nu fraierul oricarui profitor. Desigur, si eu ca mama am partea mea de implicare in aceasta educare a ei, pentru ca nu ma pot astepta ca niste straini pana la urma sa ii predea ce pot face si eu, acasa, ca parinte. Practic vorbind despre discipline de studiu, mi-ar placea ca si la noi copiii sa invete teatru, sa faca ore de gatit, sa invete lucruri practice, sa cante la un instrument, sa aiba o cultura in ceea ce priveste arta, in general.Mi-ar placea sa poata sa isi aleaga acel optional care nu e optional decat cu numele...Mi-ar placea ca ea sa poata studia in ritmul ei, ca in SUA, dupa modelul descris de Michelle, adica sa poate trece la un nivel mai avansat daca progreseaza mai rapid decat altii, nu sa stea sa se plictiseasca cat altii copie lectia...Mi-ar placea sa i se predea arta de a trai frumos...pentru ea si pentru cei din jur, dar stiu ca e imposibil...
Ca profesor si diriginte, vreau sa va spun ca se predau lectii de viata in scoala. Copiii mei au invatat , de-a lungul timpului, sa fie buni prin actele de caritate facute de noi; sa le pese de mediul inconjurator, prin actiunile de educatie ecologica; sa respecte istoria tarii si eroii, prin celebrarea zilei nationale; sa isi manifeste dragostea fata de arta, prin actiuni desfasurate in colaborare cu diverse institutii de cultura(muzee, biblioteci etc); sa nu accepte violenta de niciun fel; sa respinga tentatii care le pot fi ucigased(alcool, tutun, droguri).Desigur, nu putem fi nici noi perfecti si sunt multe aspecte pe care nu le putem acoperi, dar daca avem suportul familiei, cred ca totul va fi mai simplu pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Eu cred ca se pot obtine rezultate foarte bune daca exista vointa din partea parintilor, profesorilor, dar si a elevului.Daca cei 3 actioneaza in aceasi directie se obtin rezultate.Daca una din parti se implica mult mai putin apare si esecul si nepasarea si dezinteresul.

Legat de scris, caligrafie v-am dat exemplul cazului meu, fiind vorba de o pasiune innascuta. Parintii mei scriu normal, niciunul nu e pasionat, pot spune ca sunt in extrema, destul de dezorganizati in ale scrisului si arhivatului. Mie mi-a placut, am vazut ca ies in evidenta cu acest lucru, primind laude si am perseverat.
Tin minte ca in clasele mici la istorie la sfarsitul anului scolar ne-a dat o nota pe caiet. Aveam un caiet impecabil de notite, dar l-am mai copiat inca o data......Nu credeam ca voi reusi sa-l copiez si imi ziceam daca nu voi reusi il voi duce pe cel care il aveam. Am avut o vointa de fier, nu a stiut nimeni ca l-am copiat, aveam ore dupa masa si dupa ce plecau ai mei la serviciu ma apucat de scris.

Miri exact acelasi lucru l-a observat si baietelul meu cel mare: "ce frumos pui literele pe hartie, parca alearga unele dupa altele" scriu aplecat spre dreapta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

aici au cursuri in care invata despre buget personal, banca(cum sa iti faci cont, ce fel de cont)...de ce e bine sa ai bani pusi de-oparte...cum sa-si dramuiasca banii

cursuri in care invata despre cariera care vrea sa o urmeze. astfel studiaza domenii de activitate, structura, cerintele pietii de munca, salarii, posibilitati de progres in acel domeniu etc...incat in clasele de liceu sa stie pe ce domeniu se duce si de ce si daca ar fi bun in acel domeniu.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

teatru , curs de desn pe bune si muzica cu profesori nu cu ,,doamna

Mergi la inceput