Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (50)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefyapost spune:

Citat:
citat din mesajul lui catank

Mamici, voi cu ce solutie spalati ''vesela'' lu'bebe? Apa si...? Le mai sterlizati apoi? ...ligurita, borcanas, castronel...etc?

Scuze daca ati mai discutat despre acest subiect...

Dumnezeu este autorul sufletului, El m-a binecuvintat cu ...un suflet IOANA
“Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.” – Arsenie Boca

lingutitele,vasele si jucariile din plastic cu apa si detergent de vase...clatite fff bine...bibe si suzetele inca le sterilizez,dar mai rar...de obicei le bag la 2 zile..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catank spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefyapost

Citat:

ally, stefiapost Multumesc!

Borcanase de la avent???din farmacii sau???unde sa ''alerg''dupa ele?

p.s. am atasat si ceva foto....diverse

ce am vazut eu????!!!! o comoara cu niste okisori in care te ineci!!!!!
si tzatzica aia!!!!!!!!!
te invidiez pt lapticul bin pe care il dai puiutei!!!!!

cea mai fericita de cea mai frumosa si sanatosa printesica Christina Gheorghia

9.03.2011

Multumesc tare mult! Ma bucur si eu ca am laptic, ...ma mir ca in ultima perioada am fost tare agitata, si totusi....este destul.
Am consumat ceai de lactatie in ultimul timp...si vad ca a fost ok...

Mai am si eu o BIG PROBLEM...Diversificarea!

Dr mea, mi-a recomandat sa incep div. la 3-4luni, chiar daca alaptam. Eu am refuzat...si acum e cam ''ciufu'' si mi-a spus in linii mari ce sa-i dau...''ii dati mar, apoi banana, apoi mar cu biscuiti...apoi supa, carne, oua peste, ficatei si cam asta e.
I-am multumit, si am facut stinga imprejur.
Na, poftim cultura.... cu ce sa incep eu acum? Dupa schema cui sa ma iau, tinind cont ca a papat doar lm pina acum. Pe 1 oct vreau sa incep (6 luni). Oare trebuie sa ''grabesc'' un pic includerea alimentelor, sau cum sa fac? Sa-mi urmez intuitia? si dorinta Ioanei?

Deci, ...suc de morcov 2-3 zile (5-10-15ml)e ok? Apoi, marcu morcov iar 2-3 zile (15-20-30ml)sau cum? Apoi, ...supa?as trece direct la legume pasate, fara zeama chioara...prima supa din ce sa fie?cite legume? morcov, albitura, ceapa?atit? fara cartof in prima faza? sau fac supa din doua legume?Fetelor sunt varza Imi vine sa-i dau Ioanei sin pina la 2 ani. Of.....cine ma lumineaza si pe mine? La dr nu ma mai duc, la alta nici atit...
Deci..?! Ce papa Ioana mea pe 1?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui stefyapost

Citat:

ally, stefiapost Multumesc!

Borcanase de la avent???din farmacii sau???unde sa ''alerg''dupa ele?

p.s. am atasat si ceva foto....diverse

ce am vazut eu????!!!! o comoara cu niste okisori in care te ineci!!!!!
si tzatzica aia!!!!!!!!!
te invidiez pt lapticul bin pe care il dai puiutei!!!!!

Multumesc tare mult! Ma bucur si eu ca am laptic, ...ma mir ca in ultima perioada am fost tare agitata, si totusi....este destul.
Am consumat ceai de lactatie in ultimul timp...si vad ca a fost ok...

Mai am si eu o BIG PROBLEM...Diversificarea!

Dr mea, mi-a recomandat sa incep div. la 3-4luni, chiar daca alaptam. Eu am refuzat...si acum e cam ''ciufu'' si mi-a spus in linii mari ce sa-i dau...''ii dati mar, apoi banana, apoi mar cu biscuiti...apoi supa, carne, oua peste, ficatei si cam asta e.
I-am multumit, si am facut stinga imprejur.
Na, poftim cultura.... cu ce sa incep eu acum? Dupa schema cui sa ma iau, tinind cont ca a papat doar lm pina acum. Pe 1 oct vreau sa incep (6 luni). Oare trebuie sa ''grabesc'' un pic includerea alimentelor, sau cum sa fac? Sa-mi urmez intuitia? si dorinta Ioanei?

Deci, ...suc de morcov 2-3 zile (5-10-15ml)e ok? Apoi, marcu morcov iar 2-3 zile (15-20-30ml)sau cum? Apoi, ...supa?as trece direct la legume pasate, fara zeama chioara...prima supa din ce sa fie?cite legume? morcov, albitura, ceapa?atit? fara cartof in prima faza? sau fac supa din doua legume?Fetelor sunt varza Imi vine sa-i dau Ioanei sin pina la 2 ani. Of.....cine ma lumineaza si pe mine? La dr nu ma mai duc, la alta nici atit...
Deci..?! Ce papa Ioana mea pe 1?

eu nu te pot ajuta...si nu pt ca nu stiu,dar stiu pt a mea... eu cred ca cel mai bine e sa citesti tot ce gasesti,sa asculti toate sfaturile,sa ceri cat mai multe sfaturi(si de la dr si de la mamici) si apoi sa iti asculti bebicul si pe tine... sigur nu vei lua o decizie gresita...

daca citesti pe net vei da de 5000 de solutii si sfaturi si toate diferite..pe mine m-au bagat in ceata...
eu asa fac..cer sfaturi aici,cer dr-lui,prietenelor, lu' nea goagal si ajung la o concluzie (a mea) pe care o pun in practica

nu stiu cat de bun e sfatul meu,dar asta e..altul n-am

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

madutza ce de treaba ai facut....ai avut spor.
la noi dimineata este foarte rece, noi iesim pe la 8.45 de obicei si crede-ma ca vin cu mainile bocna in casa. ne imbracam bine . la pranz insa este cald de poti merge si in tricou, dar la umbra tot frig este. seara este racoare, nu rece tare ca dimineata.

deci asa, Sophia de strumphitza este calduroasa. chiar mi se paruse tare dezbracata. eu asa o scoteam pe Anastasia cand afara era super cald peste 30 grade.

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyLaur spune:

Catank, ceea ce a postat Stefy de la avent folosim si noi.Sunt borcanase de la Avent de 180 si 240 ml si eu am dat pe ele 28 de euro(pe 20 buc).Le-am gasit intr-un magazin special su lucruri pt bebei dar sunt tot mai des in farmacii, in aproape toate.In legatura cu spalatul veselei,eu le spal cu apa de la robinet si detergent de vase normal,binenteles clatite mega bine iar biberoanele sterilizate de 3 ori pe sapt.Acum la intrebarea cu primul meniu al diversificarii iti sp cum am procedat eu iar tu faci cum crezi.Am fost sfatuita ca pt inceput sa fierb in 1L de apa 1 morcov+1cartof+un dovlecel timp de aproape 2 ore la foc mic.Pediatra mi-a sp sa ii dau doar zeama rezultata din fierbere pt inceput dar binenteles ca am zis ca ea si am facut ca mine,respectiv am fiert cele enumerate si timp de 3 zile am pasat dor morcovelul,urmatoarele 3 dovlecelul si apoi cartoful.Dupa ce a trecut de faza asta cu 3 zile cate o saingura leguma am inceput sa le combin.Acum in piureul asta pun branzica de casa,ulei de masline.Pentru inceput este super suficient!

Ally , Mami fericita de bebe Eduard Andrei !!! (02.04.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryM85 spune:

buna!Miki problema cu trezitul des poate sa fie de la dintisori verifica poate ii ies dintisori. Asa am patit cu a mea zilele astea si cand ma uit ii ies dintisori de sus ca cei de jos au iesit demult.

mami fericita de Alexandra Mirela(06.04.2011)

Mergi la inceput

Lavinia,ce mai faci? In ce stadiu mai este casuta?
Roxy,gata mancarica?Ce ai facut bun?
Madutz,cum este fara copilasi acasa?Banuiesc ca nu ai timp sa simti la cat ai trebaluit astazi prin casa/curte/magazie.
Strumpitz,calatorie placuta si te asteptam cu poze muuulte!
Simonelu,ce mai faci scumpa mama?Ce mai fac minunatii tai copilasi?S-au acomodat cu programul de scoala:trezit devreme etc?
Stefy,scumpa nu stiu sa iti rasp laintrebare dar posibil sa fie de la dintisori.Nu fii suparata ca nu este nimic grav ca nu papa mancare solida,este ceva temporar.
Deea,la multi ani cu intarziere! Te astept cu sampania aia receeeeeeeee!
Cami,te-ai mai linistit in privinta greutatii Petrei?Cum te mai descurci cu ele?
Scrish,week. placut la munte. Ps: este minunat micutul Luca!
Delia,abia astept sa trimiti poze recente cu superbele tale fetite!
Yoni,felicitari pt reusita Sarei!
Pisuc,in cateva zile puiutii nostrii fac 6 lunite! Iti vine sa crezi?
Viss,nu ma satur sa iti privesc minunile!Sunteti geniali...va admir cu mare drag!
Micky,cum se mai simte Vlad? Esti o mama eroina..ti-am mai sp asta!
Irinuca,ce mare s-a facut Daria si este tare frumoasa.Eu nu imi dau seama nici acum cu cine seamana mai mult..parca sa zic ca ,cu tati.asa-i?
Andreea,ne este dor de tine,de voi! Ce mai faceti? Rares ce mai face nou?Cum stati cu dintisorii?
Lalely,imi place super mult poza cu micutul cand face baita...este asa dulce si linistit1Banuiesc ca savura momentul.

Sigur am uitat pe careva dar ma lasa neuronul!

Va puuuupam mult pe toate!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AllyLaur

Lavinia,ce mai faci? In ce stadiu mai este casuta?
Roxy,gata mancarica?Ce ai facut bun?
Madutz,cum este fara copilasi acasa?Banuiesc ca nu ai timp sa simti la cat ai trebaluit astazi prin casa/curte/magazie.
Strumpitz,calatorie placuta si te asteptam cu poze muuulte!
Simonelu,ce mai faci scumpa mama?Ce mai fac minunatii tai copilasi?S-au acomodat cu programul de scoala:trezit devreme etc?
Stefy,scumpa nu stiu sa iti rasp laintrebare dar posibil sa fie de la dintisori.Nu fii suparata ca nu este nimic grav ca nu papa mancare solida,este ceva temporar.
Deea,la multi ani cu intarziere! Te astept cu sampania aia receeeeeeeee!
Cami,te-ai mai linistit in privinta greutatii Petrei?Cum te mai descurci cu ele?
Scrish,week. placut la munte. Ps: este minunat micutul Luca!
Delia,abia astept sa trimiti poze recente cu superbele tale fetite!
Yoni,felicitari pt reusita Sarei!
Pisuc,in cateva zile puiutii nostrii fac 6 lunite! Iti vine sa crezi?
Viss,nu ma satur sa iti privesc minunile!Sunteti geniali...va admir cu mare drag!
Micky,cum se mai simte Vlad? Esti o mama eroina..ti-am mai sp asta!
Irinuca,ce mare s-a facut Daria si este tare frumoasa.Eu nu imi dau seama nici acum cu cine seamana mai mult..parca sa zic ca ,cu tati.asa-i?
Andreea,ne este dor de tine,de voi! Ce mai faceti? Rares ce mai face nou?Cum stati cu dintisorii?
Lalely,imi place super mult poza cu micutul cand face baita...este asa dulce si linistit1Banuiesc ca savura momentul.

Sigur am uitat pe careva dar ma lasa neuronul!

Va puuuupam mult pe toate!

te pupa christina!!!!

Mergi la inceput

”Te pupa Jean„??? Si noi pupam mult superba cipriota cu ochisorii nergii, negriiiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madu81 spune:

Eu tot cu apa de la robinet si detergent de vase spal 'vesela' lui Adam. Folosesc un burete special pentru lucrurile lui si le clatesc foarte bine, le pun la scurs pe prosoape de unica folosinta si gata, astea sunt singurele precautii. Biberoanele si suzetele le sterilizez de doua-trei ori pe saptamina.

Catanka, referitor la diversificare sunt perfect de acord cu ce a scris Stefy mai sus. Nici mie nu mi-a explicat mare lucru la doctor, asa ca m-am bazat pe sfaturile mamei, retetele de pe forum scrise de fete, scheme de diversificare de pe net si cam atit. Pentru inceput, mergi cu supa simpla din morcov, dovlecel si radacina de patrunjel, nu ai cum sa dai gres. Da-i supa strecurata prima data si dupa aceea paseaza legumele - incepe cu morcovul, din cite am citit e recomandat asa, apoi dovlecelul. Mai incolo ii adaugi si cartofior, piept de pui, un pic de orez - sa fie mai hranitoare.

Mergi la inceput