Strugurasi S-O 11-Haideti fetele!(115)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Off Zubi si eu astept s-o vad ,dar mi-e asa frica sper sa fie bine .
Contractiile inca persista si bebe e cam miscacioasa ba se impinge in coaste ,ba isi ridica funduletul
La mine nici urma de sangerari sau dop ,acum stau si astept sa vad ce-o sa fie

38+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellena_d spune:

Lena C eu sunt pe 26 ianuarie, de ziua impuscatului
Voi fetelor beti ceai de chimen si anason ca eu ma "chinui" cu 2 l de ceai/ zi.La Petru au inceput durerile de burtica de la colici, si avem si o pb zic eu destul de mare. El este un lenes de fel si nu vrea cu nici un chip sa scoata bacul dupa masa, oricat l-as tine pe umar, oricat l-as bate pe spate. Il asez apoi in patut pe stanga si regurgiteaza putin si dupa 15 min il intorc pe dreapta (asa mi-a zis pediatrul).
Inca ceva, el trage multe parturi si se screme si geme si se inroseste cand face caca....e normal? tot colicii sunt cei ce nu-i dau pace? ?Of, as vrea sa stiu cum il pot ajuta mai bine contra colicilor mai ales noaptea cand ma tine treaza de la 1 la 5 orice i-as face. In orele alea il alint, il pun la san, ma plimb cu el prin casa, tipa saracul si se inroseste tot si mi-e asa mila de el cand il vad cum se chinuie.

Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Neatza!!
O cafea? Un suculet,laptic,ceai,ceva? Noi suntem treze de la 5.50 ,acum zambim frumos stand in budunica goala . E oparita la fundic si nu mai stiu cu ce sa o dau sa ii treaca, ii trece o zi -doua si iar se irita.

Stefy felicitari ! Bun venit Maximilian .
Alayna hai mamico ,curaj ca au nascut atatea femei si au fost bine, si tu o sa fii la fel ! Acusica ne arati pozici cu frumusica a,care este un copil perfect,ai sa vezi ca nu e nici scunda nici slabuta, pun pariu ca are 50-51 cm si cel putin 3000 gr !
Hellena ai dreptate ,aici gasim de fiecare data pe cineva care sa ne raspunda din propria experienta la intrebari si sa ne linisteasca atunci cand ne impacientam. Cu plansul acela noaptea nu te pot ajuta, si noi avem perioade in care imi plange rau,se inroseste si tipa,se inconvoaie ,se arcuieste , isi inclesteaza pumnisorii si plange din toti plamanii. Nu imi ramane decat sa fiu cat de calma pot,sa o legan,sa ii verific a mia oara pampersul,degetelele sa nu aiba vre-un fir de par intre ele sa o deranjeze, ii verific hainutele de pe piele sa nu aiba vre-o portiune aspra,sa nu ii fie prea cald sau frig,sa nu fie lumina prea puternica ,sa nu o usture iritatia de la fundulet... o gramada de "sa". O pun la san dar nu de fiecare data cand plange,am inceput sa imi dau seama cand plange de foame sau din alte cauze.
Cand pe stanga cand pe dreapta il asezi ca sa i se formeze capusorul frumos sau pentru regurgitat?
Eu beau ceai toata ziua,ajung si la 3 litri numai de ceai ,nason,chimion, fenicul, musetel, si ce mai au ceaiurile de colici si pentru alaptare...
Eu zic ca e normal sa se screama si sa se inroseasca,iar parturile iar sunt normale , mai bine sa ii faca pampersul precum motoreta decat sa il doara burtica .

Va pupic,ma apuc de calcat,ca mi-a adormit printesa . Un we placut va doresc!

Eu propun caa postarile Ionelei cu invataturi despre alaptat, regurgitat , reflux si alte invataturi sa ajunga intr-un folder special , la care sa aiba acces toata lumea care citeste aici ,ca la un moment dat se repeta intrebarea si ar fi mai usor de dat un raspuns .

Gravidutele pe ultima suta de m ce faceti? Cum va este?
May mai ai putin ,o zi la mijloc si gata iti vezi minunea! Ce iti veni cu neintorsul? Cum sa fie probleme cu bebele care sa il faca sa nu se intoarca? De mii de ani se nasc copii cu fundul la lume si au fost sanatosi . Sotul ce zice ? Nu i se taie picioarele cand stie ca o sa aiba o printesa acusica?

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Lali incearca cu crema de galbenele de la Fares, noi am scapat in 1 zi de rana ( asa era de oparita) .. e vreo 3 lei cutiuta..
sunt de acord 110 % pt Folderul Ionela..

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Lali parca m-ai descris pe mine noaptea cu "controalele" , exact asa fac si eu.
O intrebare vis a vis de lapte, atat cel matern colectat dupa mulgere cat si LP. La temp. camerei cat are voie sa stea laptele in biberon?
Dr. a zis ca LP 2 ore si laptele matern dupa mulgere sa il bag la frigider si apoi sa il incalzesc in bain-marie.

Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !

Mergi la inceput

Petru stranuta des intr-o zi si si sughite de vreo 2 ori/zi. De sughitat ....asa facea si in burtica, acum pot intervenii sa ii opresc sughitul; ii dau o gurita de lapte si e ok, insa cu stranutul nu sunt eu impacata deloc. De ce asa des? Si nu pare sa-i fie frig. Hmmm....

Extrem de buna ideea cu folderul, Ionala este o mina de aur atat pt noi cat si pt toti cititorii forumului desprecopii.com

Mergi la inceput

edit: Ionela
scuze draga mea, te-am botezat fara sa vreau (se resimte oboseala de dupa o noapte nedormita ) ramane sa dau porcul de Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Mneatza

LALI , ma gandisem si eu la un folder ceva, dar apare o problema: desi sunt "capitole"clare unde se incadreaza fiecare intrebare, fiecare e personala. Raspunsul trebuie sa fie personal. E greu cand esti cu frica sa cauti si sa vezi rational unde se incadreaza problema ta. Raspund fiecareia pentru ca desi problemele seama nu sunt identice. Nu ma deranjeaza sa se faca un folder dar multe mamici au nevoie mai mult de incurajari si asigurare ca e ok ce fac ele.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Hellena, copiii elimina mucozitatile[EDIT: mucozitati = secretii normale, nu indica raceala] cu ajutorul stranutului. E tot atat de firesc precum sughitul. Nu te ingrijora. Ca si sughitul, peste cateva luni stranutul e posibil sa devina un motiv serios de ras pentru bebe

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Ionela eu ma gandeam la ceva de genul "intrebare-raspuns" si sa punem intrbarile care se pun cel mai des,sau pe care ni le-am pus fiecare si le-am gasit raspunsul in raspunsurile tale. Oricum,citind sfaturile pe care le-ai dat altor fete poate cineva se lumineaza.
Seidana am de galbenele si de la fares si plafar , bepanthene,lanolina,vaselina cosmetica, ulei de masline fiert,sudocrem,pasta petrini,crema cu zinc de la nivea. Nu vreau nici sa o dau cu toate, o dau cateva zile cu aceeasi crema , apoi daca nu face bine dau cu alta,daca face rau opresc imediat.

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput