Bulgarasii de ianuarie-februarie 2012(20)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

Alina ce frumos ca vine buni la voi. Mie mi-e tare dor de buni a mea, dupa o viatza chinuita si 8 copii crescuti in vaduvie e cea mai inteleapta si calma persoana din lume.

filmulet despre alaptat cu bebe scump si somnoros
http://www.youtube.com/watch?v=Zln0LTkejIs

gravidutza 22+ de bebitza Gruitza

A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ica7 spune:

buna fetelor,

felictari pentru prima pagina. e super!si bun venit burticilor noi. abia asteptam sa auzim si povestile voastre.
acum vreau sa va dau cateva detalii referitoare la concediu pre si postnatal si concediu crestere copil.
concediul total pre si postnatal este de 126 zile (concediu medical). concediu postanatal obligatoriu este de 42 zile.
deci concediul de 126 zile poate fi impartit oricum, important este ca dupa nastere sa fie minim 42 zile.
in perioada concediului medical pre si post natal avem mai multe avantaje: ni se face media pe ultimele 6 luni-deci daca ati avut prime, sau alte bonusuri se iau in calcul-, chiar daca se ia 85% dn aceasta suma nu se plateste impozit pe salarii, somaj, as sanatate, se plateste doar contributia la pensii care se calculeaza la salariu minim care a fost in calcul la intocmirea bugetului - 10.5%(contributia)*708(salariu minim)=74 lei. deci din media veniturilor nete pe ultimele 6 luni se calculeaza 85% si se scade 74 lei. asta e suma pe care o luati.
cel mai bine ar fi daca aveti posibilitatea sa le dati colegelor de la salarizare sa va faca un calcul cum este mai avantajos sa vi-l luati.
dupa ce se termina concediul medical intram in concediul de crestere al copilului.indemnizatia se acorda de catre primarie. aici avem 2 variante. fie alegem sa luam ccc (concediu crestere copil)pana implineste copilul 1 an si indemnizatia este de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni (nu poate fi mai mica de 600 lei si mai mare de 3400 lei), fie alegem sa stam in ccc pana implineste copilul 2 ani si se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor pe ultimele 12 luni (nu poate fi mai mica de 600 lei, dar nici mai mare de 1200 lei).
mai este un aspect demn de luat in calcul. in cazul in care alegem sa stam acasa pana ce implineste copilul 1 an si in aceasta perioada obtinem venituri supuse impozitului , avem dreptul la un stimulent de insertie lunar de 500 lei pana cand copilul implineste 2 ani. Cu alte cuvinte, daca ai ales sa stai acasa pana implineste copilul 1 an si tu te intorci mai devreme la munca, de exemplu cand copilul are 11 luni, primesti suma de 500 lei/ luna de la primarie pana implineste copilul 2 ani.
sper ca aveti rabdare sa cititi tot ce am scris. nu am vrut sa ma lungesc, dar nu am stiut cum sa scriu mai pe scurt.
daca mai aveti intrebari, in masura in care ma pricep si pot sa va ajut, voi raspunde cu drag.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jonesy

Pentru admin:
Acum ne-am bucura sa ne treci si pe noi pe listuta.... DNP 25.2.2012. azi facem 18 saptamani. Multumim frumos.

Nu adminul trece in listutza...ci noi care scriem aici si care ne pricepem cat de cat.ne logam cu contul comun ian.feb2012 si lucram la listutza.pana acum sunt eu si lexi.Alina_anto spunea ca se mai pricepe..
daca mai vrea cineva...e liber si binevenit!

acum...daca esti buna..da-mi data ta de nastere.daca nu vrei o ok...nu-i cu suparare!

daca mai e altcineva care nu e in listutza inafata de Johnessi si Torrino...sa imi reaminteasca aici sau pe PM!

ica...multumim pentru lamririle amanuntite!cred ca voi posta explicatia ta pe prima pagina,daca esti buna sa indici si un linlk la textul exact din lege...iti multumesc.si eu am citit-o acum doi ani..dar nu mai tin minte care e!

*Blackmoon Lady 20+cu un omuletz colocatar si lipistocul meu iubitRebecca
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ian.feb2012 spune:

gata!

sa aveti o seara buna!!!

Leeeeeeeeeeeeeeeeeexi...unde esti, draga mea?Ce ai patit???Sper ca esti ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursulet33 spune:

am gasit un articol interesant apropo de preturile la nastere, stat vs privat. mai relevant pentru fetele din Bucuresti, dar cred ca e util pentru toata lumea

http://www.reclamamascataatentie/nastere/pregatire-nastere/Cat-ne-costa-nasterea-a6072.html#Maternitatea_Polizu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ica7 spune:

E vorba de OUG 96/2003 privind protec#539;ia maternitatii la locurile de munca si OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunar#259; pt cre#537;terea copiilor

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Buna seara fetele!!

Am avut o zi pina, cu plimbari, etc etc. Sunt franta, dar am intrat sa va salut si sa va doresc un we minunat!!!

Lady, din cate stiu eu Lexi e in Romania, nu are cum sa intre pe net.. aaa si felicitari pt cosmetizarea primei pagini!!

Bine ai venit, mamica Jonesy!

Nu mai stiu cine ne intreba, parca bulinutza de numele baietelului.. Mie imi place ROBERT-ANDREI. Asa am vrut sa se numeasca baietelul nostru, care intre timp s-a transformat in fetitza s am numit-o Sara-Maria. Acum cred ca il vom boteza Robert-Cristian...nu ne putem hotari inca.

Eu, desi am mobila de la Sara, s-a oferit o buna prietena sa imi dea mobila baietelului ei. E superba, alba cu verde si are patut mare cu comoda, un sifonier mare, doua spatii de depozitare si o comoda separata. Asa ca nu o sa mai aduc patutul Sarei de la Breaza.
Daca la sarcina cu Sara nu s-a oferit nimeni sa imi dea/imprumute ceva, acum, cand mai am si eu cate ceva se inghesuie toata lumea
Saptamana viitoare cred ca merg si la prietena care imi da caruciorul si cosul pt bebe sa il vad eu aici, in casa

Gata, fug sa ma odihnesc si sa imi schimb semnatura, azi am implinit 23 sapt
Noapte buna burtici!

Alina 22+cu si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Citat:
citat din mesajul lui catiushor

Alina ce frumos ca vine buni la voi. Mie mi-e tare dor de buni a mea, dupa o viatza chinuita si 8 copii crescuti in vaduvie e cea mai inteleapta si calma persoana din lume.

filmulet despre alaptat cu bebe scump si somnoros
http://www.youtube.com/watch?v=Zln0LTkejIs

gravidutza 22+ de bebitza Gruitza

A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!

Alina 22+cu si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Lady - multumim pentru cosmetizarea primei pagini. Mie imi place foarte mult .
Ica - multumim pentru info despre concediu. Eu chiar daca sunt la a doua sarcina aveam nevoie de un update.

Fetelor , dupa cum va povesteam, duminica sunt nasa. Astazi am probat rochita mea lunga turcoaz programata pentru seara si...si... imi este fixa. Sper sa nu plesneasca pe mine. Nici nu stiu cum o sa stau pe scaun toata noaptea, ma strange la burtica . Nu imi vine sa ma duc maine sa caut alta. exact de momentul acesta imi era teama. Mi-a crescut foarte mult burtica. Ce ma fac ?

in 20+ si mami de David 16.06.2008
Evolutie David

Bebe David Adrian 16.06.2008

Evolutie Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anahadasa spune:

Buna dimineata!
Ica, multumim mult pt lamuririle detaliate, foarte utile!
Nicole, multa distractie la sarbatoare, sa va simtiti bine!
In legatura cu lucrusoarele pt camera copiilor,asa cum spunea si Alina, si noi avem multe de la primii doi, insa am si primit foarte multe in perioada asta. Adica toate hainutele, cadite, olite, jucarii, avem doar un patut deocamdata, insa cred ca pana in luna a treia o sa ne descurcam. Pana atunci mai facem rost de unul.. Noi n-am prea cumparat, mai nimic... Pana si sticlute si suzete am primit, noi, impachetate. E drept ca am cumnate, cunostinte care au nascut recent si ne-au cam aprovizionat, pt ca sa iei totul nou, cu preturile si salariile de astazi, cine isi permite...
Sa aveti un week-end superb!

Ana, mami de Darius (2005), de Sara (2007) si de gemeni + 23

Mergi la inceput