Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 5

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

buna fetele

marci_mami felicitari pt rezultatele bune de la DT
Lorym sorry de greturi, poate in curand scapi de ele
amy insanatosire grabnica

pup burticile si strengareii

Monica, fericita 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Buna fetelor, ce mai faceti?

Am vazut ca ati trecut pe Femibion/Elevit... asta era si dilema mea acum, ce sa iau? La prima sarcina am luat Centrum materna, dar azi la farmacie mi-au zis ca nu se mai fac. Farmacista mi-a zis de Femibion, dar mi se pare f scump, sa dau 70 lei/luna. Deci cred ca merg si eu pe Elevit...

Si eu sunt in cautare de haine, dau o tura diseara prin cateva magazine, nu-mi place sa cumpar online, prefer sa vad si sa probez inainte. Sper sa gasesc ceva, mai ales pantaloni... ca nu mai am decat o pereche in care ma simt bine, si aia de la prima sarcina. Altceva nu pot folosi de la prima sarcina, ca burta mare a fost in perioada calda a anului, adica exact invers.

Sarcini usoare va doresc!
Irina, 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

apropo de Femibion si mie dr cand am fost la eco in Ro la 6 saptam mi-a dat sa iau Femibion 1 si mi-a zis sa nu mai iau acid folic pt ca e si in Femibion. deci daca luati alte vitamine care contin si acid folic nu cred ca are rost sa mai luati si separat

Monica, fericita 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:

eu nu iau decat ac folic si calciu.
de cand am ramas au fost o insiruire de evenimente aiurea si n-am reusit sa ajung la ginecologul meu.(am obtinut programare -n-am ajuns k eram in spital cu puiu mare,mam reprogramat, dar nu am fost externati decat dupa 7 zile ,am plecat din oras la Sibiu- la un pediatru in care am mare incredere cu Alex-neam intors dupa 2 saptamani, apoi dr a plecat in concediu a stat mai mult de 1 luna si in sfarsit am obtinut o programare pe 17)Aveam si la Sb un ginecolog f bun care mi-a supravegheat sarcina cu Alex, dar cand am ajuns noi el plecase in concediu.
intre timp am fost la alt dr sa fiu sigura de sarcina si k totul este ok dar se pare ca dr respectiv nu era prea interesat mi-a fac eco a spus k totul e ok, k nu tre sa iau nimik am intrebat de ac folic a spus ca da ar fi bine sa iau dar daca mananc verdeturi nu e necesar. Nu am mai avut curaj sa incerc la alt dr deoarece nu stiam peste ce dau.
in prima sarcina am incercat sa iau elevit dar nu l-am suportat si nu am luat decat ac folic si ca+mg, si am avut si duphaston pana la 7luni.am avut probl la nastere si am ajuns la cezariana si sunt stresata k merg pe 13 saptamani si nu am reusit sa vb cu dr meuuu.
medicul de fam e varza, dupa cate vad mai nou si nu mai am incredere in el.(mi-a spus ia cate un nurofen cand te doare rau capul dar nu face abuz)
sper k nu va stresez cu ale mele dar incerc sa ma linistesc cumva si nu pot.singura persoana care ma calma(sotul meu) e plecat la munca si nu vine acasa decat peste vreo luna sau 6 saptamani.

Iaiu, mami de Alex (25.11.2009) si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ralutzy, de nurofen nu stiu, dar stiu sigur ca ai voie paracetamol, maxim 3 pe zi. In afara de dr. meu, am verificat si la FDA la americani si la NHS la englezi (agentiile lor de sanatate) ca e voie in sarcina.
O sa faci dublu-test? Ca e cam vremea.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_night spune:

Buna seara,

Imi cer scuze ca dau buzna, vreau doar sa va atrag atentia asupra unor evenimente deosebite care se desfasoara week-end-ul care vine cu ocazia Saptamanii Internationale a Bebelusilor Purtati.

Sambata intre 16.00 si 19.00 avem o serie de workshop-uri care de desfasoara in sala de sport a Scolii nr. 30 Grigorie Ghica Voievod (str. Laptari Tei nr. 23 - zona D-na Ghica). Pe langa discutiile anuntate, veti putea testa toate sistemele de purtare existente si va fi si o tombola pentru participanti

Duminica avem dimineata (10.00 - 13.00) un atelier despre cum sa iti confectionezi singur un wrap/sling/mei-tai la Pravalia Parintilor (str. Muzelor nr. 9), iar dupa-amiaza un eveniment surpriza in parcul IOR (urmariti blog-ul pentru ora exacta) - va fi super-fun!

Detalii despre program AICI.

Si avem si CONCURS de poze cu premii super (o manduca, o boba, un mei-tai si un sling cu inele :))! Grabiti-va, se primesc poze doar pana maine seara.

Si un alt CONCURS pentru cei cu talent la scris, cu premiu o protectie de 4 sezoane pentru bebelusi purtati.

Va asteptam cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pdv spune:

sunt ori prea stresata ori ceva chiar nu e in regula cu bebelina mea.

- sunt in aproape in 19 sapt, la a doua sarcina si tot nu o simnt miscand, am avut o data pe la 15 sapt impresia ca as simnti dar de atunci ...pauza
- nu mi-a prea crescut burtica si parca au disparut toate simptomele de sarcina adica: nu mai sunt obosita, nu ma mai tine nimic cand il iau pe Andy in brate ( bb1 ), nu am arsuri pe esofag cum aveam cu Andy in aceeasi perioada- stiu ca erau din cauza parului care ii crestea,nu stiu.. dar simnt ca ceva e ... in neregula
- astept rezultatul la amnio inca, probabil sapt asta il voi primi sau cel putin asa sper!
- visez numai tampenii si atat eu cat si sotul avem un sentiment de teama care a pus monopol pe noi si ne gandim in sinea noastra la tot ce e mai rau
- Ma gandeam sa ma duc la un control la dr meu dar as vrea sa astept rezultatul de la amnio mai intai. Alte analize nu am mai facut fiindca nu sunt nici gratis si nici nu ma simnt rau in vreun fel
- la 20 sapt as vrea sa fac eco morfologica fiindca ma gandesc ca ar fi suficient de dezv pt a se vedea daca e vreo problema

Aceasta stare o fi din cauza stresului provocat de asteptarea rezultatelor sau e cam normal sa fiu asa dat fiind ca e a doua sarcina si eu inca nu am simntit primele batai ale lui bebe?

Va pup fetele!

18+6 zile si mami de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

irinaelena, eu am gasit hainute de gravida pe bdul Stefan cel Mare , chiar cand intri pe bd de la Obor , pe partea dreapta la cativa metri este o firma "ROCCO". Acolo au un placaj mare cu articole gravide rosu. Au si sitge pe net dc te uiti. Eu am luat o pereche de pantaloni de acolo de stofa la vreo 100 lei.

oanapdv, eu zic sa fii linistita, poate e bebe mai silentios si nu il simti. Fa un eco la urgenta dc vrei sa stai linistita. Hai,

Fetele, dar nurofenul nu contine ibuprofen? Eu stiu ca nu avem voie. Eu acum pt gat iau ampicilina, paracetamol, tantum verde, badijonari cu albastru de metil.Aveti grija ce medicamente luati, ca nici farmaacistele nu au toate habar.

Multumesc Bunului Dumnezeu!
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Ralutzy, si daca n-ai reusit sa vorbesti inca cu medicul tau ai vorbit cu altul, ai facut o echo, daca ti-a spus ca totul e ok...incearca sa te linistesti. Sper sa reusesti sa-ti intalnesti medicul cat de curand si sa fie totul ok.

Oana, daca simti ca ceva nu e ok, sau daca sunt aspecte care te streseaza, fa repede o vizita la medic si lamureste care e situatia: daca cumba e vreo problema (dar iti doresc din suflet sa nu fie)poate se poate rezolva; si daca nu e nici una, cel putin stii si tu si nu te mai stresezi fara motiv.
Dar presupun ca daca astepti rezultatele la amniocenteza ai fost de curand la medic, nu?

Cu medicamentele sincer mie mi-e frica sa iau ceva si le evit atat timp cat e posibil; cand nu se pot evita...ce mai poti sa faci? sa ai incredere in medici si sa te rogi lui D-zeu sa fie ok.

Azi merg si eu la echo sa vad ce mai face bebe... sper din suflet sa fie ok, si atunci vreau si eu pe listuta .
Insa intre timp sufar de un stres ingrozitor si daca iar e rezultatul pe nicaieri, de genul inca o ok, dar totusi nu e totul ok si nu stim ce poate fi si hai sa mai facem n investigatii...cred ca o iau razna

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikoniko spune:

Buna dimineata, fetelor
Ralutzy, schimba medicul!!! NU E VOIE NUROFEN IN SARCINA! Doar paracetamol simplu(fara sinus sau alte tampenii), si nici cu ala nu trebuie exagerat.
Amy, si insanatosire grabnica iti doresc.
Oana, de ce nu suni la spital sa intrebi daca rezultatul amnio e gata? Si de ce nu faci o eco la urgenta? Ar fii mai bine si pt bebelina sa elimini orice stres din viata ta, pt ca in primul rand, pe ea o afecteaza stresul prin care treci tu!
Dia, iti tinem pumnii sa fie bine, si sa ne tii la curent...

Niko, mami de Alex(1995) si 11+ cu

MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput