poznasii de ian-febr 2004 la scoala
Raspunsuri - Pagina 9
anda141 spune:
Am inceput saptamana, astazi avem si sedinta cu parintii. Sunt curioasa ce ne va spune.
Cristina, nici eu nu l-as fi pedepsit cu concertul, dar probabil ca s-a si dus evenimentul. Nu te duci in fiecare zi la asa ceva si probabil ca-si dorea. Eu il pedepsesc interzicandu-i la computer. Si pentru el e mare pedeapsa. Vineri am gasit scris de la doamna ca nu a fost cuminte, a suparat-o. Nu stiu amanunte, decat ca nu a fost atent. O sa intreb diseara. Bineinteles ca m-a suparat si am discutat cu el mai serios, plus pedeapsa de computer. Insa evit sa i dau pedepse in concedii, sau la cine stie ce evenimente ,sa ne stricam si noi si lui ziua. E dificil oricum sa ti pastrezi calmul tot timpul.
anda141 spune:
Au dat prima evaluare, dupa care domnisoara invatatoare a spus ca e foarte multumita de nivelul clasei si ca este o clasa foarte buna. Problema lor este insa, ca sunt foarte vorbareti si neatenti, se foiesc in timpul orelor, vorbesc, nu sunt atenti si de aia mai si gresesc, ptr ca nu au rabdare si nu se concentreaza. Ei se joaca.Testele lui albert erau FB si Minus FB ptr ca nu a fost atent.
Vineri au si ei ziua hranei sanatoase, parca am auzit ca si la Roxana a fost aceasta zi. Or sa se aduca produse facute in casa, suc de fructe, etc.
Cam acestea au fost temele prinicpale de discutie, in primul rand evaluarea copiilor si rugamintea sa discutam cu ei acasa sa incerce sa pastreze linistea si atentia la clasa. copii destepti da neastamparati.Asta e. Si de Albert mi-a zis ca e cam iubaret,ii place sa pupe fetele, in mode special una din ele.
Incerc sa l culc si eu la ora 9, cu multe rugaminti si impins de la spate, dupa ce mai mananca odata si face baie o ora si dupa ce face baie iar mananca...pana la urma se culca. Trebuie sa incepem devreme ca sa ajunga la 9 si un pic in pat. Astept si eu ziua in care se baga singur in pat...ca acum nici prin cap nu i trece sa faca asa ceva pana nu i spun eu si pana nu stau langa el sa l gadil, ee, o gramada de tabieturi.
buli spune:
hahaha, Monica, ce crezi ca la altii e altfel cu culcatul?
si, da, ei tb sa invete sa stea in banci, dar dureaza pana trec la regimul de scoala, inca sunt invatati ca la gradi.
inv lui Matei, care are mare experienta ne-a zis de la inceput ca ea pana la craciun nu are nicio pretentie, abia dupa aia se mai supara daca umbla lelea.
si abia prin aprilie s-a declarat si ea multumita ca i-a disciplinat cat de cat. numai bine, a mai durat un pic si a venit vacanta si acu au cam luat-o de la capat.
Roxana_G spune:
Daa, si la noi sunt tot felul de simpatii fete-baieti si vice versa.
Chestia cu foitul si neatentia cred ca e totusi generala, nu cred ca exista copiii sa stea de la inceput nemiscati si tacuti.
La noi toata saptamana e dedicata sanatatii. Au vazut filmulete, au fost la dentist, au facut sport in plus, au facut salata gigant de fructe.
Cam asta. Eu sunt absenta ca sunt in delegatie. Ieri Timisoara, azi Constanta.
firutza spune:
Bun gasit
Cand va citesc deja mi-e dor clasa I,noi ,de,suntem maaari!
Im pare rau ca n-amma intrat nici macar pt. un salut dar stau f.prost cu timpul liber...
n rest...Edi e bine,ii place la scoala,merge si la dansuri de anul asta,cam asa...
Va pup!
arturicii spune:
Am primit si noi preliminariile primei evaluari oficiale ce o vom primi in decembrie.
La Yann totul e ok mai ales la purtare; e bine la mate si scris franceza si trebuie sa se amelioreze (cum zice el) la franceza citit.
Iar la comentariile scrise invatatoarea i-a scris de bine si cu incurajari ptr ce mai are de facut.
Insa la Philip nu e chiar asa, nu sta bine la comportament, cica deranjeaza clasa, sta bine la mate si mai are de imbunatatit si la scris si la citit franceza.
Ce ma scoate din sarite e ca la comentarii nu a fost capabila madama sa ii scrie nimic de bine.
I-am scris in spatiul dedicat raspunsului parintilor ca el raspunde pozitiv la sistemul de evaluari zilnice (sistem cerut de parinti la intalnirea cu ea si despre care ea a zis ca exista dar....nu il stiu cei mici)
Sigur nu e Philip genul care sa fie sfinx pe undeva insa el are sistemele lui de motivare pe care daca reusesti sa le respecti da super rezultate. Iar ce simte el ca are nevoie e clar ca nu e iesit din comun mai ales ca ar fi al treilea an in scoala in care ar urmari sa reuseasca.
Am avut in in maternelle si si in cls 1 un asemenea sistem si Yann are si la invatatoarea asta (aici in fiecare an au alta invatatoare).
Acum e cam asa: bulina alba ptr comportament bun, colorata cand nu e ok.
Daca strangi 5 buline albe/saptamana le poti schimba cu un autocolant.
4 autocolante = recompensa de la invatatoare.
Prima recompensa a lui Yann a fost un elefantel de bricolat.
Si ma scoate din sarite sa vad ca nu il incurajeaza nicicum ci doar il critica. Va mai amintiti poate de intamplarea cu pinguinul declarat de aceasta invatatoare ca cel mai urat din toata clasa....
Ioana & Arturicii'SBiblioteca Romaneasca din Canada
Roxana_G spune:
Offf Ioana, imi pare tare rau ca sunt probleme. Si eu cred ca motivarea pozitiva da cele mai bune rezultate si in mod evident la invatatoarea lui Philip nu se aplica...Nu stiu ce sa te sfatuiesc, o sa zica de tine ca esti exagerata.
anda141 spune:
Ioana, clar ca invatatoarea nu are o metoda buna. Prin critica nu se rezolva nimic, din contra, se agraveaza. Niciodata un copil nu se va motiva citicandu-l. Daca ot o sa persiste asa eu l-as muta in clasa cu fratele lui. Nu vad de ce sa piarda copilul din cauza ei.