poznasii de ian-febr 2004 la scoala
Raspunsuri - Pagina 6
dadi_t spune:
Cristina si noua ne-a spus tot ceva de genul: este hiperactiva.....Mai frate, pai daca copilul tace -este bleg si prost, daca vorbeste prea mult si iese in evidenta(este istet, nu? ) -e hiperactivitate.... cred ca se uziteaza prea mult acest termen.....
Roxana... am sperat sa-i dau un ,, pui de raceala'' sefului... o sa vad pana luni....
Din pacate am reusit sa-i virusez insa pe ai mei. La rand sunt Bianca si tati. Bianca e mai usor ca am luat-o din pripa cu nurofen si faringosept, dar tati e mucios rau de tot....
Am termninat si noi caietul elevului si este la cantecelul ,,Greierele si furnica''.... ma gandesc serios sa o duc la o testare muzicala....are o voce si o ureche muzicala de numai-numai.....este o melodie, zic eu, grea si ea o canta exact ca pe you-tube. Mai devreme si-a exprimat dorinta s-o duc la pictura...as vrea.... dar nu stiu cine se va putea ocupa de ea.......
We placut in continuare!
edit: la ambele teste de evaluare a luat FB
Roxana_G spune:
Neata si o saptamana buna!Multa sanatate tuturor bolnaviorilor mari si mici!
Si eu cred ca se utilizeaza prea mult termenul hiperactivitate, asa cum leit motivul vietii este stressul. Cu siguranta el este o realitate si ne afecteaza mai mult decat ne am dori, dar m-am saturat sa explicam orice e de neexplicat altcumva drept stress.
Apropos de cantecelele Biancai, eu nu am reusit sa lamuresc de la fie mea daca au facut vreo poezie sau vreun cantec.
Anita, ce se face la logistica?
buli spune:
ce figuri astia cu hiperactivitatea lor!
unii copii cand sunt foarte emotionati sunt agitati, dar asta nu inseamna ca sunt hiperactivi, ci doar ca sunt sensisbili.
eu l-am inscris pe M la italiana, vioara si va continua tenisul, cred ca v-am mai zis, de fapt :)
la italiana nu va fi doar invatatatul limbii, ci vor avea diverse discutii despre civilizatia italiana - am ales asta pt ca el spune ca ii place foarte mult Italia, mancarea italiana, masinile etc
asa ca i-am pregatit si o surpriza, aniversarea de 8 ani o vom face in Italia, el inca habar n-are
Crisnemes spune:
Buna dimineata!
Roxana - hiperactivitatea a lansat-o de fapt educatoarea de la gradi si acum invataoarea. Este cica singurul care nu are rabdare sa stea cele 45 de minute pe scaun si sa fie atent la ora. Am rugat-o sa mai aibe un pic de rabdare pana se acomodeaza.
Cat despre caiet vreau sa-ti spun ca arata groaznic. Cum nu este obisnuit cu stiloul schimba 2 patroane de cerneala la scoala.Intr-o pauza a spalat stiloul, toate caiete si hainele sunt pline de cerneala. Nu i-am pus patron de schimb si a cerut de la colegi.Am promisiunea ca de saptamana asta o sa incerce sa nu mai deranjeze orele.
Dadi- felicitari pentru FB. Noi azi avem sedinta si cred ca azi aflam cum s-a descurcat la teste Dragos.
Buli- cred ca Matei v-a fi foarte incantat de surpriza.
Roxana_G spune:
Cris, pai inseamna ca si eu ma calific la hiperactivitate, ca zau si in sedinte butonez telefonul dupa primele 20 minute.
La gradi cunosc si eu abordarea, am avut discutia asta cu una din educatoarele fetei care imi tot reclama mie ca nu are rabdare sa stea pe scaun si o pedepsea in picioare la masa ca se inghiontea. iti imaginezi ce circ si scandal am facut, de s-au potolit cu totii. Sa nu vina la mine cu diagnostice tampite daca ea insasi nu era capabila sa ii gestioneze.
Insa recunosc ca am verificat problema si cu un psiholog care m-a asigurat ca totul este ok. Ca dovada ca acum e cea mai linistita din clasa.
Cat despre caiete...nici mie nu mi-a placut ce am vazut in weekend. Si cu cerneala...am povestit pagini intregi la subiectul de clasa I. Noi schimbam stiloul ca pe chiloti si bluzele vin acasa imbibate in cerneala. Parca am remarcat o usoara imbunatatire, dar sa nu zic inca hop.
anda141 spune:
Buna dimineata si de la noi !
Noi avem deja prima zi de absenta, am plecat de vineri intr-o mini vacanta si am mai prelungit-o cu o zi . Am zis sa mai profitam de vremea frumoasa si de faptul ca liniutele alea nu sunt asa de importante daca lipseste o zi.Am facut Transalpina, Polovragi,Targu Jiu cu tot ce se poate vedea pe acolo. A fost super vremea si traseul. Dar de dimineata era stresat ca o sa aiba 6 teme de facut, cele de vineri de ieri si de azi. Si-a facut de dimineata acasa pe cea de vineri, era vorba de niste valuri.
Astazi are a doua ora de pian.
Crisnemes spune:
Anda - succes la pian.
Si noi am fost pe Transalpin in august si am fost foarte impresionata de traseu.
Ieri am fost la sedinta cu parintii si am vazut testele- avem si la mate si la romana B. La romana s-a prostit la ultimul subiect cand doar trebuia sa copieze mai jos cuvintele mama, tata, pom si carte, apoi a mai mazgalit cate ceva si la restul si nu aprimit FB pentru ca se urmareste sa fie si ordonate lucrarile fara purcei si mazgaleli. Iar la matematica ultimul subiect a fost sa coloreze un melc in 3 culori iar culorile sa se repete succesiv. Normal ca melcul a fost colorat cum a vrut el si aluat S iar la restul FB. Clar pe final nu a mai avut rabdare si nu a fost atent la ce se cere.
Si la noi ieri tema facuta la semi si scrisul in clasa arata mult mai bine ca cele de saptamana trecuta darrrrrr ieri a fost luni.
O zi minunata tuturor.