Tinerii din Marea Britanie
Raspunsuri - Pagina 2
nadaflorilor spune:
da, Letitia, era cum spui, dar erau car'va'zica in intimitatea lor...nu in strada...si nu era la asa scara larga ca in zilele noastre
Nina,
27+, 
blue eyes spune:
Si inainte exista asa ceva, dar procentul era mult mai scazut. Pe langa aspectele enumerate inainte, intervenea si rusinea; rusinea de parinti, de profesori, de sine insusi, de societate, de colegi.
olim spune:
mai letitia, nu o idealizezi, este ce am cunoscut eu pana la varsta de 12 ani cand am avut cand a venit revolutia.
Poate ca studentii de atunci erau ca cei din Londra de azi, si nu spune nimeni ca nu se bea la noi
mai ales la noi in Maramures
Spuneam ca pe vremea mea, si chiar si in comunism, nu am vazut orgiile care le vad acum cand ma duc acasa in localitatea mea, si vorbim de tineri abia trecuti de 14 ani, ba uneori si la 11 ani in coma alcoolica
si cum spune blue eyes
a[parea senti,mentul de rusine, care acuma este inexistant.
nadaflorilor spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pitzinuca pfuu, se pare ca am trait pe alta planeta... _ mami de andi si ilinca _ traduceri si asistenta "Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita." |
nu, deloc, doar ca nu poti generaliza ..nu toti au facut parte din "tagma" petrecaretilor din caminele studentesti... si nici a celor de la vama veche....
eu cat am prins din comunism ... am vazut o singura manifestare "antisociala" ca nu pot spune ca am participat la ea...as mintii daca as afirma asa ceva...era prin 82 sau 81... undeva pe acolo...au facut parintii greseala sa ma lase la un spectacol al cenaclului flacara sub supravegherea vecinei, care avea 3 ani mai mult decat mine...adica eu vreo 13 si ea cca 16, cu ordin sa revenim inainte de miezul noptii.... noi locuiam in colentina, spectacolul s-a tinut pe stadion...ghencea sau giulesti...nu mai stiu decat ca era la naiba cu carti..si ca jur imprejur era santier cu gropi si prapastii :)... la ora 22 a fost imposibil sa ne extragem din stadion... iesirile erau blocate de mase de carne umana...asa ca ne-am resemnat si am asteptat finalul spectacolului...spectatorii s-au rarit pe la miezul noptii..dar ce sens mai avea, tramvaiele nu mai circulau si era riscant sa plecam singure pe jos la un asa drum de lung.... s-a terminat showul pe la 3 sau 4 dimineata... nu am reusit sa tinem pasul cu valul de omenet iesit de la spectacol si tot singure am ramas pe strazi... am mers pe jos de la stadion pana in colentina...primul tramvai a trecut pe langa cand eram deja la rau..adica la doi pasi de casa....
actul antisocial: pe toata calea mosilor plus colentina (de la mosilor pana la rau) toate navetele de iaurt, sana si chefir erau goale si aruncate jur imprejurul navetelor de lapte sau imprastiate pe trotuar...continutul borcanelor insa acoperea masinile si parcarile de-a lungul soselei... alt dezmat eu nu am trait in perioada de trista amintire....
Nina,
27+, 
en_kvinna spune:
Actualul tineret din Romania, dupa petrecanii tot asa reactioneaza, doar ca nimeni din presa nu are interesul sa stea sa-i pozeze. In Cluj, unde am fost studenta, am vazut cazuri similare, numai ca erau dusi acasa cu taxi/masina, ba intr-un club cunosteam personalul si nu de putine ori a fost cand bodyguarzii au trebuit sa ceara insotitorilor sa scoata pers. mult prea beate afara din club. Uneori, pe baieti ii scoteau bodyguarzii. Numai ca existau si variatii, in anumite cluburi cu staif nu se ajungea la asa ceva, dar in unele era o norma a zilei. Nu toti bautii erau scosi afara, doar cei care reprezentau un pericol prin: posibil sa vomite in club si pe alti clienti, posibil sa se clatine si in inghesuiala sa loveasca clienti mai irascibili si sa se ajunga la conflict, posibil sa cada si sa se loveasca/taia etc. Inca ceva, aia nu sunt toti petrecaretii englezi, sunt doar acel nr de petrecareti care ajung in noaptea aia in halul ala. Poate inseamna mai putin de 10% din totalul petrecaretilor din noaptea aia.
In Sua similar ca si in Uk. Imi povesteste o buna prietena si ea devoratoare de nopti pierdute in cluburi.
motanik spune:
Eu eram prea mica de mers la disco pe vremea lui Ceuasescu dar ce vad in pozele astea e realitatea pe care o vad in fiecare weekend in preajma puburilor din cartierul meu. Singura chestie diferita e mizeria, mi se pare groaznic de murdar in pozele alea, parca aici nu e chiar asa dar e drept ca nu am patrulat pe la 2 dimineata prin cartier sa vad ce a ramas in urma tineretului beat mort.
Marina spune:
Io recunosc cu mana pe inima ca n-am prea ratat chefurile in facultate. Droguri nu erau ca era early 90's dar de baut una alta se gasea. Unde am ajuns nici istoria nu va judeca ca nu sunt asa celebra sa ma judece...dar un lucru am invatat...sa nu zic niciodata" pe vremea mea"![]()
Rufus spune:
Ca in orice domeniu, si aici lucrurile evolueaza.
Daca tot vorbim de "pe vremuri", ei bine, pe vremuri refulam in alte directii, considerate mai nobile (sport, drumetii, munte, cort).
Daca astea nu mai sunt la moda, ei bine, refularea exista si este necesara.
Si asta le este tinerilor mai la indemana. Socializeaza, se simt bine, isi consuma (sau dau in cap) energia facandu-se manga, etc.
Nu stiu cati din voi au vazut si pozele ce nu apar in ziare, unde dragutii de ei isi fac nevoile la comun, adorm cu pantalonii in vine sau fusta in cap.
. Evident, pe strada.
Nu-i bine de loc, dar mie mi se pare logic ce se intampla. Deci nu-i condamn prea tare.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
CorinaDani spune:
hm, imaginile nu sunt asa socante, avand in vedere faptul ca tinerii englezi sunt renumiti pentru astfel de "activitati". nu ati remarcat, pe site-urile cu impresii de calatorie, cum se vaita unii si altii ca tinerii englezi asta fac si in vacanta - beau pana nu mai pot si fac galagie pana dimineata?
anul trecut pe postul TLC era difuzat un serial-documentar, despre echipele de salubritate din Marea Britanie. aceiasi munti de gunoaie sunt prezenti pe strazi dupa fiecare noapte de week-end, insa cei de la salubritate sunt obligati sa curete strazile luna inainte de aparitia primilor trecatori. dupa ce aduna mormanele de gunoaie, spala strazile si trotuarele cu apa si detergent, iar daca raman pete, mai spala o data. este adevarat faptul ca in orasele britanice (probabil cele mari) nu exista cosuri de gunoi, de teama atacurilor teroriste ?
alte documentare despre viata echipelor de animatori din Ibiza prezinta aceleasi naravuri - tineri englezi care nu fac altceva decat sa bea pana cad sau adorm pe trotuare, iau la rand cluburile si discotecile, dorm ziua si petrec noaptea, etc.
o fosta colega imi povestea ca in perioada cat a locuit la cumnatul ei, in Londra, asta a remarcat si ea : vineri dupa-masa, cand ies de la job, tinerii functionari parcheaza direct in primul pub si nu se lasa pana nu se fac manga, o tin asa pana duminica seara...
nasul meu a fost anul acesta in concediu in Plama de Mallorca, era terminat cand s-a intors, spunea ca nu puteau dormi noaptea din cauza dezmatului/galagiei facute de turistii englezi morti de beti, asta era distractia lor favorita. ii vedea cum apar a doua zi pe la pranz pe plaja, mahmuri si palizi, iar seara o luau de la capat...

si ilinca