Nasterea la Arcadia - Iasi (20)
Raspunsuri - Pagina 12
LenaC spune:
Raportez
Fost la medic, fetita mea dulce a crescut in 2 sapt si 2 zile aproape 500gr, de mica tot e mica, dar macar creste constant si bine. Doplere bune, col lung inchis, nu da semne de nastere.
Doctorul a spus ca daca nu vine pana la 40 sapt; adica 10 oct, o sa inducem nasterea sau cezariana . Cica el o sa imi prezinte riscurile si aleg eu cum vreau .
A spus ca nu e fan declansare sarcina si ca poate dura cateva zile si ca stie ca travaliile declansate nu merg asa bine ca travaliile naturale.
Eu i-am spus ca stiu ca nu e o problema asa mare daca se lasa sarcina putin peste termen, o sapt doua. El a spus ca nu prea vrea sa depaseasca 41 sapt. Dar pana la 41 sapt putem sta daca e totul ok.
Weekend-ul asta pleaca din oras. Dar dupa, ma bag serios pe ceai de zmeur, scari, plimbari si ce mai e acolo. De stimularea mamelonara am citit chiar azi ca nu e ok decat daca o recomanda medicul pentru ca poate genera contractii foarte puternice si lungi care afecteaza fatul.
By the way, doctorul meu le-a zis la astia de la Arcadia k e un bullshit faza cu 1000 de RON daca vrea taticul sa asiste la nastere [:d]
Si inca o chestie, mi-a spus ca o sa imi dea numele la doi medici, in cazul in care el nu va fi disponibil cand nast: Vasilache si Lazar... daca nu ma insel... ati auzit ceva?... cica au acelasi stil
Cam atat de la noi .
Mada, o sustin si eu pe Lore ca arati foarte bine
Lena - 38+
AMR un pic
LenaC spune:
Stie cineva unde este farmacie cu laborator in Iasi care vinde lanolina pura... si cam cat costa? Stiu ca este de la Multi-MAM, lanolina pura, dar 30 ml costa cam 40 ron.
Multumesc
Lena - 38+
AMR un pic
madline82 spune:
Lena, bravo pt bebelusa, creste bine, oricum tu esti maruntica si ea va fi o finuta si o delicata ca tine, asa ca sa nu iti faci griji! Off, doctorii astia de ce prezic ei ce si cum? Auzi sa nu se declanseze nasterea, pai ea o sa se declanseze cand va fi moemntul cu siguranta.Bebelina mea avea greutate normala(conform graficelor , la nastere 3230 gr si s-a declansat nasterea la 40 sapt si 2 zile, sau la Dada si Oiyoy, ele au trecut de 41 sapt si daca nu ar fi fost alte probleme ar fi nascut cu siguranta natural.Bebe vine cand stie el ca e mai bine.
De dr Vasilache am auzit ca e buna ca medic, de dr Lazar nu am auzit nimic.
Mamica de Estela , 24.mai 2011
DadaIna spune:
Neata fetelor!Gravidacori tinem pumnisorii stransi pentru vaccinul de azi.Noi am trecut noaptea cu bine, fara febra.Nici nu i-am mai administrat nici un medicament acum.Dr. ne-a suplimentat picaturile de vigantol de la 4 *date cu degetul in gurita" {asa ni s-a spus de la Arcadia sa ii dam}, la 6 picaturi bagate direct in gurita si vrea sa ne vada si luna viitoare sa vada efectele vigantolului.A vazut la gazuta putin evazate coastele de jos cand statea intinsa desi eu nu vad nimic anormal la ele.Ma las pe mana lui ca stiu ca se pricepe si isi face treaba bine.E dubios pentru ca stam si la soare zilnic.Poate nu a asimilat vitamina D de a vazut el ceva anormal acolo.
Cat priveste "imobilizatul" bebelusului, eu am pus-o la cabinet pe pat pe o parte si am mangaiat-o pe capusor.Asistenta a prins intre degete putina "carnita" de pe piciorus si nici nu a simtit cand a fost gata pentru ca nu am vazut schitat nimic pe figura ei..Nu trebuie tinuti strans sa se sperie.Credeam ca se face in ambele picioruse insa am scapat cu 1 injectie.La 6 luni se face in ambele picioruse din nou.
Lena ma bucur ca bubulina ta e bine aolo in burtica si creste.Cum zicea si mada bebelusii o sa iasa cand sunt ei pregatiti.Si eu am asteptat 41 saptamani sa se declanseze nasterea.
Ma uitam deja ce listuta de puiuti de Arcadia avem.Imi aduc aminte cand am itrat aici eram cateva mamici, le numaram pe degetele de la o mana.
claumarcoci spune:
Buna dimineata si de la noi
Lena ma bucur ca totul e in grafic, nici nu avea cum altfel
Raportam si noi vizita de 2 sapt la pediatru in Arcadia, care dupa spusele unei mamici de aici e exact cat face cu trimitere, adica sunt ffffffffffffffoarte dazzamagita.
Ajunsi acolo, vine asistenta, dezbracam pui mic masuram, cantarim, suntem in grafic, de la 3450gr la externare la 4080 ceea ce e foarte bine.
Apare madam dr. incepe sa traga de bebe, bebe plange, singurul lucru bun e ca a curatat buricul in 2 min cat as fi facut eu intr-o sapt, ca de eu fin, ea dintr-o bucata.
Incepe sa-i sune tf si zice ca are o nastere naturala si da sa plece, eu vreo 10 intrebari............ce credeti am intrebat ceva la care mi-a raspo din usa si gata consultatia.
Adunat si linistit una bucata de bebe traumatizat care pana seara tarziu daca-l puneam la orizontala plangea de numai numai si plecat acasa DEZAMAGITI.
La ce ne mai cheama??? Ce-a facat madam dr face si dr de familie...
Mi-a zis sa-i dau prin gurita cu glicerina boraxata dupa fiecare supt, dar nu am retinut daca pe pansament steril sau pe degetul meu.
M-am uitat in gurita la bebe si e un pic alb pe falcute, limba e roz, voi cum ati procedat??
Multumim
Claudia David Andrei 12 sept 2011
claumarcoci spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LenaC Stie cineva unde este farmacie cu laborator in Iasi care vinde lanolina pura... si cam cat costa? Stiu ca este de la Multi-MAM, lanolina pura, dar 30 ml costa cam 40 ron. Multumesc Lena - 38+ AMR un pic |
Noua ne-a dat dr de fam o reteta ptr o crema preparata in farmacie si contine lanolina,vad pe bon ca pe 20g am dat 2lei,(sper ca asa e) la o farmacie din Tatarasi, nu stiu exact ce si cum ca nu am fost eu, intreb una bucata sot mai pe seara si revin cu info daca e nevoie.
Poti incerca la farmacii de cartier, nu astea cu brand, sigur au si laborator.
Claudia David Andrei 12 sept 2011
LenaC spune:
Buna dimineata
Mada, Lisa, Dada multumesc de incurajari. Eu stiu ca poate veni si dupa 40 sapt... mai ales ca bebelusa mea e mai micuta... problema este ca doctorul nu prea e dispus sa astepte . Bine, probabil daca bebe o sa fie ok o sa mai trag de timp
Azi ma duc la siraj sa imi iau stofa pentru sling si wrap... sper sa gasesc .
Sa imi spuneti daca mai stiti locatii unde as putea gasi stofa.... de preferat pe langa Nicolina
la bebeii curajosi la vaccin si sa treaca repede.
Lena - 38+
AMR un pic
madline82 spune:
Neata fetelor, Claudia, daca are alb si pe interiorul obrajilor,si nu se duce cand stergi cu compresa inseamna ca e ciupercuta, de asta ti-a zis de glicerina boraxata, se aplica pe un tampon/compresa sterila si se sterge mucoasa in interior.DAr tu du-te si la med de familie sa il mai vada o data.
Fetelor, cine o fi sters pozele cu Maria Sophia, fetita lui Lalic?
Mamica de Estela , 24.mai 2011
LenaC spune:
Claudia, imi pare rau sa aflu ca asa pe fuga a fost consultatia. Si eu asa am simtit la consultul preanestezic la ginecologie ca e pe fuga [:d]
Multumesc de info... o sa intreb si eu pe aici prin cartier, e super ieftin cat ai dat tu, dar 2 lei ai dat pe reteta compensata, sau e pretul normal?
Mada, cred ca Lalic si-a sters pozele... ca mai avea poze la odisee si de acolo tot si le-a sters. De atunci nu a mai spus nimic.
Lena - 38+
AMR un pic