FIV 294
Raspunsuri - Pagina 11
cameline spune:
Buna seara fetelor, ma bucur ca ma primiti intre voi. Incerc sa fiu cat mai scurta si concisa cu povestea mea.Ma lupt cu infertilitatea de cativa ani dar am recurs la metodele "artificiale"doar de 2 ani.Astfel din decembrie 2009 pana in mai 2010 am incercat 3 inseminari fara succes. Dupa 2-3 luni de refacere psihica am hotarat sa scimb clinica ajungand in septembrie 2010 la Spial Athena in Timisoara( si prima clinica tot in Timisoara ).Aici la Athena la primul consult se descopera 2 noduli fibromatosi si sunt sfatuita sa ii scot, urmand fertilizare in vitro. Zis si facut, luni am primit recomandarea, miercuri m-am hotarat si vineri am fost deja pe masa de operatie. Interventia a fost laparoscopica si surpriza nu erau 2 ci 4 noduli, asa ca operatia dureaza 3 ore in loc de una.Refacerea a fost rapida pt ca ardeam de nerabdare sa fac prima fertilizare. Asta s-a intamplat in ianuarie 2011 ( tot la Clinica Athena ) dar fara succes. Refacere psihica si financiara pana in mai 2011 cand fac fiv 2. Aici cam cu 3-4 zile inainte de a face beta-hcg-ul traiesc maretul sentiment ca sunt gravida, ceva minunat ce nu se poate explica, doar se simte. Urmeaza beta-hcg-ul care este initial neconcludent apoi pozitiv, bucurie mare, extaz.A durat 2 zile bucuria, dupa care traiesc drama vietii mele, verdict suspiciune sarcina extrauterina care se confirma dupa aproximativ o saptamana. Urmeaza dezastrul : dupa ce m-am injectat pt ca sa am si eu un bebe in burtica,acum a trebuit sa ma injectez cu methotrexat ca sa-l omor.Nu s-a reusit oprirea evolutiei sarcinii cu methotrexat( beta-hcg-ul crestea de la o zi la alta) asa ca in 20 iunie ma vad din nou pe masa de operatie pt indepartarea sarcinii si a trompelor uterine.Fizic m-am refacut repede, psihic a fost devastator. Dar cu ajutorul lui Dumnezeu am trecut si peste asta si acum am inceput tratamentul pt fiv 3.Despre echipa de la Clinica Athena nu am decat cuvinte de lauda. Sper ca nu v-am plictisit. Va pup, sa auzim numai de bine.
mahaui spune:
Off saraca de tine prin ce a trebuit sa treci..dar eu condamn putin medicul..stiind ca nu ai alta posibilitate de a obtine o sarcina decat prin Fiv..trebuia ca atunci cand ti-au facut laparoscopia sa iti capseze si trompele pt a eliomina riscul unei sarcini extrauterineparerea mea...si app de rezultat cum adica ne concludent?ce valoare indica?
cameline spune:
neconcludent, adica prima data a fost 16,5, apoi 27, apoi 42 si pana la urma dupa o sapt a fost 500-600 dar degeaba. Cam astea au fost valorile.pupe
cameline spune:
si mie mi-a parut rau ca nu am clampat trompele, dar nu am avut niciodata nici o problema si histerosalpingografia a fost ok.
daniela74 spune:
Cameline bine ai venit O poveste trista ,ca si noi toate ai trecut prin multe,important este ca lupti in continuare pt.a-ti realiza visul.Te pup si mult curaj,cu voia lui Dumnezeu o sa fim si noi mamici.
Uratica ,vezi ca nu maninci degeaba? si nu te scap din ochi,sa stii.
Many,Castelana,mamicute dragi multe,multe de la mine si Castelana, m-ai facut curioasa cu lista
daniela
many_bani spune:
Cameline , este greu, stiu din proprie experienta, dar trebuie sa te intaresti, este inaltator sa fii apoi sa-ti tii pruncul in brate. Bafta draga mea, sa fie cu ochisori
Eu am 3 FIV-uri si un crioET, dar nici nu s-a pomenit de clipsarea trompelor atat timp cat ele sunt functionale. Nici nu cred ca as fi acceptat, eu cred ca un organ atat timp cat functioneaza bine si nu sunt probleme nu este de indepartat, dar evident este parerea mea, pam-pam
mahaui spune:
Eu am cunostiinte in aceasi situatie ca si noi carora medicii le-au recomandat clipsarea trompelor pt a evita o eventuala sarcina extrauterina( evident doar celor care urmau sa faca fiv) la mine nu s-a pus probema pt ca trompele mele sunt obsturate total,acum nu stiu ce sa zic..probabil ca parerile medicilor difera dar la Giulesti se practica in masa clipsarea trompelor
many_bani spune:
Mahaui, am cunoscut aici fete care dupa o sarcina obtinuta prin FIV, a doua a fost obtinuta natural. Poate fetele mai vechi isi aduc aminte de Ayda care are fetita prin FIV si cand avea fetita 6-7 luni, mai si alapta a ramas gravida natural si acum are o mandrete de baiat. La fel si Pishko, am facut parte din aceeasi odisee, are baietelul prin FIV si la 6 luni de la nasterea lui Mihai a ramas gravida natural, acum are o dulceata de fata. Sunt doua cazuri cunoscute de mine, dar sunt sigura ca mai sunt si altele. Daca alegeau ca clipseze trompele nu stiu daca mai erau mame ptr. a 2-a oara dar cu siguranta nu natural. Nu vreau sa supar, dar repet un organ sanatos, parerea mea, nu este de alungat. Daca imi aduc bine aminte Ayda a facut FIV cu Dracea iar Pishko cu Marinescu, dar nu sunt sigura.
Poate ca parerea asta a mea a fost intarita si de proful meu, care cu siguranta a avut si extrauterine in lunga lui cariera, insa asta se poate intampla si natural dar nu recomanda clipsarea daca trompele sunt permeabile.
W-e placut sa aveti si sa va injectati cu spor
castelanaC spune:
Buna dimineata fetele!
Daniela, uite intru rapid, nu am timp sa stau sa criu mult asa ca un copy/past rapid pot sa dau cu informatii poate utile pentru tine, pentru fete!
48 ore de la EM se recomanda repaosul total, fara activitati si fara miscari energice. poti face plimbari usoare, nu este necesara starea la pat non stop, dar atentie cand te ridici sau aseji pentru a nu contracta abdomenul!!!
-Apoi la non activitati intra si interdictia de a merge la shopping, chiar daca nu cari un capat de ata, dar deja e considerat de ei (cei de aici un efort), aceasta recomandare este si pentru a nu intra in contact cu prea multa lume in primele 48 ore care pot avea virusi sau mirosuri care deranjeaza embrionul fff pretentios si sensibil!!!!
-Repaosul pe cat posibil sa se mentina in primele 2 saptamani chiar daca ni se pare ca nu contracta abdomenul!
Sunt interzise cu desavarsire orice tip de exercitii.
Este interzisa palparea abdomenului sau presarea lui !
Atentie la asocieri alimentare pentru a nu constipa sau a nu avea diaree! (bineinteles nu picant sau atentie nu fierbinte, daca se poate o dieta cat mai echilibrata chiar daca iei vitamine!)
-Se interzice aici contactul sexual pana la confirmarea sarcinii, dupa dr poate sa dea sau nu "dezlegare"!
-La toaleta nu se sta pe vine! Este interzis, recomandabil cat mai comod pe "tron"!
-Bine inteles spalaturile interne interzise si cele externe sa fie pe cat posibil fara sapun (ba chiar se da sugestia ca sapunul intim sa fie foarte diluat cu apa si folosit mai rar, apoi multa multa apaaaaa!)
-Nu se cara greutati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! greutate este considerat chiar cateva Kg!
-Nu se calatoreste pana la confiemarea sarcinii.
-Se mai face o specificare (pentru ca aici strazile laterale au ffffff multe movilite de incetinire si mersul cu masina e un hop continuu) sa nu se mearga cu masina pe cat posibil pe aceste strazi, daca totusi se intampla, sa se faca cu o viteza fffff redusa si cu mare precautie!
Mersul in perioasa asta (pana la confirmarea sarcinii) trebuie sa fie calm, chiar foarte calm, si sa nu "zgudui" burtica/abdomenul, fara hop-uri si smucituri!
Hainele sa fie cat mai lejere, pentru a nu deranja abdomenul si pe cat posibil de bumbac (aceasta recomandare mi s-a facut de la inceputul tratamentului, pentru a evita alergiile hormoni/subst produse de corp prin transp la purtarea materialelor textile sintetice!)
Pe perioada urmatoare de 2 saptamani se recomanda cu desavarsire o viata calma, lipsita de stress!
va pupup si sa fie cu ochileti la toata lumea!!!!!