Sa o mai duc la gradinitza?
Raspunsuri - Pagina 3
ali spune:
Felicitari.
Si Andrei a reactionat destul de bine azi dimineata.Nu era in culmea fericirii dar nu plans, nu mi-a zis ca nu vrea sa mearga la gradi.A acceptat senin programul asta.
bubutzu spune:
Felicitari ! Nici Ana Maria (2 ani si 9 luni) nu mai plange dimineata, chiar ne grabeste sa nu intarzie la gradi.
In schimb de cateva zile ne confruntam cu o problema. Acasa , daca nu-i convine ceva, sau daca i se atrage atentia sa nu faca ceva ( pentru ca s-ar putea lovi sau strica) incepe sa se smiorcaie, sa planga cu lacrimi de crocodil. Ea nu facea asa... ; Am incercat sa vorbesc cu ea; imi acopera vorbele cu plansul; sa o ignor ( stiu ca nu e bine !) , nici asta nu tine... Apoi brusc inceteaza asa cum a inceput. Va rog, ajutati-ma cu un sfat, cum sa fac sa o dezvat de smiorcaiala.
Multumesc !
Cristina
clarmai spune:
Nu pot sa te sfatuiesc cu plansetele pt ca si a mea face la fel si eu inca leacul nu l-am gasit.Plus ca trebuie sa faca numai si numai cum vrea ea,ca daca nu...e jale,tavaliri,urlete ,tipete.
La mine mai functioneaza cu fraza" m-am suparat si eu pe tine,si ma prefac ca plang si eu" si atunci se mai potoleste,dar nu mereu.
Iar de cand cu gradinitza,am vz ca nu mai imi spune mama ci"mama ta".Alte apucaturi mai sunt la orice zice"nu vreau",chiar daca apoi face lucrul respectiv,mai intai zice"nu vreau".
Oricum acum tuseste si ii curge nasul am fost la dr.si saptamana asta e fara gradinitza,oricum la ea in grupa mai vin doar doi copii din cauza virozelor.
ruxandra_sb spune:
sa fim seriosi, nu toti copiii plang
Cel mare n-a plans deloc si nici n-a avut alte manifestari acasa.. ba era tare mandru ca merge la gradinita.
Cel mic a marait un pic in prima si a 2a zi, cand l-a luat educatoarea in brate ca nu vroia neaparat sa intre. Dupa 2-3 saptamani o zbughea la colegi, fara sa uite sa se duca la geam sa-i faca pa-pa lui tati.
(nici eu n-am plans vreo clipa la gradinita )
E drept, amandoi au inceput gradinita dupa 3,5 ani si noi (familia) am fost mereu relaxati in privinta gradinitei si increzatori ca va fi un loc fain unde se vor simti bine si se vor distra; cred ca si atitudinea parintilor conteaza. Au mers la program scurt.
Si-am avut grija sa sarbatorim cu fast "prima zi de gradinita".. am iesit sa papam in oras sau la un film...
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
dana vio spune:
Clarmai, da-mi voie sa intru la subiectul tau, te rog.
Ieri am avut prima sedinta cu parintii la gradi, si ne-au spus educatoarele ca acum ele incep cu socializarea si ca toate manifestarile de genul plansete, tavaliri, excese de personalitate vin tot ca rezultat al contactului cu lumea. Sora mea spune ca trebuie copii dusi la gradi ca sa invete ca ei nu sunt centrul universului. Sunt centrul universului pentru noi ca parinti, dar in lume nu vor fi tratati la fel si trebuie sa se obisnuiasca cu asta si mai ales sa reactioneze pozitiv. Educ ne-au spus ca noi trebuie sa continuam acasa ce fac ele acolo ptr ca altfel degeaba zapacim copii.
Alex merge la o gradi de stat: sunt 27copii intr-o grupa, dar doar 25patuturi, Alex si inca un copil pleaca acasa dupa pranz; sunt 2 educ in 2 schimburi si la ora mesei se suprapun ca sa poata hrani copiii si sa-i ajute la imbracat la somn si mai au 1/2 infirmiera. Adica 1 grupa mare si 1 grupa mijlocie au 1 infirmiera. Sunt la etaj 2 grupe mici care impart 3 infirmiere, ei nu stiu nimic si trebuie supravegheati mai mult.
Am fost foarte incantata de cum se descurca Alex la gradi: mi-au spus ca este foarte atenta, foarte competitiva si stie toate povestile. Ieri a venit acasa cu o inimioara rosie autocolanta (un fel de bulina mai speciala) ptr ca le-a spus clasei povestea "capra cu 3 iezi"!
Dar, penrtu ca intotdeauna exista unul, in continuare refuza mancarea , nu vrea nici sa guste, nici apa nu bea cat sta la gradi. Plus ca mi-au spus ca tipa, de ex: s-au urcat pe tobogan si un baietel a prins-o de picior si a inceput sa tipe dupa educ. Si cica are personalitate puternica! asta ca sa nu-mi spuna ca ete rasfatata!!
Am platit 30RON pentru un set de caiete de lucru si 10RON/luna pentru fondul clasei. Pana la urma n-a fost chiar rau. Si ma bucur ca ma dat-o la o gradi de stat si are educ cu vechime (doamnele au cam 50ani) asa ca exista experinta in lucrul cu copii si am incredere s-o las pe Alex acolo.
Tati o duce dimineata, buni o ia la 13.00 si mami savureaza sedintele cu parintii!
Gata, m-am laudat destul.
Alexandra Maria
14.12.2007
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bubutzu Felicitari ! Nici Ana Maria (2 ani si 9 luni) nu mai plange dimineata, chiar ne grabeste sa nu intarzie la gradi. In schimb de cateva zile ne confruntam cu o problema. Acasa , daca nu-i convine ceva, sau daca i se atrage atentia sa nu faca ceva ( pentru ca s-ar putea lovi sau strica) incepe sa se smiorcaie, sa planga cu lacrimi de crocodil. Ea nu facea asa... ; Am incercat sa vorbesc cu ea; imi acopera vorbele cu plansul; sa o ignor ( stiu ca nu e bine !) , nici asta nu tine... Apoi brusc inceteaza asa cum a inceput. Va rog, ajutati-ma cu un sfat, cum sa fac sa o dezvat de smiorcaiala. Multumesc ! Cristina |
Eu iti dau un singur sfat: sa ai/aveti rabdare. O sa mai creasca si o sa-i treaca, acum un an, cand avea Alex cat are fetita ta, imi venea sa ma urc pe pereti. Gica-Contra in persoana! Nimic nu era bine, urla si daca ziceam ca ea si daca ziceam ca mine, rezultatul era acelasi. Noi am avut o perioada de frustari, chiar ajunsesem sa ne certam din cauza asta (eu si sotul) , dar ne-am repliat si am incercat, zic am incercat sa fim obiectivi. Era experta in plansul fara lacrimi. Cu timpul s-a rezolvat.
Alexandra Maria
14.12.2007