Sa o mai duc la gradinitza?
Raspunsuri - Pagina 2
ali spune:
Oana, probabil ca sunt copii care nu plang dar cred ca sunt f putini.
Am auzit de curand de o fetita care nu a plans la gradi in primele zile dar acasa se manifesta diferit fata de perioada in care nu mergea la gradi.Deci fiecare cu manifestarile lui.
La noi se pare ca a functionat partea cu jucaria.Desi zicea ca nu a tinut-o langa el tot timpul.Probabil momentul in care se desparte de mama e foarte greu, ca se simte singur.
Azi am luat iarasi ursuletul cu noi.Ce am observat ca nu mai e stresat seara inainte de culcare cu ideea de gradinita.E mult mai calm.Si azi dimineata la fel.Nu mi-a mai zis ca nu mai merge la gradi.Si oricum nu a mai plans.
Sper ca suntem pe drumul cel bun.
Clarmai, la voi cum mai e?
myky791 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Am avut norocul ca unul din geamurile salii de clasa sa dea spre aleea gradinitei si dupa ce intra in clasa, in loc sa se agate in nestire de mine, fugea la geam "sa prinda loc" sa-mi faca cu mana la plecare. Stateam cateva minute pe alee - el la geam -si ne faceam pa si pupici. Anya |
buna. cand lam dus pe cel mare la gradi la fel plangea dimineata pana am gasit si eu metoda cu geamul( avea 2 ani si jum), am vb cu doamna sal lase la geam si stateam si ne faceam cu mana si pupici, eu dadeam coltul sil priveam pe furis sa vad daca mai sta la geam dar pleca si el la copii. multa bafta sa se acomodeze cat mai usor
_
SOACRA CU DOUA NURORI
myky791 spune:
mai voiam sati zic ca mi se rupea sufletul ca ma uitam la el cu fatuca trista imi venea sa ma intorc sal iau acasa dar fara servici nu puteam sta ca banii nu curg de peste tot...
_
SOACRA CU DOUA NURORI
szivarvany spune:
NU, nu toti copiii plang la gradinita.
Fi`mea nu a plans niciodata. A mers de la 3,1 ani la o gradi cu program normal si in clasa la ea (17 copii erau in grupa mica) plangeau 3-4, nu mai multi.
Clarmai, daca te tin nervii, o duci. Daca vezi ca i place, o duci. Pana la urma se va obisnui.
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Bluel spune:
Clarmai, sigur ca trebuie sa continui sa o duci la gradinita, acasa se va plictisi, important este sa gasesti un loc unde sa se duca cu placere .......si noi tot 3 ani si o luna avem si tot pentru prima data la gradinita, al meu a fost super-dependent de mine, a stat tot timpul cu mine, nu vroia nici 5 minute sa stea cu altcineva, dar asta pana acum vreo 2-3 luni, cand nu a mai vrut nimic cu mine , nici sa manance, nici sa-l imbrac, cauta tot timpul compania altei persoane, etc, ;mi-am dat seama ca e pregatit sa "zboare din cuib" la gradinita, dar nu imi faceam mari sperante, asa ca am fost foarte surprinsa sa vad ca a vrut sa stea inca din prima zi la program lung....apoi dupa o saptamana si 3 zile, atat a tinut minunea , nu a mai vrut sa stea acolo, a refuzat sa manance, sa doarma, i-a luat mobilul educatoarei sa ma sune, ceva s-a intamplat, problema ca acolo erau copii mult mai mari decat el si se punea accent doar pe engleza intensiv in conditiile in care el nici limba romana n-o vorbeste bine....asa ca in final l-am mutat la o gradinita cu activitati "normale", specifice si adecvate varstei lui, ii place deocamdata ; probabil ca la anul ne vom intoarce la prima gradinita, vom vedea cum merge treaba....
clarmai spune:
Nu mai plange decat daca aude un alt copil ca se isterizeaza prea tare,presupun ca o sperie reactia copilului.Cum am rezolvat problema.Am luat jucaria ei preferata(o jucarie de plus),am parfumat-o cu parfumurile noastre.I-am spus ca o sa aiba jucaria grija de ea in lipsa mea,am pupat jucaria si eu si tati,ca sa ramana pupicii pt. fetita.I-am spus ca "mini"imi da un semnal care il aud doar eu,in caz ca o supara ceva sau cineva si vin imediat si o iau acasa.
Am vb eu personal cu "mini"in fatza ei si am rugat-o frumos sa aibe grija de fata,sa-mi povesteasca tot de la gradinitza si sa-mi trimita semnal daca e ceva.
A participat la activitati,a mancat de doua ori,s-a culcat prima ,s-a sculat ultima.Jucaria a avut succes.Acum sa vedem luni.
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui clarmai Nu mai plange decat daca aude un alt copil ca se isterizeaza prea tare,presupun ca o sperie reactia copilului.Cum am rezolvat problema.Am luat jucaria ei preferata(o jucarie de plus),am parfumat-o cu parfumurile noastre.I-am spus ca o sa aiba jucaria grija de ea in lipsa mea,am pupat jucaria si eu si tati,ca sa ramana pupicii pt. fetita.I-am spus ca "mini"imi da un semnal care il aud doar eu,in caz ca o supara ceva sau cineva si vin imediat si o iau acasa. Am vb eu personal cu "mini"in fatza ei si am rugat-o frumos sa aibe grija de fata,sa-mi povesteasca tot de la gradinitza si sa-mi trimita semnal daca e ceva. A participat la activitati,a mancat de doua ori,s-a culcat prima ,s-a sculat ultima.Jucaria a avut succes.Acum sa vedem luni. |
ma bucur ca v-ati adaptat! sunteti pe drumul cel bun!
lunea e mai greu si la noi, se trezeste mai greu, mai negociem, etc.
E bine sa ii repeti mereu: si vine mami sa te ia cand iese de la serviciu/la ora 4/cand vin si dupa ceilalti copii.
La noi succes mare o are ca mananca acolo . Acum si-a facut si o prietena
cge spune:
Eu as sugera sa o duca altcineva in afara de mama: tata, bunicul/bunica.
La noi plansul era numai la mine, cand ii ducea taica-sau nu mai era loc de plansete.
Bafta la toti gradinareii,
Selene_Bunny spune:
Fiindca, in cazul nostru, manifestarile au depasit limita "normalului", m-am adresat, acum o jumatate de ora, unui psiholog. Raspunsul primit a fost acesta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=166934&REPLY_ID=7038015
NU spun ca este un raspuns universal valabil, va recomand sa cititi tot topicul, pentru ca nu este vorba despre "plange cand il las acolo", ci despre un complex de manifestari.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
clarmai spune:
Fetelor sunt stupefiata,dimineata copila mea a reactionat minunat.M-a pus sa-i pun ghiozdanelul in spinare,la gradinitza nu a mai plans deloc,s-a asezat direct langa d-na,m-a pupat,mi-a zis pa,si ca ma iubeste,am ramas ca la dentist.Bine tot cu jucaria de plus dupa ea,dar fara plansete ,comentarii,nimic.Mi-a dat unda verde ca pot sa plec,a mai plans o fetita,sa uitat la ea,dar nu a mai plans.Sunt foarte fericita.