Sa o mai duc la gradinitza?

Sa o mai duc la gradinitza? | Autor: clarmai

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are 3 ani si 1 luna.Merge la gradinitza cu program prelungit.Singura problema care o am este ca in momentul cand ajunge si ma despart de ea incepe sa planga,nu isteric,nu are alte apucaturi,doar plange putin dimineata cand o las,cand intra si vede alti copii ca plang,apoi peste zi se obisnuieste,mi-a zis d-na ca participa la activitati,se joaca cu ceilalti copii,cu unii,pe doi trei copii ii respinge,aia mai mari,mananca(putin),doar ciorba si dimineata si doarme,a dormit si 3 ore.Ii place de d-na,sunt doua,o adora pe ceea mai tanara,o pupa cum prinde ocazia.

Ce metoda sa adopt ca sa nu mai planga dimineata? Mi-a zis d-na ca plange numai putin dupa ce plec,apoi se linisteste,dar daca ceilalti copii mai plang dupa "mama" incepe si ea.

O intreb ce face la gradinitza si uneori mi-a zis,alte ori zice "mu ghighitza ,mami".

Voi cum i-ati ajutat sa nu mai planga dimineata la despartire?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Clarmai si fetita mea plange dimineata in aceasta dimineata ca niciodata a inceput sa planga inainte sa intre in gradinita,ea merge primul an acum.Eu cred ca pana se obisnuiesc asa se va int6ampla asa face si Delia cand vede un copil ca plange plange si ea.
Sa speram ca vopm trece pestre aceste mici inconveniente cu bine
Iti tin pumnii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Sufar si eu tot din cauza asta.
Andrei a inceput si el gradinita de luni.Ma asteptam sa fie greu dar e sfasietor.
A plans luni aproape tot timpul si marti la fel.Ieri am inteles ca mai putin.Azi a ramas foarte trist dar nu aplans cand am plecat.
Imi tot spunea ca el nu vrea sa doarma acolo( el tot adoarme pana la urma).
Si i-am spus nu-i nimic ca sa-si ia o jucarie si sa stea cuminte in pat.Mi-a zis ieri ca educatoarea nu-l lasa cu o jucarie in pat. M-am gandit ca poate se gandeste ca face galagie si sa nu-i deranjeze pe ceilalti.Asa ca azi i-am dat un ursulet mic pe care l-am parfumat cu parfumul meu si la plecare i-am dat un pupic si ursuletului.I-am zis lui Andrei ca asta e un pupic de rezerva pentru el in cazul in care e dor de mama.Va spun maine daca a dat rezultate.
La masa mai comenteaza.In prima zi a primit tocanita de pui si i-a zis educatoarei ca acasa mama ii da numai gratar, ceea ce nu e adevarat.Si i-a zis educatoarea ca e gratar.Da, da acasa mama ii da cu mujdei de usturoi.Cand i-a pus putina supica si i-a spus ca e mujdei a zis ca mama face altfel mujdeiul.
Deci tot ce e acasa e mai bun.
Dar nici macar un moment nu l-am criticat ca plange .In prima seara era in pat si putin suparat si imi zice "imi pare rau ca am plans".I-am spus ca nu-i nimic ca fiecare copil a plans, unii mai mult altii mai putin.Soacra-mea, care e mai lipsita de tact, i-a zis ceva de genul ca e mare si ca nu are voie sa planga, si i-am taiat-o rapid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Baietii mei n-au plans in prima saptamana de gradinita, in schimb au plans dupa aceea cam...vre-o trei luni. Plangeau 5 minute dimineata si apoi erau ok. Anul asta tremin pregatitoarea si cu cel mic si imi va fi dor de perioada gradinitei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

la cel mare am avut - la inceput - probleme de acomodare (avea 3 ani si 3 luni - dar problema principala era alergia care-l chinuia f tare pe atunci)
Eu una nu l-am lasat niciodata plangand. Am stat cu el (macar ca ma injunghiau din priviri toate doamnele si domnisoarele din zona) pana ne intelegeam: tu mergi la camin pentru ca inveti lucruri interesante si care te ajuta sa mergi la scoala - si de la scoala o sa mergi la facultate si apoi o sa ai un servici fff interesant ca mama si ca tata.

Cam astea erau argumentele.
Insa a avut o perioada (starea sanatatii chiar ca era rea) cand nu l-am mai dus - plangea de cum se trezea ca nu vrea la camin, l-am dus la bunic (cea mica avea un an jumate si o vedea pe ea ca ramane acasa cu mine - eu lucram 1/2 de norma)
cam atat pot sa spun... cred ca fiecare copil are ritmul lui - dar cel mai important este sa gasim o motivatie pentru sufletelul lui - sa stie ca merge la camin cu un rost.
A, si le-am mai povestit - cand vedeam copii necajiti care umblau in gunoi - ca nu toti parintii au bani sa-si duca copii la camin - tb platit destul - asa ca bietii copii nu pot intra in camin si umbla toata ziua pe strazi si prin gunoaie. Asta i-a impresionat - le pare tare rau pt bietii copii necajiti (nu le spunem nici tigani (ca nu-s toti) si nici saraci - doar necajiti)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Toti copii plang in primele zile de gradinita. E reactia lor fireasca la despartirea de persoana cu care si-a petrecut tot timpul plus ca sunt lasati intr-un loc necunoscut lor cu persoane necunoscute. Unii se linistesc mai repede (fetitei mele i-au trebuit cam 2 saptamani) altora le trebuie mai mult timp (la fiica-mea in gradinita este un baietel care a plans dimineata timp de o luna).
Sincer, eu m-as ingrijora daca nu ar plange. M-as gandi ca ceva nu este OK in relatia mea cu copilul daca se desparte asa usor de mine in favoarea unor straini.
Nici Erica nu plangea isteric. O lua educatoarea in brate si punea capul pe umarul ei suspinand. Mi se rupe sufletul si acum cand imi amintesc imaginile acelea dar nu am renuntat. Si da, daca incepeau alti copii sa planga dupa mama incepea si ea. Sunt reactii normale.
Parerea mea este sa nu renunti si vei vedea ca va fi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Buna, si noi suntem tot grupa mica. Nu plangem dar nu povestim nimic de acolo...tot un fel de exprimare a refuzului cred eu.
Oricum am intrat de fapt sa spun ca mi-a placut ce a povestit Ali cum a zic baietelul ca-i pare rau ca a plans! Cata sensibilitate la un copil atat de mic.

Bafta la gradi!

Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Multumesc mult de raspunsuri.Sper ca o sa fie mai bine,eu i-am parfumat pernita cu printese pe care doarme,asa a mers cu dormitul,dar cu despartirea dimineata nu stiu ce metoda sa aplic,pt ca tot ce am facut pana acum nu a dat rezultat.Maine am sa-i dau jucaria preferata dimineata si am sa-i spun si eu treaba cu pupatul,sa vedem daca merge,va anunt.Jucaria sa fie in locul prezentei mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am avut norocul ca unul din geamurile salii de clasa sa dea spre aleea gradinitei si dupa ce intra in clasa, in loc sa se agate in nestire de mine, fugea la geam "sa prinda loc" sa-mi faca cu mana la plecare. Stateam cateva minute pe alee - el la geam -si ne faceam pa si pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Buna idee o sa incerc si treaba cu geamul ,avem si noi vedere buna spre poarta gradinitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

eu nu cred ca toti copii plang.
n-am acceptat asta si am plecat doar cand au zambit si mi-au dat pusi - semn ca ramane de bunavoie.

Mergi la inceput