Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (64)
Raspunsuri - Pagina 19
ooka spune:
salut fetelor
ce de discutii...eu de cind sunt acasa intru mai des dar scriu mult mai rar, oricum mi se pare aiurea ca eu mai am putin si nasc si voi mai aveti mult mai mult, ma simt oarecum in plus...
is si cam intoarsa pe dos ca am facut o eco mamara ca aveam niste pitici si mi'a gasit vreo 4 chisturi mici (sub 5mm) la unul din sini, unul care ma si doare si desi mi'a explicat ca sunt de la canalele galactofore dilatate sau stiu io si ca nici nu se fac eco mamare in sarcina tot prost mi'a picat. Acum sper sa se retraga dupa alaptat si sa'mi revin.
Am fost si noi la baby expo, a fost productiva iesirea, am luat Sofiei pantofiori si papucei de casa, mai nou are o pasiune catre papuci. Am luat niste chestiuni de la medela, o pompa manuala sper sa fie buna si un set de 3 biberoane in care se poate stoca laptele si am vazut si scaun de masina 0-18kg, cu un reductor asemanator cu o scoica. Nu'l mai vazusem pana acum, doar pe afara pe situri. Arata bine si pare ok si pentru un bebelus.
Intreba cineva de celule stem, noi tot cu cord blood insa nu vreau sa ma lansez in discutii ca parerile sunt impartite. Oferte erau multe la targ dar avand deja contractul cu ei nu am stat sa vad ce aveau de spus.
M'as mai duce sa caut niste hainute, desi mi'e cam lene si e cam aglomerat. In schimb mi'am satisfacut pofta si am luat virsli de brad dupa care baleam de la indagra trecuta.
Voiam sa va mai spun si eu sa completez lista lui Luny despre sapunuri de bebe, exista un stand cu sapun lichid aprox bio, oricum fara parabeni sau stiu io, probat de noi (Sofia se regaseste in descrierea lui Bedrosmart despre piele sensibila, medicamente etc, desi pana la urma tot cu un unguent ieftin i'a trecut dermatita, nu cu cortizon, cert e ca e bun) care era 55 ron la 1l - Rampal Latour. Insa va recomand mai mult, sapunul lichid de la elemental care este cam 32 ron la 1l si este mult mai gros, pt bebe mic poate fi diluat cit si detergentul bio 5l costa cam 90 ron si spala bine, noi il folosim cu succes, plus un praf de pete si asta e probat si intr'adevar curata petele si albeste, tot mai putin chimic.
Revin un pic cu dermatita, noi n'am tratat copilul cu unguente si cortizon ca avea bubite inestetice, ea avea la incheietura piciorului niste bubite care oricit as fi vrut sa nu le tratez ajungeau sa sangereze de ti se facea parul maciuca. Am dat cu cortizon si n'a folosit la nimic si pana la urma ne'au recomandat altceva cu care au trecut si slava Domnului nu au mai aparut, dar nici n'o spal cu sapun obisnuit, tot bio caut sa iau sau ma rog mai naturale.
Hainute am o gramada, n'am de bebici mici, o sa iau vreo 7 bodyuri si 7 salopete, in rest avem de iarna de toate tipurile cu fas, fara cu blana de bumbac, fara, de catifea etc.
Scutece o sa fac unele noi, ca la Sofia le folosim si acum si n'as intra in rezerva ei, o sa iau probabil metraj de la Bucur Obor si daca mi le face mama bine daca nu, a spus Aris parca, se ia un rind de ate si gata.
Noi ca batiste am avut tifoane micute, foarte practice, mai ales pt bebici care regurgiteaza.
Am luat si eu Femibion, Cristi, eu o sa mai merg, daca vrei iti iau, numai sa imi spui cite.
M'am ingrasat ca purcelu de cind stau acasa, am aproximativ 14kg+ la 35 saptamani, cam mult.
Maine poate ajung si eu sa trag o fuga pana la doctor sa vaz ce mai face fetita mea frumoasa, astazi am avut contractii in prima parte a zilei si nu cedeau la nimic, plus dureri de spate.
cam atat despre noi..
mami de Sofia si de Zoe
Doamne ai grija de noi!
dia_filipas spune:
Diana esti o scumpa! mersi mult si de sfaturi. Operatia pana la urma va fi vinerea viitoare, deci mai am timp sa ma pregatesc, si s-o pregatesc si pe Miruna.
Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
31+ cu shmoo mic "pisicutz verde"
aris26 spune:
neata
mai am de recuperat dar am zis sa intru sa va salut scurt inainte sa il duc la gradi si revin eu dupa aia.
cu body-urile care se baga pe cap e simplu daca stii metoda, eu am vazut-o la pediatra mea si de atunci le-am scos si pe alea la bataie. altfel nu m-am descurcat cu ele, de asta nu le recomand la "incepatoare".
ca idee, pt ca sigur o sa aveti si din astea care se baga pe cap chit ca le primiti cadou, cel mai simplu e sa le rulati pe masa pana se face ca o gaura in mijloc, puneti capul copilului fix pe centrul gaurii si apoi luati partea de sus si o trageti labartzat asa peste fatza lui, si gata.
cosmetice bune si ieftine tot la dm gasiti cate vreti. un gel de dus marca lor este in jur de 6 lei. sunt produse nemtesti(ceea ce pt mine inseamna ca e de bine in general) si sunt probate. chiar si nepoata mea s-a inteles f bine cu ele desi avea o piele foarte sensibila cand era nou-nascut
mama de mic +s29+
tia_Mia spune:
Neata fetelor, dau o de dimineata
eu va citesc zilnic dar fiind la primul bb ascult sfaturi de la voi si de aceea nu intervin ...sunteti niste dragute
Laura Craita bine ai venit , sarcina usoara in continuare si bb sanatos si frumos
body-urile si eu am invatat sa le pun pe capusor am avut noroc ca sora mea m-a invatat de la fetele ei cum se imbraca. Pot sa spun ca mi-a aaratat foarte multe in ceea ce priveste primeele zile cu bb acasa. Ieri ne-am apucat de spalat body-urile si astazi sa le calcam ....am fffffff multeee
si eu vreau sa-i pun micutei cercelusi la maternitate . eu ii pun verigutze ....sunt cele mai recomandate .
va pup si va imbratisez cu drag
Andreea 29+ Maya Maria
MINUNEA MEA
cristi07 spune:
Neata,
Ooka multumesc mult de tot pentru oferta, poate mai dau si eu o fuga in weekend! esti tare draguta.
Nu imi vine sa cred ce avansata esti...mai ai putin...
Imi plac discutiile despre cercei ...dar, doar le citesc
Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (29 saptamani)
aris26 spune:
ma bucur ca ati venit cu rapoarte detaliate de la babyexpo. multumi fetelor
pana la urma nu regret ca il sar anul asta. din cate vad nu sunt cine stie ce preturi si mai toate v-ati plans de aglomeratie. scaun, scoica, cadita nu am nevoie deci chiar nu are rost. nici macar biberoane nu am de cumparat. e tare bine dar ma simt complet aiurea ca nu trebuie sa iau absolut nimic. mai ales ca nepotica s-a nascut la mijlocul lui noiembrie asa ca orice imi lipsea(al meu fiind bebe de primavara)am de la ea.
cu cerceii revin mai tarziu cu info pt ca stiu ca gasise sora-mea un site f tare si am vazut acolo unii speciali pt nou-nascuti cu un sistem f interesant de inchidere si erau si din nu stiu ce material cam ca aia medicinali.
azi si eu l-am lasat marait la gradi dupa ce ieri am incercat sa il las pe ta-su sa il ia din gradinita si eu sa astept in masina. nu ii convine deloc si ma gandesc cu groaza cum o sa fac din decembrie
mama de mic +s29+
aris26 spune:
ooka - pai de ce sa te simti in plus, eu una tare ma bucur ca esti avansata. de abia te astept sa te intorci din elias cu informatii de ultima ora. te asteapta o cezariana sau incerci natural?
mama de mic +s29+
bpaula spune:
Buna dimineata!
Poftiti la covrigi cu iaurt!
Ooka pai de ce sa te simti aiurea ca mai ai putin sa nasti? Sigur mai sunt fete si atunci, si urmeaza altele imediat, asta e daca suntem impartite pe o perioada mai lunga. O sa ai ocazia sa ne zici cum e cu doi copii celor care asteptam 2 plus impresii proaspete pentru toate de pe aici.
Am reusit si eu ieri sa eliberez un sertar din comoda ce o sa fie pentru bebe, m-am uitat si in cel cu prosoape si am gasit niste fasii de finet ramase de la primul baiat numai bune de facut chestii mai marunte. Imi place ca are floricele albastre pe el.
Dia o sa treaca cu bine si operatia si o sa fii linistita apoi inainte de nastere.
aris26 spune:
lunny - cred ca doar seamana zona la noi. eu stau la margine...tu inteleg ca mai pi shentru
mama de mic +s29+
luny spune:
neatza! mi-e somn, lene, etc.. sunt la munca
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!