Clasa I * 2011-2012 [6]

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Nici eu nu i-am dat nimic, ii dau cate o lungurita de miere dimineata, dar ma rog, nu se poate numi imunostimulator. Vad ca i cam curge nasul acum, i-o fi fost frig, ca dimineata vad ca s-a racorit bine si l-am dus cam dezbracat ...ca de obicei, s-a racit brusc . De dimineata erau 10 grade. Si imi zice, da de ce ma duci racit la scoala ? Pai stai asa, ca nu mai putem sta acasa ca ne curge un pic nasul...asta nu e boala ,pastram statul acasa pentru febra si alte probleme mai grave, dar sper sa nu fie cazul.
Oricum as vrea sa i dau niste polen cu miere, nu atata pentru imunitate cat si pentru vitaminele care le contine, mai ales ca el nu mananca fructe , abia mananca mar si portocala si nici alea nu se omoara. I le bag eu pe gat dupa multe plecaciuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Neata !

mina - te rog mult sa-mi dai si mie datele de contact ale homeopatului unde duci tu baietelul ! ... are cabinet ? este cu programare pt. consultatie si tratament ? ... daca nu poti sa-mi dai datele aici, scrie-mi te rog pe PM.

Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Buna ziua, azi nu va inghesuiti la povestiri. Recunosc ca si eu sunt pe fuga.

Ma laudam ieri ca noi am scapat de adunat frunze, dar se pare ca luni avem de dus ghinde si castane pentru abilitatile practice.

Temele le fac la scoala, singura tema de weekend a fost sa alegem o poza de familie pe care sa o lipeasca pe o buzuruza. Am facut-o de aseara (mai ales ca eu plec in weekend) si am scapat. Sper sa nu mai fie si altceva de scris.

Raportam distrugerea a 2 tinute in aceeasi zi. La pranz a rasturnat farfuria pe haine pentru ca a fost impinsa de o colega la coada. Nu am reusit cu absolut nimic sa mai scoatem sosul de rosii din tricou, dar pe pantaloni nu prea se vede mica pata. S-a schimbat dupa aceea in echipamentul de sport (bine ca il avea la scoala), dar tricoul alb a facut apoi baie in cerneala. Sunt numai urme de degete imbibate in cerneala, nu s-a mai curatat nici cu clor. Asta este, se intampla si accidente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitty_1973 spune:

Cu intarziere, urez si eu un calduros Ilincai!
Acum... sa raspund si eu cum imi aduc aminte...
Si baietelul meu are probleme de concentrare,inclusiv legat de temele pentru acasa. Niciodata nu stie ce are de facut De asta, pana azi, in nicio zi nu a fost ok la scoala.
Legat de scris... e neatent si grabit si greseste. Doar ieri a scris aproape bine (a ingrosat doar o liniuta)... dar am stat in spatele lui si cu amenintari si tipete a reusit! L-am amenintat ca pentru fiecare greseala scrie un rand in plus.
La noi, ca teme... au de scris pe caietele (de teme) cate 5 randuri din ce au scris la scoala pe auxiliar. In plus, pentru saptamana viitoare, povestea "Capra cu trei iezi" si o poezie de 3 strofe din auxiliarul "Bun venit scoala"
Educatia plastica = desen. Frunzele uscate, semintele, hartia glacee... sunt necesare la abilitatile practice.
Pana acum, al meu a "incasat" doua calificative "bine"
Eu am fost foarte stesata marti, de miercuri m-am calmat.
Am presat frunzele in Dex. Intr-o saptamana majoritatea erau uscate. Doamna nostra vrea sa faca din frunze oameni... deci sunt bune frunzele mai mici si ovale. Am cules si castane cu baiatul... poate se trezeste invatatoarea ca vrea si nu mai avem de unde sa luam. La alte scoli au cerut... poate au in programa si activitati de astea. Seminte inca nu am adunat. Am sa caut susan, mac, piper boabe, dovleac, pepene galben si rosu, porumb, grau... si mai vad eu.
Mada...felicitari pentru asa sot! Al meu nu ma ajuta cu nimic de dimineata pana seara!
Ce m-a enervat saptamana asta... nu au facut religia ortodoxa si le-au dat drumul acasa mai devreme cu o ora. Noi, parintii nu am stiut! Cand m-am dus sa il iau... ia-l de unde nu-i?! Mama mea sta foarte aproape de scoala, cam la 200-300 metri. Cum ea nu ma sunase sa imi spuna ca a ajuns la ea... am intrat in panica. Al meu baiat a vrut sa se duca acasa la un coleg... noroc ca mama iesise sa cumpere ceva si l-a prins asupra faptului. Cunosc familia colegului, nu se intampla nimic... dar nestiind unde este... va inchipuiti prin ce stari as fi trecut
Eu i-am cumparat baiatului 2 stilouri. Unul mai scump (vreo 25 lei), nu stiu ce marca e, scrie doar pe capac germany. Am sa il pozez poate imi spune cineva daca il recunoaste. Cu acesta scrie mai bine, are varful penitei mai subtire si parte cauciucata acolo unde il tine cu degetele. Si unul mai ieftin ~6,5 lei, tot cu parte cauciucata, dar scrie mai gros...de la Acvila. Initial i l-am dat la scoala doar pe cel mai ieftin...insa nu imi place cum a scris cu el pe caiete. Cu cerneala, momentan nu are probleme
In ansamblu, sunt multumita de el... are grija de rechizite, ghiozdanul este ok cand ajunge acasa. Nu vine murdar ca un purcel... doar dezmatat... cu camasa scoasa din pantalon, fara vesta si cravata! . Inca nu a uitat nimic la scoala. Are o problema cu ascutitoarea. Cred ca trebuie sa cumpar vreo suta de creioane... ca parca le mananca!
Un week-end placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Kitty, , tu ai face frumos liniutele alea daca cineva ar tipa si te-ar ameninta? Si cu teama in suflet ca pt orice greseala vei face un rand in plus? Hai mai, sunt doar niste liniute...si apropo, daca te vei apuca tu sa le faci o sa ai surpriza! N-o sa-ti iasa toate la fel, una va fi mai groasa, alta mai subtire, poate una va fi mai stramba sau mai lunga... crede-ma , am patit-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Da, cu liniutele am patit-o si eu...am vrut sa-i arat Biei cum se fac si mi-a iesit o nenorocire...mai bine imi vedeam de treaba...

Ieri am murit de draci. Fata avea de "scris" in caietul de romana si de mate....pentru luni. Am hotarat: intr-unul scrii azi (joi) in unul vineri sa nu ai treaba in we.La alegere in care scrii.. OK...avand de scris doar 3 randuri am vrut sa iasa bine. Data trecuta cand a scris au iesit cam tremurate si cica i-a atras atentia doamna. Na, macar 3 randuri din tema de acasa sa arate bine, zic si io... Buuunnnn...ii zic fetei: unde vrei sa scrii: la tine in camera sau aici langa mama (era o masa langa mine...eu in bucatarie desfacand nuci din coaja verde...BTW nu vreti sa stiti ce maini am)? Raspuns: langa tine mamiiiii...OK, zic du-te si adu caietul de teme si ala de ciorne. Sa facem doua randuri in cel de ciorne sa-ti intri in mana sa iasa drepte si apoi sa facem tema pt acasa. Se duce fata, si se tot duce...si nu mai vine...si eu inca o nuca, si inca una pana cand realizez, bai da fata asta s-a dus sa cumpere caietele sau unde e???!!
Cand ma duc la ea in camera, fata scria de zor in caietul de ciorne. Ii zic, da ce faci, n-ai zis ca scrii langa mami? Ea: ba da, dar e mai bine la mine. Si mi-am facut si temaaaa...fericire nevoie mare.
Ce facuse? Scrisese intai in caietul bun, de teme, sa-si ia de o grija d-soara si acu isi facea mana in ala de ciorne. Dau sa vad tema, of course niste valuri...am murit si am inviat.
Pe pagina aia mai erau trei randuri scrise in clasa si astea trei de acasa....toate 6 incepute de doamna cu rosu....eu acu ce sa fac? Pe buna dreptate o sa zica femeia aia ca-mi bat joc...
Sun sotu sa cumpere de unde stie pix cu gel rosu si sa scrie subtire, omu in drum spre casa fiind din delegatie. A venit omul cu pixul, am rupt pagina si uite asa am mai scris o data....dar macar avea mana formata, nu?

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

eveline - te inteleg ca ai fost suparata, dar in clasa I cred ca sunt dese "intamplari" de genul asta ... eu nu cred ca este o solutie sa rupem paginile care nu ies chiar artistice, s-ar termina caietele imediat

... mai exista si "picul" pentru greselile mai marunte ...

... si apoi, parerea mea, cred ca trebuia sa o lasi sa mearga cu tema respectiva la scoala; poate ar fi invatat, alta data sa nu se mai grabeasca; asa copilul, cu ce idee a ramas ?! daca scriu mai urat, mama imi rupe pagina, imita liniutele de inceput ale Dnei. si gata, totul se rezolva !

Nu vreau sa te supar , dar asta este opinia mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eveline, nu mai rupe pagina(ca stresezi Biencuta) am facut si eu asa odata cand lui Alex i se rupsese pagina de cat stersese pe ea...si d-na lui m-a certat a zis sa nu-l pun sa munceasca de 2 ori ca se supara pe mine

va pup pe toate si va doresc un we fain...a mai trecut o sapt...nu-mi vine sa cred...

Mergi la inceput

Si noi am avut un "incident" ieri ...
o iau de la after si mergem in parcul alaturat... si in timp ce adunam noi vesele-voioase frunze pentru presat si castane, imi spune Crina ca mai are o tema la romana de facut ... Pai cum ?? nu ai scris temele cu dna. invatatoare de la after ?!! cand am venit eu erai afara la joaca !? ... nuuuuu, ca am uitat ...
... asa ca lasam joaca si frunze si tot si mergem acasa: intr-adevar avea notate cu T doua pagini in caietul special, de liniute mari, tema nefacuta ... ma suna si mama colegei de clasa si after, tot la ora aia aflase si ea .
Cred ca la after s-au facut amandoua ca au uitat, ca nu mai au alta tema inafara de tema la mate, sa iasa mai repede afara sa se joace ...

Ce era sa-i fac ? era ora 18.30 ... am pus-o sa-si scrie tema ! ... nu a comentat, doar a cantat ... si au iesit binisor liniutele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

MANUELA - Tema era jale...era facuta in graba, erau valurile Dunarii acolo. Era un rand de linii verticale, unul orizontale si un rand de casute, lucrat pe patratele ca era caietul de mate. Stiu ca poate mai bine daca e un pic atenta, nu era vorba de greseli marunte ce pot fi indreptate prin pic. Cu picul am dat si noi acolo unde liniile au fost mai lungi, nicio problema, dar era urata rau tema asta. Pana la urma ne-a luat un sfert de ora, n-am chinuit copilul...eu sper sa fi invatat totusi sa fie atenta la ce spun, sa faca ce a zis nu altceva (s-a dus dupa caiete in care trebuia scris intr-o anumita ordine si n-a mai venit deloc si a scris si invers).
Am discutat despre asta sa fiu sigura ce a inteles. Vreau sa inteleaga ca nu trebuie sa se grabeasca la temele pentru acasa si vreau sa inteleaga foarte bine ca trebuie sa faca pe cat de corect poate....nu sa faca pentru a fi facut. Ideea e sa-i iasa liniile alea ca lumea nu sa faca niste linii in doru lelii ca sa fie acolo.
Si drept dovada a facut muuult mai bine apoi...deci se poate.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput