Tort / prajituri pentru gradinita
Saptamana viitoare este ziua baietelului meu si astazi am vorbit cu educatoarea,cum ca ei ar dori sa il sarbatoreasca si la gradinita,asa cum fac de obicei cu zilele de nastere ale tuturor copiilor.
Mi s-a spus ca,daca doresc sa particip si sa aduc ceva pentru ocazia asta,nu e neaparat sa fie ceva din comert(asa cum stiam ca e regula pentru gradinitele publice in Romania),ci poate sa fie si facut in casa,pe cat posibil ceva cu specific romanesc(ca au ele curiozitatea ) si sa se preteze pentru o grupa cu copii de 3-4 ani in medie.
Aici m-a incurcat,de doua ori inca. Ma puteti ajuta cu idei si sugestii??
Ingredientele nu ar fi o problema,ca inca nu am cumparat nimic si am timp sa fac cumparaturi special pentru asta.Mi-ar placea,intr-adevar,sa pregatesc eu ceva, nu sa cumpar un tortulet gata facut.
Multumesc anticipat!
Raspunsuri
valentinag spune:
Tort specific romanesc, n-am idee care ar putea fi, dar trebuie sa intrebi si daca sunt alergici la ceva copii!Sa nu ai probleme!
In alta ordine de idei, eu zic ca cel mai bine merg torturile cu fructe, diplomat, mousse de fructe, poate unu cu mere si frisca.Cele din cioco sunt excitante si nu cred ca ai voie sa aduci!daca da,poti eventual sa-i faci un diplomat cu mascota, imbracat in frisca, d'astea!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
JuliaSM spune:
Am liber sa aduc cam orice,mi s-au parut foarte lejeri cei de la gradinita in privinta asta! Chiar am intrebat intentionat,daca nu e voie ceva anume,mi s-a spus ca nu...
Eu ma gandeam (adica mestecam ideile,ca nu am gandit nimic concret inca) sa nu fac ceva foarte cremos si friscos,ca-s copii mici si ajung murdarei acasa apoi,de la prea multe creme.
boticelina spune:
Julia, eu pt ziua fetei la gradi am facut un tort tip diplomat dar nu cu baza de frisca ci cu iaurt. Cele mai putin alergene fructe sunt piersicile.
Iar ca prajitura, am invatat recent de la o amica o prajitura de biscuiti, ultrasimpla, intre straturi de biscuiti (petit beurre) se pune o crema de vanilie sau nesquick (crema clasica de prajituri, o gasesti in orice carte de bucate). Lasi biscuitii sa traga crema peste noapte si gata. Se taie usor si se mananca fara sa te murdaresti prea tare. Mie imi place foarte mult, si copilului la fel
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
anasia spune:
cel mai bine intrebi ed , pt ca probabil au mai adus torturi la gradi si stie cam ce mananca restul grupei; la fetita mea,ed de exemplu mi-a spus ca merge ciocolata (am preferat ganache sau mousse de cioco si nu crema fiarta) la sigur...nu mananca fructe, frisca....
daca preferi o crema mai usoara, cu branza proaspata-philadelphia sau mascarpone cu frisca si cioco rasa ...
Anda08 spune:
Pentru insipratie - vei gasi muuulte retete de torturi aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153975&nm=Retete-de-torturi
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
JuliaSM spune:
Multumesc pentru idei!! Deocamdata lista e inca deschisa,mai am cateva zile sa ales reteta.
Imi face tare cu ochiul prajitura cu biscuiti petit beurre si crema...
danat spune:
Julia sa iti traiasca baietelul (cu putin avans) si sa fie sanatos!
Uite si baiatul meu tocmai s-a sarbatorit azi la scoala, cu colegii de clasa, drept pt care aseara am facut muffins cu glazura de ciocolata si decor de smarties. El nu e asa adept al ciocolatei (in sensul ca ii mai taiem din elan, sa nu manince multa) dar copiilor le place ceva cu ciocolata si de aceea am "pacalit" putin glazura, sa nu fie prea excitanta, am amestecat ciocolata alba cu maron, si am obtinut ceva maron mai deschis, dar cu acelasi gust bun.
Mi-a povestit azi ca le-au placut tare mult colegilor si au papat toti lingandu-se, inevitabil, pe degetele
Nu e desert specific romanesc, dar asa, ca idee...
andacos spune:
Julia,in primul rind daca te vei hotari la un tort,sa stii ca nemtzii(austriecii)nu prefera torturile insiropate!
Deci indiferent la care retzeta te-ai opri,cred ca e bine d eluat in seama aspectul asta!
Eu sincer daca as fi in locul tau as face o negresa ,cu glazura si cu smartie deasupra si tot felul de decoruri ...bombonoasecare ii atrag pe copii1
Insista totusi cu alergiile copiilor!Mai intreaba odata daca nu e cineva alergic la un anumit produs!Evita alunele si nucile!
Spor la ales parjitura/tortul perfect!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Happiness_4_us spune:
In loc de biscuiti poti folosi si piscoturi, dar le inmoi putin in lapte cladut cat sa se fragezeasca un pic si sa se lipeasca pe ele crema. Adica treci piscotul prin lapte si gata, ca el e poros si imediat trage lapte. Tortul iese delicios.
Anul trecut, mamagiuliei a facut crema din ciocolata Milka, pe baie de aburi, amestecata cu frisca. Au fost mai mult decat incantati copiii. Poti folosi si ciocolata Kinder amestecata cu frisca.
In Is parintii aduc de regula la gradi, atunci and este ziua vreunui copil, inghetata pe bat. Toti piticii sunt mai mult decat fericiti.
Petrecere frumoasa si la multi ani!
Mamica de Andrei si Maria
lulu77 spune:
Julia, la diverse sarbatori la gradinitza, am dus mereu briose, de tot felul, cu fructe padure, cu scortisoara, etc.
sunt si mai rapid de facut si mai usor de mancat de catre copii si tot timpul au fost apreciate de catre copii si au mai cerut.