Strugurasi S-O 11-Haideti fetele!(114)
Raspunsuri - Pagina 13
seidana spune:
Ionela
1. mereu ma asigur sa ii bag sanul mult in gura, il tot scot pana eu nu simt durere, si vad ca buzele ei formeaza cercul in jurul areolei.. insa o sa incerc sa il bag mai mult in gurita ei, am tot incercat si azi si am prins-o cascand si pac i-am bagat titi in gurita, a pleoscait dar mult mai putin ..
2.cu degetul meu mic in gurita am mai incercat , insa nu mereu a functionat( de fapt decat 1 data a mers) pt ca isi tuguie buzele si le strange .. e tare simpatica.. de regula odata luat sanul adio interventia mea pe acolo..
3.. si eu aleg sa doarma, mai ales dupa cele 14 h, respectiv 6 nedormite , iar daca lasa sanul din gura, din diferite motive : casca, il scapa, se ineaca, inainte sa adorma intotdeauna o ridic sa eructeze dupa care continuam.. insa cum nu intotdeauna il lasa ... Aseara pe fondul colicilor sugea scapa sanul o riicam, eructa, o puneam iar, eructa si in pozitia culcata, o ridicam.. si tot asa.. pana cand in puctul culminant nu a mai luat sanul deloc.. scumpa ..
Lali.. a mea inca nu si-a gasit degetul.. suge inca pumnisorul.. e suzeta isi face greata , insa cand ii e foame ma suge pe mine unde gaseste piele.., e bine ca macar accepta suzeta.. si mama a insistat cu suzeta , avem 4 : 2 de silicon si 2 de latez, fiecare cu forma rotunda sau orto.. nu ii place niciuna , eu oarecum nu sunt deranjata de suptul degetului pt ca si mie imi e greata de suzeta aia, pe de alta parte nici sa suga pana la 6 ani degetul ..cu suzeta e mai simplu la renuntat...
Am zis ca o sa incerc iar suzeta dupa 6 saptamani, dupa ce se stabileste bine lactatia, si ea e obsnuita cu suptul..
Jade.. offf , ne topim incet asa-i? tu ce ii dai pt colici espumisan? credeam ca odata ce ii dau debritatul ne simtim ai bine insa nu , in schimb nu mai e balonata
LEna.. trec si colicile, si tot ce e mai nasol, insa mom frumoase o sa dureze toata viata ..
BRAVO ELLY>>.............
Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)
JadeJador spune:
ionela , T inca are icter , dr a zis ca analizele sunt ceva mai bune , a luat 320 grame in 10 zile
de mancat , mananca bibe cu lapte muls dar si LP , sanul e cam de desert asa
eu trebuie sa recunosc ca nu prea mai fac fata cu mulsul la cererea lui
sunt f obosita si stresata si ma si paste un soi de depresie
T vomita des si se ineaca cu voma , eu ma sperii teribil , il sperii si pe el , nu doarme ca il doare burta ,plange , icneste , se carceste , se inroseste , vomita din cauza asta , se ineaca si tot asa
ca sa nu mai zic ca azi noapte mi a fonfait si harait pe nas si nu a dormit cu orele
dar ne facem noi mari si scapam de toate relele
_
bb T. 28.08.2011
JadeJador spune:
seidana eu i am dat Infacol incepand din maternitate
de sambata trecuta i am dat Colief dar ieri l am intrerupt pt ca am obsevat ca nu era nici o imbunatatire , parca din contra mai rau era
ca sa nu mai zic ca din ce facea el caca rar , ieri a facut caca incontinuu , cum lua o gura de lapte , cum tragea o cacareaza , cum tragea un partz cum facea si o sparcaiala
asa ca l am intrerupt si am trecut din nou pe infacol (nu ca asta ar fi cine stie ce minune)
_
bb T. 28.08.2011
JadeJador spune:
felicitari Elly , bravooo
recuperare usoara si bb sanatos , necolicios si mancacios
_
bb T. 28.08.2011
seidana spune:
A mea e tare minune: doarme de la 10.30 , si pana acum s-a trezit de 3 ori, a plans un pic, m-am dus langa ea si inchidea ochii si somn iarasi, dar trebuie sa ma vada langa ea .. o ador..
in final mi-am terminat curatenia..
La multe lunite bebe Martin, de LAI
seidana spune:
Jade.. si eu am impresia ca toate astea ( siropuri) sunt apa de ploaie, insa poate totusi ajuta la eliminarea gazelor mai repede, asa cred eu..sau incerc sa cred
Iris_K spune:
Wow, ce de nou-nascuti si cate proaspete mamici fericite!
FELICITARI si bebei sanatosi si cuminti!
Si tin pumnii celor care urmeaza sa nasca!
39+ cu ANTONIA ( AMR 5 zile)
Dbunny spune:
Inca un diagnostic nasol pe capul meu: colestaza intrahepatica!
In ritmul asta, la sfarsit de an va invit la propria pomana.
Aseara o amica mi-a spus: draga, albul ochilor e galben la tine!, la care eu am asociat cu mancarimile mele abundante de maini/picioare si-am taiat-o la urgente. Au monitorizat fetita timp de 5o de minute; ea e ok, nici un stres fetal. Apoi mi-au tras sange si bum! transaminazele f marite. Acu iau tratament. Saptamana viitoare iar analize de sange sa vedem daca cresc sau scad. In tot cazul la colestaza sarcina se induce pe la 37-38 saptamani maxim. Offf, eu sper doar sa nu afecteze pe pisicuta mea. Nu-mi era destul cu diabetul gestational...acu si ficatul praf Se comporta ca si cand m-as imbata zilnic, eu nu mananc grasimi, de cand cu dieta diabetului am dat jos ceva, am pus doar 9,5 kg...ce se intampla¿¿
35+
Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
Lali_mete spune:
am scris ditai autostrada si am pierdut-o,mama lui de mouse
Felicitari Andreea si Kora,bine ati venit pe lume Andrei Bogdan si Dimitrsi!
May nu am avut nici o problema pe care sa o arate piciorul umflat. Se umfla mai ales cand stateam pe scaun sau pe canapea,cu picioarele in jos.Desi stateam cu picioarele alaturate doar dreptul se umfla,si rau de tot, era vizibila bine diferenta. Stangul de cele mai multe ori era normal,iar dreptul nu mai avea glezna.
Seidana Paul e inca la tara , mai sta cateva zile cu bunicii si il aduc acasa. Deja imi e dor tare de el, dar mai rezist, ca e inca frumos afara.
Kora de obicei cand se trece la "primele 365 de zile" se pastreaza titulatura topicului.
Lena slingul roz l-am facut dintr-un pareo de plaja si doua inele de alea care se prind pe perete, sa se agate ceva de ele,aveau cate un surub initial,pe care l-am scos. Pe mine ma interesa sa fie solide,atat. Materialul e bumbac 100% , subtirel, neelastic. Am si unul albastru, usor elastic pe latime si ma enerveaza rau ca parca se lasa in timp ce il folosesc.
Eu mai scriu ceva,mai dau un mop. Scriu cand smiorcaie mogaldeata,ca vin si o legan si am laptopul pe pat.
Maria spun o parere personala,sa nu o iei ca pe un atac sau ca pe o mustrare,da? Pe mine ma doare la propriu cand cineva spune ca bebelusul de cateva zile este rasfatat . Pentru mine personal pana pe la 6 luni nu exista "invatat" la ceva, la nimic. Daca pe mine m-ar lasa cineva intr-un loc complet necunoscut,cu tot felul de chestii nemaivazute pe langa mine, si ar fi un singur om cunoscut care sa imi ofere sentimentul de siguranta,crede-ma ca m-as agata cu disperare de el si nu l-as lasa sa faca nici un pas fara mine. Asa si bebelusul, dupa ce se naste si iese din mediul in care s-a simtit in siguranta atatea luni, nu isi cunoaste decat mama ,sau pe cine sta cel mai mult pe langa el,si atunci vrea sa il simta,sa ii simta atingerea,mirosul,glasul. Asta nu e rasfat,e instinct de supravietuire . De ce crezi ca o sa cedezi psihic alaptand la cerere si exclusiv ? Uite, eu pot face o diferenta intre alaptat la san si hranit cu biberonul,.pentru ca pe Paul l-am alaptat doar 3 saptamani apoi i-am dat fomula. Fata e alaptata exclusiv ,nu a gustat lp decat in prima noapte la maternitate[. La Paul dura mai mult pana ii dadeam laptele pentru ca mergeam la bucatarie, inccalzeam apa,nu de putine ori am incalzit-o prea tare,a trebuit sa astept sa se raceasca , faceam laptele, veneam in dormitor, dadeam la copil sa manance. In tot timpul asta Paul plangea din toti rarunchii,Vali il legana , bebele nu se potolea ca ii era foame ,nu plangea degeaba. Toata treaba dura cateva minute bune. Acum, imediat ce scanceste Teodora ii bag tzatzica in gurita ( poate gresesc ,dar eu nu ma spal pe inainte de fiecare alaptat) , in minutele care durau inainte sa fac laptele praf , ea e adormita la loc. Lapte matern poate manca si de 10 ori intr-o ora, laptele praf nu se digera,si daca ii dai mai des de trei ore risti sa o doara burtica mai tare decat de obicei,cel putin asta scrie si pe cutiile de lp. Gandeste pozitiv,daca ajungi sa vezi alaptarea ca pe ceva ce vine de la sine si nu ca pe ceva impus nu ti se va parea greu nici daca va trebui sa te trezesti noaptea din ora in ora .
REvin dupa ce spal si bucataria,c aa adormit iar .
Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
ionelamaria spune:
Jade, ma bucur ca e mai ok. Icterul va trece. Cu cat mananca mai mult si doarme mai bine cu atat trece. Plimbari la soare ( nu bebe expus direct). Aeru ii va face bine
Cat despre faptul ca e tot mai greu sa storci lapte, stiu, de asta si insistam sa dai intai san cat mai mult... e foarte obositor sa scoti la pompa. Sper sa reusiti totusi cu sanul
Bunny, offf! Imi pare rau ca ai vesti proste, cu toate astea bune ca ati descoperit. Fii optimista, bebe va fi bine, ai sa vezi!
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 34+ cu Tudor