Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?
Raspunsuri - Pagina 8
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Selene,exact asa mi-a spus si sihologul Evei....ea ca fiica ta s-a manifestat de la inceput.....dar cand ,dupa doua zile era mai cooperanta,au nenorocit-o.Clar ca va dura pana isi va recapata increderea,daca si-o va recapata.Eva nici n vrea sa auda.Simpla rostire e cuvantului gradinita declanseaza:..1.ochi in lacrimi.2.se catara pe mine.3.incepe sa planga ca vrea acasa,ca e cuminte si ca face pipi,ca nu vrea la copii.Reactia asta a avut-o inclusiv de fata cu avocatul meu si procurorul de caz.Ba le-a si explicat cu amanunte cine si unde i-a facut buba,de stateau astia doi ca la dentist.Procurorul si-a facut cruce. Asa ca tine cont de ce vrea copilul.Poate o sa-mi iau rosii....dar trebuie sa tinem cont si de ce vor micutii. Daca as fi tinut cont de ce doreste Eva,daca as fi ascultat-o poate nu era acum desfigurata. Madalina si Eva-Maria https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098 |
Mada, imi pare tare rau ca s-a intamplat ceva rau la gradi voastra. (Nu stiu ce s-a intamplat exact, dar din mesaj am inteles ca ceva rau.)
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
http://victorianadiagraham.blogspot.com/" target="_blank">VICTORIA
Victoria_mami spune:
Madalina, am gasit.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Desiree2002
Draga mea, nu e nevoie sa fi psiholog; trebuie doar sa-ti asculti copilul. Ti s-a spus de nenumarate ori aici sa retragi copilul de la gradi, dar tot gasesti scuze: ba sa vedem cum e azi,ba sa vedem cum e maine, ba sa vedem ce e in zona genitala, ba sa..., ba sa... In final e alegerea ta, dar e pacat ca in timp ce tu o lalai cu scuzele, copilul tau sufera si asteapta ca tu sa iei odata decizia corecta. _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA |
Desiree, te rog sa nu cazi in extrema cealalta si sa ma acuzi de lucruri pe care NU le fac.
Acum, chiar acum, cand Daria se confrunta cu aceste probleme, am si eu de lucru. Dupa saptamani de "stat pe tusa", dupa frustrari si discutii, dupa incasat "castane" pe forum si reprosat ca nu fac decat sa ma plang si sa il iau pe "nu" in brate, am de lucru.
Si acum, cand am de lucru si am nevoie de vreo 5-6 ore/zi pentru a lucra, acum, Daricuta are aceste probleme.
Crezi ca mi-e usor? Sa o protejez si pe ea si sa ii si asigur cele necesare? Iar cand protejarea ei se suprapune peste lucrul meu, care tot pentru ea este, numai bine nu iese, pentru ca stiu f. bine ce frustrari se pot acumula si unde se poate ajunge.
Joi si vineri nu a mers la gradinita. A stat mai mult agatata de mine, nici cu buna-sa nu a vrut sa stea. Vineri, la ora 15.30, am fost intrebata daca am terminat o parte din proiectul la care lucram. Omul stia ca am copilul la gradinita si a crezut ca am lucrat toata dimineata. Nu, nu terminasem, am spus ca atunci ma apuc. Stii la cat m-am apucat? La 22.30. Dupa ce s-a culcat Daria de noapte. Pentru ca ii era teribil de teama ca o sa plec eu undeva, si-o s-o las singura.
In momentul asta, alti parinti poate ca se plimba cu copiii lor prin parc. Sau poate ca s-au dus singuri pe undeva, pe la o terasa. Eu acum ma apuc de lucru. Si pentru cine lucrez? Nu pentru copil, in principal? Nu pentru ca sa aiba ea cele necesare?
Ca nu-mi permit sa refuz lucrul, daca a venit. Asta e, cand lucrezi de acasa, esti available si la 10 dimineata, si la 1 la amiaza, si la 6 dupa-amiaza.
Uite, are nevoie de un pat de copil, cel de bebelus nu ii mai este bun. Cine sa i-l cumpere, daca nu noi, parintii? Si din ce sa i-l cumparam, daca tot salariul lui D. se duce pe chirie, facturi, mancare?
Sigur ca sunt necajita pentru ca e situatia asa cum e. Si cu atat ma necajesc ca simt ca, in viata mea reala, aici, printre oameni din carne si oase, sunt cam singura - lumea SE FACE ca intelege situatia copilului, dar, de fapt, mai fatis sau mai subtil, incearca sa ma determine sa merg pe drumul binecunoscut.
Am obosit sa le tot tin piept.
Pe de alta parte, daca chiar imi gaseam de lucru cu program fix, de la 8 la 16 sau de la 9 la 17, nici nu s-ar fi pus problema de retras copilul de la gradinita. Ca n-ar fi fost posibil.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Monnvas spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny la 8 la 16 sau de la 9 la 17, nici nu s-ar fi pus problema de retras copilul de la gradinita. Ca n-ar fi fost posibil. |
Nu, dar poate reusesti totusi s-o muti in alta parte. Cum adica, asta e gradinita Montessori? Pai atitudinea educatoarelor nu e atitudine nici macar de educatoare traditionala, daramite de Montessori.
Sa lucreyi cu Daria acasa e o situatie de cateva zile, sa zicem ca o mai trimiti si cu tati afara, trec astea cateva zile. Gandeste-te la o rezolvare pe termen lung.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui Monnvas
Nu, dar poate reusesti totusi s-o muti in alta parte. Cum adica, asta e gradinita Montessori? Pai atitudinea educatoarelor nu e atitudine nici macar de educatoare traditionala, daramite de Montessori. Sa lucreyi cu Daria acasa e o situatie de cateva zile, sa zicem ca o mai trimiti si cu tati afara, trec astea cateva zile. Gandeste-te la o rezolvare pe termen lung. CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way |
Monnvas, problema e ca, fiind asa speriata, nu ma lasa sa lucrez. Deloc. Azi, intr-adevar, a fost de acord sa iasa cu tati afara. Si a si dormit 2 ore, fara acele treziri de care spuneam.
Uite, si acum, vrea sa stea la mine in brate. Asa ca am lasat proiectul si am luat-o in brate.
Joi, la ora 12, am avut de rezolvat urgent, intr-o ora, traducerea si legalizarea la notar a unui document. Am lasat-o fortat cu buna-sa, urland dupa mine.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Monnvas spune:
Stiu si inteleg ca ti se rupe sufletul, dar sunt doar cateva despartiri dramatice.
Al meu oricum nu ma lasa sa lucrez, si fara sa fie disperat. Noroc ca exista nopti, noroc ca mai iese si cu altii p-afara.
Si eu cred ca are nevoie acum de o perioada in care sa i te dedici mai mult, dar trebuie sa gasesti si o solutie pt viitor. O mai tii acasa o saptamana, sa zicem, pana se mai calmeaza, apoi incet-incet...
In prima zi de gradi am stat pe langa gradinita, in ideea ca daca plange sa il iau imediat. Imi propusesem sa nu-l las niciodata mai mult decat poate suporta, chiar daca asta ar fi insemnat 30 min. N-a fost cazul. La noi plansul e la plecare, ar sta si peste noapte
Poate acum incerci o reacomodare mai usoara, poate la alta gradi, cu niste educatoare mai afectuoase. Ma gandesc ca daca o lasi cate putin-cate putin, va pricepe ca mami vine mereu dupa ea si va capata o siguranta. Sigur, te incomodeaza intr-o prima faza, dar considera zilele astea "la cheremul" Dariei o investitie.
citat din mesajul lui Selene_Bunny Monnvas, problema e ca, fiind asa speriata, nu ma lasa sa lucrez. Deloc. Azi, intr-adevar, a fost de acord sa iasa cu tati afara. Si a si dormit 2 ore, fara acele treziri de care spuneam. Uite, si acum, vrea sa stea la mine in brate. Asa ca am lasat proiectul si am luat-o in brate. Joi, la ora 12, am avut de rezolvat urgent, intr-o ora, traducerea si legalizarea la notar a unui document. Am lasat-o fortat cu buna-sa, urland dupa mine. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
dana vio spune:
Mda. Nu era mai bine s-o asculti de la inceput si s-o duci la program scurt? Alexandra asa merge si este foarte fericita, azi dimineata cand am trezit-o a sarit in sus si a inceput sa-mi povesteasca ce face ea acolo. Ai fi avut cele 4-5 ore cat statea ea acolo libere sa lucrezi si venea acasa fericita si mai aveai 2-3 ore linistite cat ea dormea la pranz. Acum va mai dura mult s-o linistesti si sa o lamuresti ca n-ai de gand s-o abandonezi. Si ca sa nu fii foarte suparata pe mine vreau sa-ti spun ca eu eram cea care insistase cu caminul si pana la urma eu am cedat pentru programul scurt. Si daca imi dai voie sa-ti dau un sfat: o perioada trebuie sa-i faci toate poftele ca sa se linisteasca si de-abea apoi sa-i impui reguli. Iti urez succes.
Alexandra Maria
14.12.2007
alex_andra spune:
citat din mesajul lui dana vio Mda. Nu era mai bine s-o asculti de la inceput si s-o duci la program scurt? Alexandra asa merge si este foarte fericita, Alexandra Maria 14.12.2007 |
Dana, Daria a fost dusa la program scurt, nu lung.
Iar daca fetita ta s-a adaptat bine la gradinitia, nu este general valabil pentru toti copii.
NU cred ca astfel de remarci fac bine, chiar deloc.
dana vio spune:
citat din mesajul lui alex_andra
Dana, Daria a fost dusa la program scurt, nu lung. Iar daca fetita ta s-a adaptat bine la gradinitia, nu este general valabil pentru toti copii. NU cred ca astfel de remarci fac bine, chiar deloc. BAZAR UMANITAR |
Se pare ca n-ai citit mesajele mele, chiar deloc. NU s-a adaptat la gradinita din prima, chiar deloc. Si eu am trecut prin ce trece Selene de-aceea mi-am permis remarca aceasta. Si daca Selene are o problema sa-mi faca ea observatie, chiar o rog.
Alexandra Maria
14.12.2007
alex_andra spune:
Te ofuschezi de pomana.
Ai comparat copilul tau cu al altuia, ai comparat reusita copilului tau cu "nereusita" altuia.
Ceea ce nu e normal.