Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?
Raspunsuri - Pagina 2
Victoria_mami spune:
Ah, Selene, scuze. Roxi scrisese ca s-a urlat la copilul ei ptr. ca nu a mancat...
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
Selene_Bunny spune:
Exemplu de ingrijorare:
Citat: |
Mi-a spus ca vrea sa se culce mai devreme, asa ca la 22:20 deja dormea. Cu mine, clar, ca nu mai poate fi vorba de patutul ei. Ei, intre 22:20 si 00:54, s-a trezit de 3 ori. Stiu exact orele pentru ca m-am uitat pe ceas. Se trezeste si plange, prima data nici n-am inteles ce a spus, a doua oara a zis sa ii acopar urechile, ca iar suna o alarma (desi eu nu am auzit nicio alarma). Iar la 00:54, s-a dat jos din pat si a inceput sa umble prin camera. S-a dus la usa, usa camerei, la noi, este proptita cu un cerb de cauciuc, dintr-ala de se poate calari. L-a tras, am zis ca merge dincolo, sa-si ia olita, nu e prima data cand se trezeste si cere pipi si isi aduce sau ii aduc olita. Ei, acum doar a tras cerbul ala si a ramas acolo, bleaga. - Daria, vrei pipi? - Nu. Vine inapoi in pat, se da iar jos, isi da jos chilotasii si... se suie calare pe cerbul ala, sa faca pipi pe el! Atunci m-am ridicat si eu din pat, ca am vazut ca ceva nu e in regula, si am intrebat-o ce face. A tras un hohot de plans, cred ca doar atunci s-a trezit cum trebuie si si-a dat si ea seama unde era. A facut pipi la olita si s-a culcat la loc, dar pana dimineata, s-a foit de nush cate ori, de io mai ca n-am dormit, si s-a mai si trezit... |
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
alex_andra spune:
Nu stiu daca iti sunt de folos,sau mai rau fac, dar, sincera sa fiu, daca a mea ar fi avut starile Dariucai, as fi considerat ca nu e pregatita si as fi retras-o.
Sau, i-as mai da gradinitei o sansa si as lasa fata doar 2 ore, timp de o saptamana, sa vad daca e mai bine asa.
MIe mi-a facut urat doar in a doua zi si bateam deja in retragere...
si a facut doar dimineata, la gradi, de a plans pana a vomitat si=am plecat de acolo varza, am fost pericol public in trafic, la volan.
Dar acasa s-a comportat normal.
In fine, imi pare tare rau, ce sa zic, eu nu pot fi de acord cu ideea- lasa copilul sa planga 3 luni, ca se obisnuieste el,ca toti copii fac la fel, nu ma lasa inima.
E drept ca am alternativa, ca am bunicii care se pot ocupa de ea in timpul asta... si poate de-aia nici nu as putea sa las copilul sa planga atat de mult.
Sabina spune:
eu pt mult mai putin am retras copilul dupa 3 zile si l-am dus la alta gradinita.
am scris pe blog, gasesti la semnatura, ca sa nu mai reiau toata polologhia, dar scurt pe doi, practic a stat numai o zi, a doua si a treia zi nu a vrut sa mai intre iar eu nu am insistat. motivele, pe blog:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Selene_Bunny spune:
Nu stiu daca mutarea la alta gradinita va solutiona problema, pentru ca problema este despartirea de mine. Si orice gradinita ar fi, tot fara mine ar fi. Ei de asta ii este teama, asta imi repeta mereu: "vreau cu mami, nu mai vorbi nimic de gradinita, nu vreau deloc, deloc la gradinita, nu imi place". Pana si laptele de dimineata si-l bea cu pauze si cu guritza strambata a plans.
Nu o intereseaza socializarea cu copiii, jucariile de acolo, integrarea intr-o activitate pentru distragerea atentiei. Doar sa o iau in brate si sa stau cu ea, sa nu o las acolo. Plange rau si nu asculta nici macar daca o rog eu sa stea jos, la masuta, nici macar daca ii aduc eu jucarii. Este disperata ca plec si nu reactioneaza la nimic.
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Sabina, cat timp are Gheo?
Lucrusoare de vanzare...
Sabina spune:
4 ani. Si l-am scos de acolo fara sa ma uit inapoi. Si el a stat numai cu noi.
Dar spre deosebire de Daria, care e si f f mica, el vroia la gradinita. Drept pt care acuma e f ok la gradinita Sofiei. Nu cred ca la 2 ani si 9 luni el ar fi vrut....si nici nu ne-am pus problema sa il dam pana in primvara cand el a venit cu ideea.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Alive spune:
selene, fetita ta este inca micuta. Teoretic, copiii merg la gradinita de la 3 ani, in cazuri exceptionale, cand ambii parinti lucreaza, isi duc copiii la gradinita la varste mai mici. Din cate am inteles, tu nu lucrezi, sau lucrezi de acasa, deci, daca tot ai avantajul asta, ca poti sta cu ea, de ce nu o mai tii acasa o perioada? E foarte important pt dezvoltarea ei psihica sa se simta in siguranta, iar din comportamentul pe care il descrii, e evident ca nu ii place, ii e frica fara tine, vrea la tine. Am inteles ca fetita ta este f bine dezvoltata, are un vocabular bogat, ar fi pacat sa regreseze in orice fel din cauza ca nu se adapteaza in acest mediu nou. Serios, daca nu e absolut necesar ca ea sa mearga la gradinita, nu cred ca are rost sa se chinuie asa.
Selene_Bunny spune:
Incerc sa vad daca se observa vreo ameliorare saptamana asta.
Am dus-o, plans cat incape, de cand am trezit-o, noapte iar agitata, cred ca s-a trezit de vreo 5 ori.
Am dus-o in brate de acasa si pana la gradinita, acolo am tinut-o putin in brate, am intrat cu ea in brate in clasa si s-a "rasculat" educatoarea: "pai nu asa, doamna, nu trebuie sa o aduceti in brate, trebuie sa o pregatiti de acasa, sa inteleaga ca la gradinita se vine de manutza, ca, in brate, mai tare se agata de dvs. ..."
Azi plangeau inca 3 copii... Am vazut si parinti care vorbeau mai dur cu ei, le-o "taiau", ii inteleg si pe ei, na, ca tre' sa ajunga la serviciu si, daca mai au si-un sef care nu intelege situatia, numai roz nu e...
Am vorbit cu Daricut de dimineata, statea pe olita si matzaia, am incercat sa vad ce nu-i place, efectiv, insa, daca ii pun o intrebare, imi raspunde cu aceasta intrebare. Asa:
- Daria, de ce nu vrei, mami, la gradi?
- Ca nu-mi place la gradi...
- Da' de ce nu-ti place, puiu' lu' mama, spune-i la mami, sa inteleg...
- Nu-mi place.
- Ce nu-ti place? Copiii nu-ti plac?
- Da, copiii.
- Nici doamna educatoare nu-ti place?
- Nu-mi place.
- Vrei sa mergem sa vedem alta gradinita, cu alta doamna educatoare?
- Nu, nu vreau la nicio gradinita, vreau acasa, cu mami, sa dorm cu mami, uite, in patul asta.
Lucrusoare de vanzare...
alina_satena spune:
Selene sa iti spun cum a fost la noi prima zi de gradinita(care a fost ieri)Delia plangea de o auzeam eu din curtea gradinitei (sala grupei in acre este ea se afla la etajul 2) apoi s-a potolit.
Astazi la fel a plans un pic,asa este cu acomodarea.
Eu i-am explicat ca asta este serviciul ei cum tatai merge la serviciu asa merge si ea.
Ieri chiar m-a intrebat ca ea si-a gasit serviciu la gradinita dar eu de ce nu imi gasesc uin serviciu asa ca ea si ca tati
Sper sa se rezolve problema ta si sa se acomodeze.Perioada de acomodare din cate stiu eu este cam de 2 saptamani o luna.
Iti tin pumnii si fii tare