Cand percepe copilul gradinita ca pe o trauma?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Edit: una dintre intrebarile pe care un potential angajator in domeniul traducerilor le pune este "cate ore puteti lucra pe zi" sau "cate pagini/cuvinte puteti traduce pe zi". Eu, de cand o am pe Daria, nu am mai putut raspunde la aceasta intrebare. Asa ca am preferat sa raspund ca nu am depasit, pana acum, niciun termen de predare. Niciodata. Si nici nu intentionez sa o fac.

Cate dintre voi, care sunteti, totusi, responsabile fatza de munca voastra si care raspundeti in fatza unui sef sau a unui angajator, v-ati permite sa frecati de-amiaz' unul, doua, trei proiecte, din motive intemeiate, nu zic ca nu, DAR fara sa suportati niciun fel de consecinta? Fara sa fiti puse pe "hold", pe locul 2 sau chiar "pe liber"?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Eu spun doar ca am un job 8-16 si fac si traduceri. Le fac daca am o jumatate de ora de ragaz la serviciu, le fac noaptea, daca arde rau de tot iese sotul cu fata si lucrez si dupa-masa.
Sint tehuie de cap, moarta de oboseala, dara sta este, nici asa nu ne descurcam prea bine cu banii....deci...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Selene daca nu ai gasit macar atata intelegere din partea educatoarei, mai bine ca ai retras-o de la gradi. In zona in care locuiesc se roaga educatoarele sa iei copilul mai devreme acasa, ca sunt prea multi in grupa si nu mai pot respira. Cred ca este mai greu sa ai 30 de copii decat 20.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:

Eu repet: nici macar buni, care e aici, aproape, in apartamentul vecin, nu isi asuma statul zilnic, retineti, zilnic, timp de minimum 4 ore pe zi, cu Daria.

De ce?
Ar fi ... problem solved!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Citat:

Edit: una dintre intrebarile pe care un potential angajator in domeniul traducerilor le pune este "cate ore puteti lucra pe zi" sau "cate pagini/cuvinte puteti traduce pe zi". Eu, de cand o am pe Daria, nu am mai putut raspunde la aceasta intrebare. Asa ca am preferat sa raspund ca nu am depasit, pana acum, niciun termen de predare. Niciodata. Si nici nu intentionez sa o fac.

Cate dintre voi, care sunteti, totusi, responsabile fatza de munca voastra si care raspundeti in fatza unui sef sau a unui angajator, v-ati permite sa frecati de-amiaz' unul, doua, trei proiecte, din motive intemeiate, nu zic ca nu, DAR fara sa suportati niciun fel de consecinta? Fara sa fiti puse pe "hold", pe locul 2 sau chiar "pe liber"?

Lucrusoare de vanzare...

Eu spun doar ca am un job 8-16 si fac si traduceri. Le fac daca am o jumatate de ora de ragaz la serviciu, le fac noaptea, daca arde rau de tot iese sotul cu fata si lucrez si dupa-masa.
Sint tehuie de cap, moarta de oboseala, dara sta este, nici asa nu ne descurcam prea bine cu banii....deci...

Vezi, deci se poate!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Citat:

stanucel, mi s-a spus ca pana si cosmarurile si somnambulismul sunt normale. Ca li s-a intamplat si altora si ca vor trece. Si ca exagerez, ca de obicei. Altii nu cred in psiholog si in nevoia de a-l consulta.

Lucrusoare de vanzare...

Cine a zis asa ceva? Ca aici pe forum nu am citit asa ceva. Si apoi, daca tu simti ca ceva nu e ok pt copilul tau, mergi pina in pinzele albe cu asta?

Cit despre chestia cu termenele limita....nu stiu ce sa zic, eu stiu atita: intre 8 si 16 stau la facultate pe 385lei/luna, intre 16 si 20-21 stau cu copilul meu, la 22 mergem in pat amindoua si de obicei adormim amindoua, pe mine ma trezeste sotul cind vine la culcare sau ma trezesc singura....si bag traduceri noaptea. Cind am ce traduce, desigur...

Gradi a dat-o peste cap, iar jobul tau a venit intr-un moment nepotrivit, dpdv al nevoilor Dariei. Nu e o tragedie ca a luat-o buni la ea, desi ea nu vroia si desi cred ca criza ar fi putut fi evitata si trecerea ar fi putut facuta mai lin. Ideea e ca traducerile astea nici nu iti ofera un venit sigur pe care sa te bazezi, nici nu iti permit sa va faceti amindoua un program, si tu si Daria.

Eu am "ratat" plecarea ta la Cluj, nu stiu daca v-ati mutat acolo sau stati tot in Braila, dar si eu sint de acord ca ti-ar fi mai de ajutor un job cu un venit fix si cu traduceri facute extra. Cu Daria si cu gradi se va rezolva daca acum vei fi disponibila pt ea ca sa "isi revina" si apoi o vei duce la alta gradi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Am zis ca nu ma bag, ca noi am trecut de ceva timp de perioada de adaptare... dar totusi ma mir cat de usor se dau sfaturi si se arata cu degetul "e vina ta, mama! de ce nu ai schimbat gradinita? De ce o mai duci la gradinita?". Pai de aia, ca sunt situatii cand nu ai ce face. Trebuie sa muncesti ca sa ai ce manca, ca sa ai un acoperis deasupra capului. Plus ca totusi traim in Romania, unde la gradintiele de stat se intra si asa greu, in clase cu f, multi copii la o singura educatoare. Unde gasiti voi gradinitele alea de stat care va accepta copilul cand vreti voi, la mijlocul anului? In conditiile in care uneori nu ai ce pune pe masa copilului, e clar ca nu se pune probelema de facut mofturi si visat gradintie particulare.
Parintii trebuie sa munceasca, sa aloce 8-10 ore serviciului. Nu se duc la bar, nu se duc la distractie si lasa copilul de izbeliste, pur si simplu nu au de ales. Ar fi Daria mai fericita in bratele mamei toata ziua, dar stand pe carton in gara si mancand din mila oamenilor? Foarte bine ca Selene munceste! Bravo ei ca a rezolvat acest aspect si chiar ma bucur pt ea ca are de lucru. In alte tari copiii de la 3 luni merg in colectivitate. Nu zic ca e mai bine asa, dar nici nu poti scoate ochii mamei ca nu are de ales si isi duce copilul la gradinita sau il lasa cu o bunica, in ciuda dorintelor copilului. Si ai mei vor sa stea acasa, cu mine. Le-am zis clar ca imi pare rau, dar nu se poate. Stam seara, stam in we impreuna. In rest, parintii la serviciul lor, copiii la gradintia. Asta e regula daca vrem sa avem ce manca, cu ce ne imbraca si casa unde sa stam.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mai Laura, la faza asta nu sunt de acrd cu tine. Selene nu a dus-o pe Daria la gradinita pentru ca si-a gasit un job stabil de 8 ore/zi care sa ii aduca un venit de durata si pe care sa conteze.
Selene a dus-o la gradi cind statea acasa si a insistat sa o duca desi Daria transmitea clar ca nu e pregatita pt acest pas. Cosmaruri, somnambulism, plins necontrolat si neincetat noaptea, mie mi se par un cosmar.
Da, un copil de 2-3 ani accepta mai greu separarea de mama decit un bebelus de 3 luni. asta este, asta nu inseamna ca ar trebui sa ne ducem copiii la gradi direct din maternitate, ca sa evitam crizele mai tirziu.
Si inca o data, nu vorbim despre un copil care biziie cind e lasat la gradi, ci despre un copil care a dezvoltat niste tulburari de comportament, niste obsesii, o adevarata groaza fata de ideea "abandonului" la gradi.

Daca Selene avea un job, am mai spus, as fi inteles incapatinarea de a insista cu gradi, dar asa, nu mai inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

pisigri, eu nu m-am referit strict la Selene, ci am zis-o asa, in general. Pentru ca nu e prima data cand citesc pe forum : "muta copilul la alta gradintia" sau "retrage copilul de la gradintia". De parca sa faci asta ar fi teribil de simplu si usor pt toata lumea, numai mama e o scorpie care insista sa isi terorizeze aiurea copilul.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Mai Selene, acu tot citind ce scrii tu despre gradinita aia, sa mor de e vreo pierdere ca nu mai duci fata acolo. Eu am dus junioara la 1 an jumate la gradi particulara, e drept: 12-15 copii la o educatoare si o ingrijitoare care statea mai mult sa ajute la astia mici-mici decit la celelalte grupe. Stateau doamnele cu 2 copii odata in brate si cu unul atirnat de hainele lor, sau se asezau pe jos ca sa incapa cit mai multi copii in brate/de gitul lor. Iti duceai copilul cind vroiai si il luai cind vroiai; da, si acolo ni s-a recomandat sa nu ii ducem dupa ora 9, ca incep activitatile, sa nu ii intrerupem din masa/somn.... dar mai ales pt copiii noi, neadaptati inca, exista o flexibilitate uriasa ca sa-i ajute sa se integreze.
Si nu ca era privata, stiu mame cu copii la gradi de stat la care regimul nu e asa drastic si "comunist" ca ce povestesti tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

dana_vio, din motive de sanatate. Cam 2, maximum 3 ore poate sta cu ea. Acum mai putin, fiindca nu mai vrea sa stea nici cu buni. Ieri am fost si eu pana la buni, ca noi la buni spalam hainele. Ei, fiindca stateam pe pat si citeam o revista, faceam si eu o pauza de 5 minute, si i-am spus Dariei, care tragea de mine, sa ma lase si pe mine putin, ca o iau apoi in brate, s-a suit calare peste mine, pe spatele meu, numai ca sa fie cu mine... A apucat-o si pe ea rasul, de cat de figura era.

Referitor la traduceri:

1. Daca politica de colaborare, respectiv deadline-urile, iti permite sa lucrezi dupa-amiaza/noaptea, lucrezi. Daca nu, nu. Repet, eu am primit de lucru si dimineata, si la amiaza, si seara. Traducerile mici trebuie facute, de regula, in aceeasi zi. Pana dupa-amiaza/seara.

Daca si tu, pisigri, spui ca nu te descurci prea bine cu banii, atunci cred ca intelegi ca si eu trebuie sa ma dau peste cap ca sa gasesc cum sa le impac pe toate. Dupa ce ai stat degeaba saptamani intregi (stii discutiile, nu le reiau aici), cand apare un proiect mare care te scoate din rahat macar 2 saptamani, nu comentezi nimic, zici "saru'mana, sa mai vina si altele" si bagi ca MIG'u. Mai ales ca, in cazul meu, trebuia sa si plec la Cluj, pentru a rezolva treburi notariale al caror termen-limita era 30 septembrie.

S-a amanat mutarea cu cel putin 1 an.

Eu am dus-o la gradinita in special pentru ea. Pentru ca am inteles ca va fi benefic pentru dezvoltarea ei. Ca vor invata lucruri care ii vor face placere. Ca va socializa cu copii de varsta ei. Pentru ca in cele 4 scari de bloc, cate sunt unde stam, nu este nici macar un copil de varsta ei. Mai ca nu sunt copii deloc. Iar in parc, acum, dimineata, clar ca nu sunt copii, ca sunt la gradinita. Dupa-amiaza daca mai sunt.

2. Eu rezist, maximum, pana la ora 1 noaptea. Pe urma, randamentul scade considerabil, am mai povestit eu.

Daca tu poti lucra noaptea, pana dupa ora 1, sau dormi putin si lucra apoi, sa zic de pe la 3-4 dimineata incolo, e un "plus" pentru tine.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Laura25 are perfecta dreptate. La gradinite de stat nu se aplica sfaturile: "mut-o in timpul anului" sau "retrage-o o perioada".
Dupa data de 15 sept nu iti mai primeste nimeni copilul, dar de fapt dupa 1 mai cand deja s-au facut inscrierile pt toamna respectiva.
Iar retrasul echivaleaza cu pierderea locului pana la toamna urmatoare.
Probabil la Daria problema o reprezinta educatoarea. Ai putea sa incerci o mutare la alta grupa, dar nici asta nu se face simplu la stat.
Eu nu inteleg inversunarea pe care o aveti unele asupra lui Selene ca a indraznit sa duca fata la gradi desi nu are un job stabil.
Si daca isi gaseste in lunile astea ceva, ce face cu Daria? Nu mai face nimic si refuza jobul pt ca la stat nu-i primeste nimeni copilul in timpul anului.
Probabil ca cele care o blamati ca trebuie sa lucreze, orice, in cazul de fata chiar si traducerile care vin aleator si au termene diferite si imprevizibile, in loc sa stea acasa cu copilul, nu stiti ce inseamna sa nu ai bani de mancare pentru a 2-a zi, facturi restante si datorii.
Pisigri, ba da e o mare pierdere sa nu o mai duca la gradi aia, asa cum e, ca nu are cum sa lucreze cu Daria acasa si nu poate sa-si caute job. Daca nu o mai duce acolo, unde s-o duca? Particulara nu-si permite. Alta gradi de sta nu o primeste decat la toamna viitoare. Ce Dumnezeu, vad ca stai in Ro si stii care e sistemul.
Da, e o problema de adaptare la Daria, o fi mai greu ca educatoarea o fi dificila, dar nu o solutie pentru Selene retrasul.
Selene, intereseaza-te la gradi, cat mai poate lipsi ca risti pierderea locului. Si vorbeste cu directoarea daca exista posibilitatea mutatului la alta grupa.

Mergi la inceput