Ora de culcare a copiilor
Raspunsuri - Pagina 7
Roxana_G spune:
Copiii mei dorm de la 21-21.30 pana la 7-7.30. Baiatul de 4 ani inca mai doarme la pranz: la gradi mai greu, maxim o ora, iar acasa in weekend si cate 2 ore. Fata nu mai doarme la scoala, termina programul la 16.30.
Copiii isi petrec timpul dupa ora 17 alergand de zor prin curte,impreuna cu prietenii lor, cel putin acum cat este vremea frumoasa. In acest timp eu sunt inca la serviciu sau pe drum. Da, ajung acasa in jur de 19; este o alegere pe care mi-o asum. Da, am menajera si nu am de ce sa imi fie rusine ca am ales sa am un ajutor, mai degraba decat sa ma extenuez zi de zi incercand sa le fac pe toate. Da, mai ies uneori seara (macar o data pe saptamana) si imi petrec timpul hahaindu-ma in fata unei sticle de vin cu prietenii, si nu consider ca fac nimic iesit din perimetrul normalitatii sau evolutiei firesti cat timp prima lectie la sociologie inca se numeste "omul este o fiinta sociala". In circumstantele date consider ca ora de culcare a copiilor este rezonabila, chiar daca nu ne situam tocmai pe treapta de sus a "evolutiei".
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Roxana_G Copiii mei dorm de la 21-21.30 pana la 7-7.30. Baiatul de 4 ani inca mai doarme la pranz: la gradi mai greu, maxim o ora, iar acasa in weekend si cate 2 ore. Fata nu mai doarme la scoala, termina programul la 16.30. Copiii isi petrec timpul dupa ora 17 alergand de zor prin curte,impreuna cu prietenii lor, cel putin acum cat este vremea frumoasa. In acest timp eu sunt inca la serviciu sau pe drum. Da, ajung acasa in jur de 19; este o alegere pe care mi-o asum. Da, am menajera si nu am de ce sa imi fie rusine ca am ales sa am un ajutor, mai degraba decat sa ma extenuez zi de zi incercand sa le fac pe toate. Da, mai ies uneori seara (macar o data pe saptamana) si imi petrec timpul hahaindu-ma in fata unei sticle de vin cu prietenii, si nu consider ca fac nimic iesit din perimetrul normalitatii sau evolutiei firesti cat timp prima lectie la sociologie inca se numeste "omul este o fiinta sociala". In circumstantele date consider ca ora de culcare a copiilor este rezonabila, chiar daca nu ne situam tocmai pe treapta de sus a "evolutiei". Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei |
roxanaz spune:
citat din mesajul lui anca74 eventual la o tigara-doua si un pumn de seminte, pana seara tarziu, ..... hahaiala prosteasca in jurul unei sticle cu vin si a unei farfurii cu pizza pana la caderea noptii. |
waw!!! putina grija la etichete se poate??? ca sa nu zic de exprimare.
Roxana
danat spune:
Nu inteleg de ce si cum se reuseste ca la aproape orice subiect sa se ajunga la dezbinarea/ confruntarea asta, romanii din Ro versus romanii diafara tarii
lulu77 spune:
quote]citat din mesajul lui anca74
hahaiala prosteasca in jurul unei sticle cu vin si a unei farfurii cu pizza pana la caderea noptii. [/quote]
[/quote]
clar merge mai bine bucatica aia de pizza cu o bere, rece ca gheata si cu multa voie buna alaturi de prieteni dragi.
lulu77 spune:
citat din mesajul lui danat Nu inteleg de ce si cum se reuseste ca la aproape orice subiect sa se ajunga la dezbinarea/ confruntarea asta, romanii din Ro versus romanii diafara tarii _ Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie. Hobby www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel |
ptr ca noi, cei de aici, de acasa, nu evoluam in ochii celorlalti.
abramburika spune:
ora de somn la noi e 21,00, la 21,30 sforaie deja . Ritualul de culcare incepe undeva pe la 20,00.
Intreb si eu, fara ironie, daca in Olanda (sau alte tari) ora de culcare e 19,00, la cat e cina? Ca atunci e la noi cina ...
Pana acum dormea vreo 2 ore la pranz (acasa sau la gradi), anul asta nu mai doarme la gradi, ca asa e sistemul, nu-i mai culca. Deci, clar pica de oboseala in jur de 20-21,00.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 31s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
roxi72 spune:
Eu am doi copii, unul de 9 ani si unul de 3 ani. De culcat mergem in fiecare seara la 9. Cea mica mai doarme si la pranz o ora. Eu consider ca un copil pana la 12,13 ani nu trebuie sa depaseasca niciodata ora 10 de culcare.
danat spune:
Si ca sa raspund la subiect: Mirela, asa cum au spus unele fete de mai sus, desigur ca ora asta tine cont de clima, cultura poporului respectiv (in sensul de obiceiuri, sa nu imi iau rosii ), programul si felul de a fi al copilului, cum stii si tu desigur.
Nu putemm compara tari ca Germania, Olanda, chiar si Austria unde rar sunt calduri peste 30 gr, cu Romania.
Dar, aici de exemplu, copilul nu mai simte nevoia de a iesi si seara in parc (ar fi prea obositor deja) pt ca este scos zilnic 1-2 ore in curtea scolii/ gradinitei/ parc, fie ca ploua, ninge sau e cald.
Cand e prea cald, ii unge cu crema de protectie, ii scoate devreme sau ii tine numai la umbra. Cand ploua (nu cu galeata!) ni se solicita haine de schimb si eventual cizme de cauciuc sa aiba la ei.
De dormit dupa-amiaza copilul meu nu a mai ormit de pe la 5 ani, din cauza genului de program din gradinita de aici (grupa mare nu mai servea somn).
Acum la 8 ani, programul lui de somn este intre ora 20:00 si 6:15 cand musai trebuie sa se trezeasca. In weekend mai lunggim cu maaaaxim o ora culcarea si se trezste cand vrea, in general pe la 7 si un pic. Deci per total cam 10 ore de somn. Observ ca nu simte culcatul seara ca pe o corvoada, nu sta cu ochii pe pereti, adoarme in 5 minute.
Si apropos de ce spuneau unele fete, am incercat ca intotdeauna (si nu cred ca o mama face vreodata altfel) sa pun interesul copilului peste al meu. Chiar daca eu am treaba si nu apuc sa il vad pina la ora culcarii lui decat 5 minute, nu am sa il tin inca o ora sau doua in plus numai ca sa petrecem niste timp impreuna. Mai importanta pt el si organismul lui e odihna, chiar daca e sa calc peste dorintele mele
danat spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lulu77
ptr ca noi, cei de aici, de acasa, nu evoluam in ochii celorlalti. |
Lulu77 si crezi ca, cu sarcasmul asta se va rezolva vreodata ceva? Eu chiar pusesem o intrebare de (cred eu) bun simt si cu dezamagire....apropos de cum era forumul acum vreo 6-7 ani...