Ora de culcare a copiilor

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Danat, cu sarcasmul a inceput Anka74, ca sa nu le spun jigniri

Eu, eu personal, nu as renunta la trupa din parc, care trupa s-a format cand inca impingeam carucioarele Cu cine dezbati cel mai importante lucruri din viata de mamica, daca nu cu mamici care trec exact si fix prin ce treci tu ?
E ca un forum live
Si nu, nu fumam, nu mancam seminte.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

dana, eu am raspuns fara pic de sarcasm, este ceea ce se intelege din mesajele celor din afara tarii, si de cele mai multe ori atitudinea pe care o au fata de cei ramasi in tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Xandra, depinde si de copil. Sora mea prefera si acum sa doarma cat mai mult din 24 h, eu daca dorm 8 h ma declar fericita, mai ales daca prind intervalul 22-24. Soltul meu doarme ca asa este setat cca 6-7 ore pe noapte, mai recupereaza in we cu copilul. Si asta a facut de cand era bb. Indivizi diferiti cu nevoi deiferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui lulu77

dana, eu am raspuns fara pic de sarcasm, este ceea ce se intelege din mesajele celor din afara tarii, si de cele mai multe ori atitudinea pe care o au fata de cei ramasi in tara.

Lulu77 asta e parerea ta ...dar, uite ca generalizezi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Si de unde stiti ca binele copilului sa doarma 14 ore decat sa petreaca un timp cu parintii lui ? V-a spus el asta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Eu zic ca degeaba se supara unele mamici de aici - din pacate am vazut multe scene de genul asta cand am fost in vacanta in RO: parinti la seminte si tigari, la terase, iar copiii intr-o stare de agitatie, oboseala, pe langa ei, in cel mai bun caz, sau haaat departe, cine stie pe unde. Imi era clar ca oamenii aia nu stau acolo pentru binele copilului, cat de dragul barfei/tigarii etc.

Nu este vorba de generalizare, nu este vorba nici de mamicile de aici, dar trebuie sa recunoasteti si voi ca sunt cazuri din astea fara numar acasa. Chiar nu le vedeti? Aici nu prea vad asa ceva, desi si eu sunt romanca si da, merg seara in parc cand e frumos, desi stiu clar ca piticul a stat o gramada afara in ziua aia. Copiii ies de la scoala, se duc direct in parc, mai stau maxim o ora acolo si apoi acasa. Asa facem si noi, la 6 jumatate suntem in casa dupa parc, pregatim masa, mancam, avem timp si de jucat, de uitat un pic la TV si de culcat pana la 8 jumate, 9. Acum, ca mai intarziem in parc ... ma asigur ca am ceva pregatit de mancare si atunci da, stam pana mai incolo. sau uneori mergem, mancam rapid, iar la 6 juma iesim afara, pana la 8, cand ne intoarcem, de dusham si somn.

De asemenea, stiu eu personal o gramada de cazuri in care parintii nu se descurca cu un singur copil, si ala maricel, si fara "ajutor" de la bona / bunici / femei la curatenie. Chiar mama este bona si stiu exact cam care este tendinta.

Noua aici ni se pare un pic "supranatural", pe bune, sa nu reusesti sa te descurci, si cum din pacate avem mai multe exemple din astea negative, cadem in pacatul generalizarii uneori. Acum, nici eu nu sunt aia usa de biserica si nu sunt atat de inflexibila incat sa imi duc copilul cu forta la somn la o anumita ora - si recunosc ca si eu am mai sacrificat din odihna copilului ca sa mai stau 10 minute intr-o vizita. Noah, ne adaptam.

Despre conditiile meteo - secretul este sa gasesti balantza intre clima si program de scoala daca se intelege ce vreau sa zic. Adica, daca a doua zi copilul trebuie sa fie la 7 treaz, cum sa o scoti la 9, 9 jumate in seara de dinainte? Daca e vacanta sau daca sta acasa - cred ca nu e problema sa se culce mai tarziu intr-o anumita perioada. Din fericire cea mai mare parte a caniculelor se petrece vara, cand e programul mai relaxat, atat pentru adulti cat si pt pitici. La noi e vacanta doua luni de zile Suficient sa se strice bunatate de program de copil

Si asa, inca un pic off topic - eu inteleg bine ce zice Anca despre un anumit gen de "prietenie" si de interactiune sociala zilnica - si stiu bine ca nu zice asa de invidie Faza e ca aici, din cauza faptului ca trebuie sa te organizezi mult mai bine, fiind singur, nu mai ai timp de asa ceva dar culmea, nici nu iti lipseste :) Daca as fi in RO in mod clar nu as intelege chestia asta - si mie mi se parea ciudat sa iti programezi vara cu agenda in mana dar uite ca fac si eu asa si mai mult, imi place Nu inseamna ca nu avem prieteni, din contra, din pacate mai tai pe unii de pe lista din ... lipsa de timp (la noi TIMP LIBER pt prieteni si vizite = WEEKEND). Iar copilul se adapteaza perfect, nu duce lipsa de prieteni si socializare, chiar daca serile mai sta singur si se joaca si el in salon pe langa noi sau in camera lui. E si asta un skill, nu?

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Inteleg ca imaginea ramane aceeasi: romanii din Romania au toti bone si bunici sa le faca menaj si sa stea cu copiii si mai au si o gramada de timp sa stea la hahaieli pe terase, cu copiii dormitand pe jos pe langa ei pana la miezul noptii. Cool, ce pot sa zic?!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu nu vorbeam de nevoia parintelui de a sta cu copilul vs nevoia copilului de somn, eu vb de nevoia copilului de a sta cu parintii vs nevoia copilului de somn.
ambele sunt nevoi
ambele sunt ale copilului
si ambele trebuie satisfacute

in alta ordine de idei, si la mine acasa culcarea incepe la ora 20:30 (ora baii). si se termina atunci cand adorm copiii, ca somnifere nu le dau. de obicei dupa 22:00. iar timpul intre 20:30 si ora la care adorm e foarte special. pentru toti membrii familiei. uneori numai pentru copii - care asculta muzica si isi spun povesti, uneori pentru unul din parinti & copii, uneori pentru toti patru.

eu nu inteleg unde incap, intre ora 5 si ora 7: cina, 1 activitate extra (creativa), un sport/ parc, 1 ora de lectura, baie&uscat pe par? (astea fiind minimum acceptabil din punctul meu de vedere, lasand la o parte hobbiuri sau leneveala pura)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

De ce se ajung la discutii de acest gen intre cei de aici si cei de acolo? Pt ca pur si simplu multi din cei plecati considera ca sunt superiori celor ramasi in tara. Din pacate, din dorinta de a se alinia cat mai repede locurilor si oamenilor unde traiesc incep sa denigreze obiceiuri/mentalitati din tara unde au plecat. Eu cred ca asta este unul din motivele pt care comunitatea romaneasca din afara nu este unita. Din pacate, asta vine de multe ori la pachet cu frustrarea pierderii contactului direct cu oamenii, a "hahaielii" cu prietenii de care vorbea Anca.
Anca nu tb sa isi dea cu presupusul de ce fac unii si altii. Daca vreau sa mananc seminte in parc este pb mea, asa cum ea considera ca este pb ei sa stea sa faca mancare, iar copilul sa stea in camera lui sa se joace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Intervin rar, din ce in ce mai rar, la subiecte (nu ca mi-ar duce cineva in mod special dorul ) si totusi, cand o fac, fara a "atenta" la cineva, ci intr-un mod cat se poate de impartial si civilizat, tot am senzatia de sarit la gatul meu. Fara nici cea mai mica vina sau motiv! Cool...

Mergi la inceput