Ora de culcare a copiilor

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

pe aici doctorii recomanda copiii sa mearga la culcare nu mai tirziu de 9-9:30, cu cat mai devreme cu atit mai bine.

pediatra ne-a recomandat de asemenea sa nu renuntam la somnul de dupa amiaza (la 7-8 ani).

se spune ca, cu cit doarme mai mult cu atit e mai atent la clasa si are rezultate mai bune.

am prietene care isi pun copiii (timpul scolii) la culcare la ora 8 chiar si vara cand e destul de lumina afara.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Baietelul meu (2 ani si 8 luni) doarme de la 8.30 -9.00 pana la 6.30 - 7 dimineata , iar la pranz in jur de 2 ore. Un total de 12 ore.

Cand era mai mic (intre 1 an si 2 ani) mergea la culcare la 7.30 si se trezea la 6.

Acum am devansat (de fapt singur) cu o ora programul, mai ales datorita faptului ca la 8 inca mai este lumina afara.

Rutina asta a somnului este singura la care am tinut, foarte rare exceptii am facut, in general programul este stabilit in jurul orei lui de culcare (am refuzat petreceri sau am plecat mai devreme din cauza asta).

S-a intamplat de cateva ori sa nu doarma la pranz si atunci pe la 6 dupa amiaza a picat lat sau s-a intamplat sa il las pana la 10-11 seara si am observat ca a dormit foarte prost in serile cu pricina.

Pentru el functioneaza programul asta fix, rutina cu care este obisnuit de cand era bebelus. Cand nu isi face necesarul de somn sau adoarme tarziu este foarte nervos, iritat, prost dispus.

Noua ne convine programul (chiar daca in weekend mi-as dori sa dorm mai mult de ora 7 dimineata) in timpul saptamanii insa functioneaza perfect pentru ca trebuie sa fim la ora 8 la servici.
Pentru noi este solutia perfecta care imbina si necesitatile copilului si pe ale noastre (profesionale, de cuplu, etc).

Dar asta nu functioneaza pentru toata lumea. Am prieteni medici (romani care traiesc aici) si care din cauza programului foarte incarcat nu au posibilitatea de a petrece timp cu copiii decat dupa ora 7 seara. Ei ii culca pe la 10. Ii inteleg perfect si probabil daca as fi in locul lor as proceda la fel.

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Al meu doarme in weekend neintrerupt 12-13 ore dar evident ca nu mai doarme la pranz. In timpul saptamanii doarme neintreruppt 10-11 ore si inca 1 sau 2 la scoala, depinde de noapte.

Cu obisnuitul si eu cred ca piticilor le este bine sa aiba o rutina si ca la rutina asta se lucreaza de mici mici mici. Nu poti cere unui copil de 3 ani sa se culce dintr-odata la 8 daca toata viata lui a fost lasat sa se culce la ore tarzii din noapte.

Insa altfel va reactiona un copil obisnuit de mic sa adoarma devreme. Chiar daca va avea abateri gen vacanta, concedii, petreceri, isi va reintra in ritm repede cand va relua activitatile "rutinoase" gen scoala, cresa.

Noi venim dupa 3 luni de bunici in care s-a culcat tarziu. Din primele zile de scoala s-a culcat mai devreme, nu de la 8, dar usor usor am umblat la timp. In fiecare seara ne duceam cu 10 minute mai devreme la poveste. Si va garantez ca pica, adoarme imediat dupa povesti si nu se mai agita ca in vacanta, cand nu vreti sa stiti la ce ore se culca Somn linistit, neintrerupt toata noaptea. Buuun, cu sculatul cam la fel. La inceput noi il sculam, acum, dupa 2 saptamani, se scoala singur. Asta este ritmul lui acum. Evident ca daca nu il ajutam avea un alt ritm Dar erau si consecinte, nu? Caci ora de culcare depinde muuult de organizarea familiei si de activitatile de peste zi (daca copilul are / nu are scoala, daca mama are / nu are serviciu asta e foarte important). Pana la urma nu e neaparat chestie de mentalitate cat de structura programului tuturor din acea casa.

Cred ca nici eu, daca nu as munci si nu as duce copilul la gradi nu m-as stresa sa se scoale la 7 jumatate si totul ar fi decalat. Asa ca le inteleg si pe cele care stau acasa si isi lasa copiii zburdand pala la ore mai tarzii. Totusi, pana si la decalatul asta sunt limite - orice ati spune, culcatul unui copil dupa 22 - 23 nu prea e OK. Iar o rutina are muuulte aspecte benefice pentru astia mici, deci nu vad de ce sa refuzam din start ideea. Ideea e sa fim echilibrate.

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Eu stiu ca in general copiilor le trebuie cam asa:
*intre 3-5 ani trebuie cam 13 ore de somn neintrerupt
*intre 5-12 ani trebuie cam 11 ore de somn neintrerupt
*intre 12-17 ani trebuie cam 9-10 ore de somn neintrerupt

(bineinteles, cu mici variatiuni, ca nu avem roboti, ci copii).

Am citit ca somnul este esential pentru un copil pentru o buna dezvoltare, pentru a avea o capacitate maxima de atentie (nu de lapadat la scoala), etc.

Somnul cica trebuie sa fie si de calitate: neintrerupt, intr-un pat comod, liniste, racoare, ambianta placuta.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Io acu' vreo 2 ore citisem pe ceva site-uri straine ca nu neintrerupt, ci cumulat. Deci 11 sau 12 noaptea si 2 sau 3 la pranz sunt OK.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui missdarcey

Mai spun ceva si plec sa-mi iau copilul de la coala ,deci o ora puteti spune orice ,nu va aud. Am fost foarte ,foarte norocoasa ca de cand s-a nascut copilul meu si pana acum am fost tot timpul cu ea .Trebuie sa multumesc asta lui doamne doamne ,sortii,sotului meu care s-a impovarat sa castige mai mult ca eu sa pot sa fiu permanent cu V.Si credeti-ma eu pot sa rezist inca unsecol de acum incolo ,jalnici sunt cei care nu rezista 8 ore cu copiii lor.Pa

Sigur, sigur, asa e. Ahamz. Da, da.

Uite ca eu lucrez de la 15 incoace. Daria si-a dat peste cap programul, a dormit aiurea la amiaza si acum zburda pe aici de o buna bucata de vreme. Iar eu TREBUIE sa lucrez.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica

Citat:
citat din mesajul lui missdarcey

jalnici sunt cei care nu rezista 8 ore cu copiii lor.Pa

Ha, asta de unde vine? Cine de aici nu rezista cu copilul lui? Eu am citit tot subiectul, dar n-am retinut aspectul asta... Dar poate l-am scapat din vedere

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)

Provine de la subiectul meu de la "In unul sau in doi" - "Banii la comun".

E din categoria "daca sunteti in coma si nu reusiti sa va treziti ca sa stergeti mucii copilului, sunteti mame naspa".

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Ingrid S, de la 13 la 15 e OK pentru ce varsta?

Daria a dormit marti 4 ore, ca pe vremea cand era mai micutza. Si nu s-a facut gaura niciunde.

Si cine ti-a bagat in cap ideea ca somnul de amiaza NU este bun? Nu este tot un program? Nu este tot o obisnuinta? Nu exista si in programa gradinitelor cu program prelungit?

Io n-am de gand sa-i scot copilului somnul de amiaza, ba chiar insist sa se culce de amiaza. Ca prefer un copil dormit si odhnit, care se culca la 22, unuia marait si matzait de te ia cu capu', care pica la 20.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Bun, pentru mamele care isi culca copiii la 19-20:

Ce faceti dupa aceasta ora? Care sunt activitatile voastre? Care este ora voastra de culcare? Copiii dorm linistiti, "snur", toata noaptea, sau se mai trezesc, deranjandu-va si pe voi sau nu?

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Selene, depinde...uneori treburi casnice, alteori doar relaxare...noi facem cu schimbul, o seara culca unul copilul, o seara cealalta. In serile in care il culca sotul uneori merg la pisicina sau la sala. O data la 2-3 saptamani ies la cina cu prietenele.
Merg la culcare la 10 maxim 10.30, sotul e pasare de noapte, pe el il apuca uneori si 1 noaptea lucrand la diferite proiecte de ale lui. Eu, mai ales gravida am nevoie de somn, am avut saptamani in care am adormit o data cu copilul la ora 9 (si se mai intampla si acum sa stau langa el si sa dorm dusa pana dimineata).

Copilul doarme cu noi in pat (inca). De la un an jumate nu s-a mai trezit noaptea, pana la varsta aia din cauza unor probleme de sanatate a avut mari dificultati cu somnul (se trezea si de 4-5 ori pe noapte), dar cu toate astea intervalul 8-12 noaptea il dorma neintrerupt. In fine acum doarme neintors 10 ore.

Nu stiu cum va fi cand va sosi al doilea copil. Vom vedea. Probabil se va schimba un pic programul, aranjamentele...si datorita faptului ca voi sta acasa 6 luni, in mare as vrea ca programul baiatului sa ramana la fel pt ca el functioneaza f bine asa.

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu am doi si cea mare doarme mai tarziu...dar de obicei lucrez pt proiectele mele.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput