Ora de culcare a copiilor

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Lucrul cel mai trist pe care l-am citit e ca merem ne raportam copiii la job-urile noastre si culcatul tarziu e ca o rasplata pentru parinti sa-i mai aiba putin alaturi .Acesta e interesul copiilor? Sigur ca ei si-ar dori sa fie fericiti in paturile lor nu sa umble printre picioarele adultilor si sa suporte televizorul dat la maxim pe OTV sau sinteza zilei.Parintii procedeaza asa datorita sentimentului de vinovatie ca nu pot pertece mai mult timp cu odrasla din cauza jobului.La fel cum parintii suparati pe copilaria lor trista cumpara dulciuri si suculetz copiilor ca sa fie si ei fericiti.Poate de asta nu dorm copiii ,au prea multa energie de la dulciuri si cola.Atispus ca interesul parintilor care-si culca copiii devreme e sa se giugiuleasca si sa-si faca unghiile ,dar care e interesul copiilor care se culca tarziu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui missdarcey

Lucrul cel mai trist pe care l-am citit e ca merem ne raportam copiii la job-urile noastre si culcatul tarziu e ca o rasplata pentru parinti sa-i mai aiba putin alaturi .Acesta e interesul copiilor? Sigur ca ei si-ar dori sa fie fericiti in paturile lor nu sa umble printre picioarele adultilor si sa suporte televizorul dat la maxim pe OTV sau sinteza zilei.Parintii procedeaza asa datorita sentimentului de vinovatie ca nu pot pertece mai mult timp cu odrasla din cauza jobului.La fel cum parintii suparati pe copilaria lor trista cumpara dulciuri si suculetz copiilor ca sa fie si ei fericiti.Poate de asta nu dorm copiii ,au prea multa energie de la dulciuri si cola.Atispus ca interesul parintilor care-si culca copiii devreme e sa se giugiuleasca si sa-si faca unghiile ,dar care e interesul copiilor care se culca tarziu .

O gasca de generalizari de 2 bani ca sa mai zici tu ceva de rau impotriva celor ce nu fac ca tine. Nici un argument, nici un aport la subiect. Doar jigniri si presupuneri.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Anca, nu inteleg ce esti asa revoltata ca am un selfesteem ridicat :D

dar ca sa te linistesti un pic, faptul ca am stiut la 4 ani ce vreau sa fac e intr-adevar o exceptie, dar asta nu inseamna mare scofala, asa s-a intamplat, nu e norma, e ceva mai aparte

si nu cred ca am zis eu undeva ca am fost copil minune, am zis doar ca am trait printre ei si am tras niste concluzii. Cand intri la liceul de muzica din clasa 1, cam asta e realitatea pe acolo. Sunt unii extrem de dotati cu care intri in contact zi de zi, te invarti printre oameni speciali, iarasi nu e nimic extraordinar, pur si simplu asa a fost sa fie.

iar cei care au avut parinti tiger extrem categoria grea au clacat devreme, unii au innebunit, altii s-au sinucis...e purul adevar din pacate :(

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:

Mi-a luat Laura25 vorba din gura...

Al meu copil e foooarte fericit cand sta printre picioarele mele. Io nu-s, da' ma adaptez.

Edit: stai, ca acum am citit mai bine mesajul. Noroc ca ma tineam de birou.

Pentru mine, 22 nu e o ora tarzie. Nu o percep ca tarzie. Tarziu, pentru mine, e de la 22.30 incolo.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:

bon. deci copilul are o singura nevoie. aceea de somn, de la ora 7 seara (musai) la 7 dimineata.
nevoia de a sta cu parintii e un moft al copilului, nicidecum o nevoie.
cine isi culca copilul la 22:00 e un manelist otevist si un fel de scursura umana care da cola copilului ca n-a avut el in copilarie

iaca eu ii culc pe ai mei cand le este somn si in functie de context.
uneori la 20:00, uneori la 22:00, uneori mai devreme de 20:00 si uneori mai tarziu de 22:00.
a, am uitat saspun ca:
1. nu ma uit la televizor in principiu (si nici intr-un caz atunci cand copiii sunt treji)
2. copiii mei nu umbla printre picioarele adultilor, ci participa la activitatile de seara din famile;
3. copiii mei, cand isi doresc sa fie fericiti in patuturile lor se duc in patuturile lor si se culca / se uita pe carti sau se joaca (adica se duc sa fie fericiti in patuturile lor)
4. eu nu am avut o copilarie nefericita
5. eu nici cola/suculet nu le dau
6. copiii mei nu sunt hiperactivi

care e interesul copiilor care se culca tarziu ?
satisfacerea NEVOII de a fi cu parintii (da-mi voie sa cred ca nevoia copilului de a sta cu parintele e incomparabil mai mare decat nevoia parintelui de a sta cu copilul)

repet, ambele - atat nevoia de somn, cat si cea de a sta cu parintii - trebuie satisfacute. asa cum si nevoia de hrana/adapost trebuie satisfacuta, ca, in principiu, de-aia merg parintii la serviciu.("Lucrul cel mai trist pe care l-am citit e ca mereu ne raportam copiii la job-urile noastre").

lucrul cel mai trist pe care l-am citit a fost ca copilul TREBUIE sa se culce la ora 7. si ca uneori acel copil care se culca la ora 7 nu-si vede tatal decat in week-end.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Care-i aportul tau la subiect ,LAURA ,sa-i jignesti si sa-i ataci pe cei care nu sunt de aceeasi parere cu tine .Nu inteleg de unde atata superioritate .Eu nu am timp sa stau asa mult pe aici si sa tot impung in dreapta si in stanga ca doar nu ma plateste DC.Dar toti avem dreptul la opinie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:

O gasca de generalizari de 2 bani ca sa mai zici tu ceva de rau impotriva celor ce nu fac ca tine. Nici un argument, nici un aport la subiect. Doar jigniri si presupuneri.

Wow, Missdarcey, cate concluzii categorice ai tras!

Am tot citit la acest subiect si nu-mi vine sa cred cum au unii impresia ca au gasit adevarul absolut! Cine nu face ca ei e ZERO!

Si asa, ca un comment la ce a spus Missdarcey: sa inteleg ca al ei copil nu ar vrea deloc sa petreaca timp cu ea? Adica doar ea ca parinte vrea sa stea cu copilul, copilul nu vrea cu parintele (ca doar ea judeca totul prin prisma situatiei personale)? Ce sa fac eu seara (la ora 21, la doar 2 ore de cand am ajuns de la lucru) cand ne punem in pat si copilul propriu (pe care eu VREAU sa-l culc) imi zice duios: "Mami, hai sa ne mai jucam putin impreuna, numai putin, te rooog!"? Sau asta nu e vointa lui, e tot interesul meu?

Oricum, generalizarile astea de doi bani sunt . Jalnic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:

Care-i aportul tau la subiect ,LAURA ,sa-i jignesti si sa-i ataci pe cei care nu sunt de aceeasi parere cu tine .Nu inteleg de unde atata superioritate .Eu nu am timp sa stau asa mult pe aici si sa tot impung in dreapta si in stanga ca doar nu ma plateste DC.Dar toti avem dreptul la opinie.

ei, bine ca ai totusi suficient timp sa bagi cate o generalizare de-aia categorica, care nu impunge, ci demoleaza ca buldozeru'. o data si bine, ca nu te cobori la impunsaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Gresit.

Din ORICE meserie poti castiga decent daca esti bun. Ti-o zice un absolvent de latina

Daca esti o adevarata Tiger Mom, copilul tau va fi cel mai bun indiferent de disciplina si, prin urmare, isi va castiga si traiul decent.

...sau poate n-ai incredere ca va fi cel mai bun si ii alegi o meserie in care e nevoie de atat de multa forta de munca, incat supravietuiesc si mediocrii...

Citat:
citat din mesajul lui anca74
Nu-s de acord sa-mi indrept sau incurajez copila sa faca o facultate care nu-i va permite sa-si castige un trai decent. Independent de viitorul ei sot.
Si ma refer aici la facultati mai mult sau mai putin inutile in societatea actuala, cum ar fi: muzica, istoria, geografia, latina, desenul, pictura. Cam tot ce tine de arte.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu stiu ca in general copiilor le trebuie cam asa:
*intre 3-5 ani trebuie cam 13 ore de somn neintrerupt
*intre 5-12 ani trebuie cam 11 ore de somn neintrerupt
*intre 12-17 ani trebuie cam 9-10 ore de somn neintrerupt

(bineinteles, cu mici variatiuni, ca nu avem roboti, ci copii).

Am citit ca somnul este esential pentru un copil pentru o buna dezvoltare, pentru a avea o capacitate maxima de atentie (nu de lapadat la scoala), etc.

Somnul cica trebuie sa fie si de calitate: neintrerupt, intr-un pat comod, liniste, racoare, ambianta placuta.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput