Ora de culcare a copiilor
Raspunsuri - Pagina 26
corap spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ingrid S Laura25, ai uitat ca si eu plecam din parc mai devreme? Crezi ca parintii asteapta sa plec eu ca sa manance sau sa fumeze? (n-am nimic cu fumatorii si eu am fost, asa ca eu reproduc doar de dragul discutiei asta cu tigarile, mai grav era daca beau alcool). Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
poate la 6 se cara din parc toti mancatorii de semninte. e posibil, nu?
edit:
pana la urma toata bataia e intre
parinti care isi culca copiii la ora 7 seara ca le e comod si lor sa-si faca unghiile / citeasca o carte in liniste / stea in casa sa faca activitati domestice
vs
parinti care isi culca copiii la 10 ca le e comod si lor sa sparga o samanta / sa se hahaie / sa ia o gura de poluare in parc
pana la urma, concluzia (cu cateva exceptii) ar fi ca copiii n-au nicio importanta, important e sa se simta parintii confortabil.
SPER sa fie concluzia gresita
si SPER ca fiecare parinte tine cont de unicitatea si particularitatile copilului sau
Ingrid S spune:
Da, e posibil. Si toti copiii merg la nani.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
corap spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ingrid S Da, e posibil. Si toti copiii merg la nani. Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
sau nu, posibil si asta
mina spune:
Pana la urma care e problema cu mancatul de seminte? Atata vreme cat nu dau cojile pe jos..... Mie imi plac mai mult decat alunele, asta ma eticheteaza cumva ca parinte?
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Ingrid S spune:
Sa editez si eu?
Corap nu-mi culc copilul pentru ca sa-mi fac eu unghiile. De aia are grija manichiurista. Nici sa citesc o carte...eu citesc noaptea sau la baie, unde apuc.
Ci pentru ca e mai sanatos pentru ea, pentru ca sunt 12-13 ore in care sta treaza non-stop si pe un adult il oboseste asta, darmite pe un copil. Noi rezistam ca avem alti stimuli, vin acasa si-mi fac curatenie sau calc, din astea, dar copilul n-are asa ceva in program, ergo, e obosit muci. Se mai joaca dar se vede pe ea, pe ochi, i se inrosesc, are o fatza de zombi. Pentru ce s-o tin, ce sa demonstrez, ca un copil poate rezista mai mult de 13 ore treaz?
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Mik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui corap
poate la 6 se cara din parc toti mancatorii de semninte. e posibil, nu? edit: pana la urma toata bataia e intre parinti care isi culca copiii la ora 7 seara ca le e comod si lor sa-si faca unghiile / citeasca o carte in liniste / stea in casa sa faca activitati domestice vs parinti care isi culca copiii la 10 ca le e comod si lor sa sparga o samanta / sa se hahaie / sa ia o gura de poluare in parc pana la urma, concluzia (cu cateva exceptii) ar fi ca copiii n-au nicio importanta, important e sa se simta parintii confortabil. SPER sa fie concluzia gresita si SPER ca fiecare parinte tine cont de unicitatea si particularitatile copilului sau |
Unde dai si unde crapa.
Da, mey, ii culcam la 7 seara si nu la 9 ca sa putem citi "motanul in cizme" si face una-alta.
Daca pruncii nu dorm le dam si somnifer.
Lali spune:
Corap, deci daca nu ne incadram in nici una din categoriile tale putem sa plecam pe la alte subiecte ?
Sau calea de mijloc (adica ora 20:30) o fi perfectiunea ?
corap spune:
mik, se vede ca n-ai citit intregul subiect.
ingrid, acum cateva pagini ziceai "Si da, se poate face program de somn, daca vrei." acum zici "dar se vede pe ea, pe ochi, i se inrosesc, are o fatza de zombi".
pai o culci dupa program(ul facut exclusiv de tine - asta se intelege din "daca vrei" - o vointa unilaterala a parintelui) sau o culci cand e obosita? (si atunci e vointa copilului)
Selene_Bunny spune:
Ba io tin f. mult la linistea din casa in timpul somnului. Io ori ii zburatacesc pe aia care nu respecta linistea cat timp doarme copilul, ori duc copilul in alta parte. Linistea in timpul somnului e sfanta, io "fac urat" daca cineva considera ca poate povesti tare/asculta muzica/altele in timp ce eu dorm. Neah, nici cu usa de la camera in care dorm inchisa.
Stiu ca multi adulti considera ca un copil mic doarme oriunde si in orice conditii, ca ei pot vorbi fiecare in legea lui, pot face "zgomot de fond", ca nu deranjeaza.
Uite ca nu sunt de acord.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
ela_04 spune:
Ok. Tot citesc pe aici si ma uit pt ca ma gandesc ca e posibil sa gresesc si eu si ca in loc de ora 21,30-22,00. as putea sa culc copilul mai devreme.
Totusi...citind si tot citind...si din urma si iar si iar am observat ca 90% din cei care au scris ca a lor copil doarme la 7-8, nu dorm la pranz. Din diverse motive nerelevante pt mine.
Pt mine copilul meu avand aproape 2 ani este bine sa doarma la pranz asa cum el si-a aranjat somnul 2-3 ore. Pt ca daca nu ar dormi ar obosi mult mai devreme de ora 19 -20.
Nu spun ca nu as putea sa-i mut somnul la 19-20...ar fi chiar super pt mine daca stau si ma gandesc ca nu m-ar mai prinde 12-01 facand curat sau mancare, dar eu cred ca in timp el isi va scoate singur somnul de pranz mult mai devreme decat daca eu il las in ritmul lui.
Iar pt mine pana cand un copil incepe scoala somnul de amiaza este esential. E doar parerea mea.
Subiectul e f interesant pt mine. Nu ma intereseaza cine e mai cu mot atata timp cat aduce argumente pe care le poti analiza.