Ora de culcare a copiilor
Raspunsuri - Pagina 24
Laura25 spune:
mamitzica, atunci cred ca esti de acord cu mine ca programele difera din mai multe cauze si nu inseamna ca la tine e bine si la mine e rau sau invers. Ci pur si simplu stam in orase diferite, avem job-uri diferite, organizarea in familie e diferita. Atata tot.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Lali spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui anca74
Nu, nu cred ca discutia e doar de dragul discutiei si a generalizarilor. Cel putin, nu din partea mea. Eu cred cu tarie ca hahaielile parintilor pana noaptea tarziu cu ai lor prieteni nu ar trebui sa afecteze in vreun fel programul de dormit al copiilor. Diferenta intre somnul copiilor mamicilor care si-i culca la 10-11 pm, sau chiar trecut de miezul noptii, fata de al meu copil care e in carpe la 8-8:30 pm cel tarziu este simpla: a mea copila se culca devreme, se trezeste devreme, calitatea somnului ei este mai buna, doarme destul ca sa fie in forma la gradinita, este odihnita, are un program in concordanta cu programul gradinitei, se dezvolta cum trebuie avand destula odihna, etc. Care-s avantajele culcatului copiilor dupa ora 10 pm? Mi-ar place sa le cunosc si eu, in caz ca exista.
Da, in ce ne priveste. Pentru ca odata ce ai functionat pe un program de culcat devreme - trezit devreme atatea luni pe an, organismul se obisnuieste si e cam greu sa faci pe dos. Se mai intampla, desigur, sa ne trezim si sa ne culcam un pic mai tarzim in concediu, dar, de regula, functionam in baremele programului urmat in restul anului. Eu nu as putea sa-mi chinui copila obosita si maraita, continuand sa stau la taclale cu amicii in concediu pana noaptea tarziu, pe motiv ca "hei, sunt in concediu! Vreau sa ma bucur de el". Ma gandesc la fetita in primul rand si, cand vad ca bateriile ei sunt pe terminate si ca se freaca la ochisori, vrea la mine in brate, sau, din contra, este super agitata, nervoasa, nu ma mai asculta, ii spun sotului ca e vremea sa ne retragem sa culcam copila. N-am avut niciodata probleme in sensul asta. Nici cu sotul meu, nici cu prietenii nostri. Toata lumea a inteles situatia si nu au comentat aiurea de niciun fel. My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's. Mamica de Zanuta mica, Anna Laura www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca! Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller. |
Vezi de aceea am spus ca discutam de dragul discutiei: eu intreb una tu raspunzi alta. Te-ai fixat tu pe faza cu statul la terase cu copii in brate la 11 noaptea si nu mai poti iesi de acolo.
Despre avantajele culcatului copilului dupa 11 noaptea nu pot sa-ti vorbesc, nu e cazul la noi. A, ba da, am ajuns odata de la un drum lung tarziu acasa si a adormit al meu copil pe la miezul noptii din cauza asta. Avantajul a fost ca mi-am savurat cafeaua de dimineata cu o carte pe terasa. Nu mai facusem asta demult. Se pune ?
Eu am intrebat de concediu pentru ca daca vorbim de concediul de vara la noi programul se cam schimba in mare parte din cauza caldurii de la pranz. Noi dormim de amiaza cate 2 ore (ma rog mami si tati nu tot timpul, dar unul sigur doarme cu Dragos) si seara ne culcam toti putin mai tarziu decat acasa. Pe total ies cam acelasi numar de ore de somn, dar impartite altfel. Iar programul nu se deregleaza in cazul nostru pentru ca activitatea din timpul anului e mai solicitanta, somnul de la pranz dispare si baiatul meu vrea singur sa se culce mai devreme.
Iar faptul ca adoarme repede seara si se trezeste singur sau oricum usor dimineata este un semnal ca doarme asa si atat cat are nevoie.
anca74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ingrid S Nu-mi place stilul de parenting in care copilul de fapt decide, iar tu stai si te minunezi de ce isteata e odrasla. |
Da, stai sa vezi ce-ti vor sari in cap si tie.
Mai ales ca ai la profil o poza cu un tigru. Sau o tigroaica.
Aoleu, vai de tine ce te asteapta!
Selene_Bunny spune:
Copilul meu nici la 4 luni nu se culca "de noapte" la 19-20. Pe la 21, asa.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
anca74 spune:
citat din mesajul lui Lali Vezi de aceea am spus ca discutam de dragul discutiei: eu intreb una tu raspunzi alta. Te-ai fixat tu pe faza cu statul la terase cu copii in brate la 11 noaptea si nu mai poti iesi de acolo. Eu am intrebat de concediu pentru ca daca vorbim de concediul de vara la noi programul se cam schimba in mare parte din cauza caldurii de la pranz. Noi dormim de amiaza cate 2 ore (ma rog mami si tati nu tot timpul, dar unul sigur doarme cu Dragos) si seara ne culcam toti putin mai tarziu decat acasa. Pe total ies cam acelasi numar de ore de somn, dar impartite altfel. Iar programul nu se deregleaza in cazul nostru pentru ca activitatea din timpul anului e mai solicitanta, somnul de la pranz dispare si baiatul meu vrea singur sa se culce mai devreme. |
Mai, la mine fetita doarme cu ceilalti copii SI la gradinita vreo 2 ore. Sau macar o ora si ceva.
Dupa ce iau masa de pranz, in jur de 12:30, sunt pusi la nani pana la 2:30 pm.
Acum, ca dorm sau nu (uneori), e alta poveste. Cel putin, stau cumintei acolo, intinsi pe saltelute, si se odihnesc.
A mea doarme. Nu 2 ore intregi, dar o ora cel putin doarme.
Pe langa orele de somn din timpul noptii.
Deci, nu inteleg ce nu intelegi: ca si timp de odihna, copila mea doarme SI la gradinita.
anca74 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Copilul meu nici la 4 luni nu se culca "de noapte" la 19-20. Pe la 21, asa. |
Asta pentru ca l-ai obisnuit prost.
La 4 luni copiii dorm in etape, se trezesc, papa, dorm.
Deci, nu poate fi vorba de culcat noaptea la 7-8 pm. Oricum se mai trezesc si mai incolo, dupa miezul noptii pentru papat sau schimbat scutece sau tinut in brate.
Probabil ai uitat, dar la 4 luni nu cred ca-s multi bebelusi care dorm neintorsi toata noaptea.
Didididi spune:
Eu drept sa spun nu sunt plecata de douazeci de ani din tara, dar habar nu am cine este manelistul din Braila. Sora mea a plecat numai de 5 ani si nu ii stie pe toti cei insirati intr-un mesaj mai sus.